Евакуираха 170 деца от "Весели очички" заради симулативен пожар

    170 деца бяха евакуирани тази сутрин от хасковската детска градина "Весели очички" заради симулативен пожар. След като всички деца от двете сгради на забавачката излязоха на двора, вече ги чакаха три екипа огнеборци.

    Там униформените запалиха контролиран огън, в чието гасене участваха и учителки, облечени с предпазни костюми. Така малчуганите станаха свидетели на потушаването му. Освен това имаха възможност да видят видовете пожарникарска екипировка, както и оборудването в противопожарните автомобили. Децата с голям интерес се докоснаха до противопожарния шланг.

    Днешната демонстрация е част от „Седмица на пожарната безопасност”. Инспектор Веселин Бекяров обясни пред децата как трябва да реагират при реална ситуация с възникнал инцидент в детската градина или в друга сграда. Децата го слушаха с интерес и някои от тях отговаряха с ентусиазъм на въпросите, които той им зададе.

    "Целта ни беше да зарадваме децата и да изтренираме нашия план за действия при пожар, а и децата да свикнат със ситуацията на реален пожар - да не се плашат от сирените, от пожарникарите, от огъня", обясни инспектор Бекяров. Той допълни, че във всички детски градини поне два пъти в годината се извършва учебна евакуация. Поясни, че забавачките и училищата са подложени на сериозен контрол от страна на пожарната за безопасност в случаи на инциденти.

    Директорката на детската градина Ели Костова обясни, че сходни демонстрации са атрактивни за деца, но и полезни, защото малчуганите придобиват реална представа за огъня, колко опасен е и как се потушава.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ор
      Орфеец
      2 -2
      12:15, 12 сеп 2019
      Инспектор Веселина Бекяров да не е някой от новите полове?
    • 2
      Ор
      Орфеец
      2 0
      12:24, 12 сеп 2019
      Ааа сега разбрах, правописна грешка било.
    Последни новини