11 °C

Социалистите подкрепиха кандидата за кмет на София Мая Манолова

Градската конфереция на БСП в София реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова.Това стана със 142 гласа "за". Двама се въздържаха.

Калоян Паргов ще води листата с кандидати за общински съветници в София, съобщиха участници в заседанието.

Основните партийни организации в София бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях до конференцията, до днес са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура.

Взехме още едно решение. Тъй като конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи", заяви още Нинова.

На въпрос, ако не се намерят общи точки, дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променяно, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока", допълни още Нинова.

По време на заседанието председателят на БСП Корнелия Нинова поиска Мая Манолова да отговори дали ще припознае предизборната платформа на партията. В изказването си пред делегатите на Градската конференция на БСП в София Нинова изрази личното си мнение за кандидата за кмет, но отбеляза, че решението ще е на столичните социалисти.

Човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа извън нас, с ясни ангажименти към софиянци и с нашата сила като партия и като екип, може да бъде успешен модел за спечелване на изборите и за промяна в София, смята лидерът на БСП.

"Но ако изберем Мая, бих искала тя да отговори на въпроси и да поеме ангажименти, защото над всеки един от нас стои политиката на БСП", каза Корнелия Нинова. Тя отправи въпроси: ще се работи ли за това поетапно почистването да се възлага на общинско дружество, ще се въведе ли безплатно ползване на транспорта със зелен билет, ще има ли видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, ще има ли специален фонд за строителство на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства, ще има ли стипендии за студенти и за учащи, например за лекари, които след това да имат ангажименти към общинското здравеопазване в София. Ще се поеме ли ангажимент да не се увеличават местните данъци и такси и да се преразгледа договорът за концесия със "Софийска вода", попита още Нинова. Още не сме чули нейната, но бих поставила въпроса в каква степен Манолова ще припознае нашата платформа и ще поеме конкретни ангажименти, добави тя.

Победата в София по всички прогнози, проучвания, настроения е възможна и зависи от идеите, личностите и екипната работа, заяви председателят на БСП.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини