Директори от Първомай участваха в съвещание по въпросите на образованието

Изображение 1 от 2

    Директорите на училищата и детските градини в община Първомай взеха участие в работно съвещание, свикано от Регионалното управление на образованието в Пловдив във връзка с разясняване на новите моменти за учебната 2019/2020-та година. Тя се проведе вчера в залата на Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пловдив. Участие в нея взе и областният управител Здравко Димитров.

    Той поздрави присъстващите директори и ръководители на учебни заведения и направи анализ на дейностите по изпълнение на проекта „Посещаемо и безопасно училище“, който преди три години беше въведен пилотно именно в Пловдив. Димитров подчерта, че пловдивска област бе първа в страната, в която през 2017г. създаде Областна междуинституционална платформа за работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Благодарение на това в класните стаи в страната са се завърнали повече от 25 000 деца.

    „Учителската професия е отговорна мисия и аз ще направя всичко, което е по силите ми, да се чувствате комфортно и да можете спокойно да предавате знанията си на следващите поколения, защото те са нашето бъдеще“, заяви областният управител и пожела на всички успешна и спорна учебна година.

    Parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини