Общинският съвет на Първомай реши да увеличи местния бюджет със 149 516 лева

Изображение 1 от 2

    На предпоследната си сесия за този мандат Общинският съвет на Първомай реши да увеличи местния бюджет със 149 516 лв.

    Предложението, направено от кмета на общината Ангел Папазов, предизвика дебат както по време на заседанията на постоянните комисии, така и по време на самата сесия.

    След като председателят даде старт на обсъждането на проекторешението, първи думата взе Янко Диков. Той предложи парите, предвидени за клуб „Атлет“ от 18 000 да станат 35 000 лв. като се обоснова, че „…Освен люпилня на настоящи и бъдещи шампиони, в този клуб израстват нашите деца, племенници, внуци - израства нашето бъдеще..“ Разликата от 17 000 лв. Диков предложи да бъде взета от увеличаване събираемостта на местните данъци и такси, след уверение от местната администрация, че вече има повишаване на приходите.

    След Диков с ново предложение стана Светозар Славчев от групата на БСП. За присъстващите граждани- повечето родители на деца, трениращи бадминтон,  той поясни, че актуализацията е разисквана и има уверението на кмета, че така предлаганата сума е финансово обезпечена. Недоумение у социалистите буди предложението да бъде закупен имот в центъра на село Добри дол за 17 000 лв. По така предложения разход групата е поставила доста въпроси: Този имот бил ли е някога общинска собственост? Ако да, кога и как е загубил статута си на общинска собственост? Чия е инициативата за закупуването на този имот? Какво е предложението на собственика на имота? Обсъдено ли е предложението  с обществеността в селото? Общоселското събрание има ли становище и има ли становище на кметския наместник?  Кое налага да се предприемат действия по закупуването му в този момент? Защо имотът не е включен в Програмата за разпореждане с имотите още в началото на годината и не е предвиден да бъде закупен? Тези въпроси чакат своя отговор и липсата им буди подозрение, че се обслужва частен интерес, каза още Светозар Славчев. Затова председателят на групата на БСП предложи 17-те хиляди лева, които поиска Янко Диков за клуб „Атлет“ да бъдат обезпечени чрез отказ да се закупи имота в центъра на Добри дол.

    Митко Хубинов поиска прекъсване на сесията за 15 мин.,използвани за дебат с част от колегите му. След това взе думата. Той отбеляза постиженията на деца и треньори от клуб „Атлет“ и подчерта, че исканата от тях сума за ремонт на частен имот и превръщането му в зала за бадминтон е предизвикала ожесточен дебат – не само в интернет пространството, но и между съветниците. „На срещата след предишната сесия ние решихме да дадем 18 000 лв. за добри спортни постижения на клуб“Атлет“… Но това е предложение на (Янко Диков), което е актуализация на актуализацията, поднесено в последния момент, след като никой нищо не каза по време на дискусията по комисиите“. Той напомни как един имот, който емоционално беше предоставен на танцов клуб, вече  две години и половина не е ремонтиран и нищо не е направено. „Ние им обяснихме на родителите, че това с което се захващат е сложна и трудна задача. В края на мандата и преди избори това решение не е разумно. Защо не е изпълнена инвестиционната програма?", се възмути Хубинов и заяви, че няма да подкрепи актуализацията.

    След това председателят Дечко Петков подложи на гласуване направените предложения по реда им на постъпване. Съветниците с 18 гласа приеха да бъдат отпуснати още 17 000 лв. за клуб „Атлет“ и не се отказаха от закупуването на имота в Добри дол. По време на поименното гласуване на бюджета Красимир Ямалиев заяви, че не участва в гласуването, с което подкрепи неофициалната информация, че е свързан с имота.

    Присъстващите родители и членове на настоятелството на клуб „Атлет“ не успяха да се включат процедурно и да благодарят на съветниците за решението им да подпомогнат изграждането на нова зала чрез допълнителна субсидия и се обърнаха към Parvomai.NET да направи това от тяхно име. Те са уверени, че всяка една стотинка ще бъде инвестирана в бъдещото на децата, които желаят да тренират бадминтон.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      До
      Добридолец
      18 -1
      12:24, 31 авг 2019
      Та тази градинка и площада са си частна собственост на Красимир Ямалиев, закупени от него като действащ км. наместник на село Добри дол, в краен конфликт на интереси.
      • Ар
        Архимед
        6 0
        10:01, 1 сеп 2019
        АТЛЕТ в Добри дол ли ще тренират?
        Малко безумно.
      • Ст
        Станчо
        4 0
        22:17, 2 сеп 2019
        А интересното е от кого ямалиев е закупил площада и селската градинка след като преди да са одържавени тези имоти са били собственост на чирпански чифликчия ,умрял още в миналия век! Следователно тази покупка си е чисто нарушение на закона! А какво стана със следващия кметски наместник на селото-въпросния янко който също си помисли ,че селцето е Клондайк и ще е безнаказан и той в далаверите си?
    • 2
      До
      Добри
      16 -1
      12:28, 31 авг 2019
      Герб започнаха да си осребряват подкрепата за Ангел Папазов. Сега 17 000 хиляди за имот на общинския съветник Ямалиев, после още парички от общинския бюджет.
    • 3
      Пъ
      Първомаец
      9 -3
      12:43, 31 авг 2019
      ГЕРБ,БСП,Дикоф =На Папазов, да ви е честит новият кмет!
    • 4
      79
      796
      19 0
      13:13, 31 авг 2019
      Папазов трябва да бъде линчуван!
    • 5
      СА
      С Ангу за някъде
      18 -1
      16:48, 31 авг 2019
      Признателни родители,признателни настоятелства с букети,признателен сайт,признателна многобройна администрация,признателни "бизнесмени",признателни пенсионери,инвалиди ,признателни Гербаджии, признателни пеленачета. Слава на АНГУ и признателните общински съветници .Пристига поздрав от всички признателни- Ангу да продължава да води хорото.
    • 6
      Ха
      хам-хум
      10 0
      21:31, 31 авг 2019
      Консуматори недни. Пак уредихте финансирането за иборите на Ангу. Притикахте покрай децата и бадминтона парици за Анговите предизборни харчове - "анблок" . Родителрите, либистите и децата так а и разбраха какво се е случило в действителност.
      • Ар
        Архимед
        6 -2
        09:59, 1 сеп 2019
        Финансирането ше стане с тонове краставици и домати и от други места както от рехабилитацията на бряговския път. 17.000 няма да стигнат доникъде.
      • 38
        384 000-17000
        8 0
        13:24, 1 сеп 2019
        Общата сума на актуализация на бюджета за 1 месец до изборите е 384 000 лв. в това число и тези
        17 000лв. Останалите ще стигнат ,а ако не стигнат тогова ще има и краставици и домати, пък и нещо друго дори .
    • 7
      A2
      A2+B2=C2
      7 0
      21:43, 31 авг 2019
      Че децата нали си плащат за тренировките по 20лв на месец
    • 8
      Де
      Демократ
      9 -4
      12:37, 1 сеп 2019
      Гласувайте за кандидатите за Общински съветници Диков и Ганчев! След като не реализира проекта за прокар между двете части на града сега с нашият лидер г-н ГАНЧЕВ правят подписка за строителство на въздушен лифт между златарския магазин на Ганчев и магазина на Диков. Гласувайте за тези мъже, носители на реалистични идеи, които ще улеснят живота ви!
    • 9
      На
      На Архимед чичо му.
      9 -4
      14:24, 1 сеп 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • До
        До чичо
        10 -6
        15:07, 1 сеп 2019
        Давчева е доносничката на Д Петков.
      • Bi
        Bivol
        9 -6
        23:25, 1 сеп 2019
        Дафчвеа е главния подробен информатор на Д. Петков в общината. За което си получава разни облаги. Няма да споменавам.
    • 10
      Пи
      питагор
      11 -1
      05:40, 2 сеп 2019
      За койту и да гласувате ве веке знаете кой жъ е кмет светна ли ви най накрая крушката загря ли ви албанския риутан иедно време батя ви питагор къту ви разпраяше ве викахте трол съм бил талъсъм съм бил мноу ама мноу прозт съм бил пудлога на ангу съм бил а ни съ видяхте ве кви сте. Герб пу иедин изключителну категуричен начин пуказаха чи ни щът да пичелят избури с тя куци нуминацции дету ги напрайха. Те по дубре да бяха нуминирали иедно магари пак щеше да има по гулям шанс срещу дубрия стар кметь ангу. За тва след месец и малку офцяту пак жъ блеят тъжната си песен и ще уплакват офчата си съдба и бай им питагор жъ им е крив и космуса жъ им е крив и ръкетата и сичкуту жъ е криву ама тъкъу е. А те пари за те федербалистя дету ги дават са пари на вятъра ама ко да съ прай мода.
      • До
        долу Ангу
        10 -1
        14:11, 2 сеп 2019
        Всичко писано за тебе е вярно.Той бил казал, че ще е Ангу-...здрасти..А това ,че Първомайските гербераси МУ осигоряват служебна победа също беше ясно ,само дано на избирателите им светне синя лампа и не гласуват за тях ,те това заслужават...А що се отнася до кандидатурите ,всяка различна от Ангу е по-добра..
    • 11
      Пи
      питагор
      4 -6
      14:59, 2 сеп 2019
      Ава момче на случили съ сибития е лесну да гадаиш ва серсем било му ясну ко ти е било ясну нищу ни ти е ясну и ти плюеше батя ти питагор саги ми разпраяш кой на кой како усигурявал на батя ти сичку му е ясну ни разбираш ли явну ние. Къде беше яз кугату ви убяснявах приди една гудина ко жъ стане блеехте кът офце сига блейте друга песен ама тъкъу е кугату чувек няма дустойнству цял жуот съ върти на шиш ту така ту унака и се прицакан.
      • До
        до Питагор нет
        3 0
        18:09, 2 сеп 2019
        Ама защо смяташ , че някой е "прицакан" а ти като напишеш някоя от многобройните си глупости някой трябва да ги помни.Снимай се с униформата....
    • 12
      Пи
      Питагор
      2 -1
      19:54, 2 сеп 2019
      Момче тоя дето ни помни е убречен да пувтаря грешките си затва избирате АНГУ найси път и после ревете щоту сте плиткоумни помните само един мандат после забраяте сичку избирате пак АНГУ и после ривете
    • 13
      Ис
      Истината
      5 0
      07:25, 3 сеп 2019
      Никой от тези които остават не може да бие Папазов. Те са против него само преди изборите после са в коалиция.
    Последни новини