"Металика" дари 250 хил. евро за румънска педиатрична болница

Aмериканската хеви метъл група "Металика" дари 250 хил. евро на румънска асоциация, която строи първата в страната педиатрична онкологична болница, обявиха от екипа на бандата, предаде "Ройтерс".

Дарението за "Даруиесте виата", основана през 2012 г., е било осъществено малко преди разпродадения концерт на бандата в Букурещ в сряда. Това е техен четвърти концерт в страна от Европейския съюз, където се завръщат за първи след 1999 г., напомнят от асоциацията на своята Фейсбук страница.

Парите са дарени чрез неправителствената фондация на групата All Within My Hands, се казва още в изявлението на музикантите.

Неотдавна групата обяви, че през ноември тази година подготвя издаването на илюстрирана детска книга със заглавие "АБВ-то на Металика" (The ABCs of Metallica), като приходите от продажбата й ще отиват отново към тяхната благотворителна фондация.

Строителството на болницата в Букурещ започна в средата на 2018 г. и плановете са тя да е една от няколкото подобни, които предстои да бъдат построени през следващите около 30 години. Очаква се проектът да бъде завършен догодина, за което помагат дарения от над 260 хил. отделни личности и малко по-малко от 2000 компании досега.

Румъния има една от най-слаборазвитите инфраструктури в Европейския съюз въпреки годините на силен икономически растеж и милиардите евро от фондовете на ЕС. Сегашното правителство многократно отложи плановете си за строежа на три регионални болници, за които ЕС е дал финансиране, допълва агенцията.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини