От днес въвеждат стандартни заявления за най-масовите административни услуги

От днес  община Първомай започва да извършва 16-те най-масово използвани администраивни услуги след подаване на стандартизирани за цялата страна заявления. Това правило се въвежда след решение на Министерски съвет. Сред тези услуги са  издаване на скици за недвижими имоти и разрешение за строеж, одобряване на подробен устройствен план, заверка на документи за гражданско състояние в чужбина, както и издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние.

Това е следващата стъпка от процеса на стандартизация на административните услуги след постигнатото през 2018 г. уеднаквяване на услугите, предоставяни от областните администрации. По този начин се облекчават гражданите и бизнесът, намалява се административната тежест чрез отпадане на ненужни документи и се спестява време при получаването на резултата от извършената услуга.

Всички стандартизирани документи ще бъдат вписани в Регистъра на услугите към Административния регистър. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Би
    БирНик
    1 0
    12:38, 16 юли 2019
    И ще ви се събере съответната такса за "административната услуга".Честито!
  • 2
    Ba
    banshee
    7 -3
    09:24, 17 юли 2019
    Защо под статията на Митков не може да се коментира???Да не би да е,за това,че няма очи пак да се кандидатира и да провали отново своята партия ,както на предните избори или няма по-кадърни ? БСП с такъв кандидат в Първомай и общината изобщо нямат абсолютно никакви шансове
  • 3
    За
    Защо
    3 0
    18:25, 18 юли 2019
    Не може да се коментира под статията за Митков, защото си е платил!!! Хората в града не го искат той тръгнал за КМЕТ да се кандидатира! По-некадърен и крадлив измсмник в града няма!
Последни новини