10 °C

Новият управител на болницата е старият

Д-р Румяна Бойлова ще е новият стар управител на МБАЛ – Първомай. Тя е била и единственият кандидат за позицията, който е подал заявление за участие и е бил допуснат до обявения от община Първомай конкурс.

Комисията е запозната с представената от нея програма за развитие на лечебното заведение. След това е проведено и събеседване. Резултатите са отразени в протокол, а препоръката на комисията е Общинският съвет на Първомай да одобри спечелилата конкурса д-р Румяна Бойлова за управител на МБАЛ – Първомай. Това предстои да стане на 30 май, когато е редовната сесия на местния парламент.

Д-р Бойлова е дългогодишен управител на двете общински здравни заведения – Медицински център 1 и МБАЛ – Първомай. Тя се яви на конкурс преди 6 години и благополучно управлява болницата два тригодишни мандата. По устав, вторият ѝ бе възложен без конкурс. През този период здравното заведение няма загуби, а междувременно бяха реализирани няколко проекта за саниране и доставка на апаратура. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    питагор
    8 -5
    08:31, 29 май 2019
    Явааа наистина ли ва каква нувина куяту съ знаеше още преди 6 гудини. Тува жъ е и пуследния управител на болницата и на тва кото има да управлява. Пълен смях болницътъ нямала загуба и ко къту няма най многу още иедин мъндат и болницътъ жъ съ закрие тугава фатате влака и в плоудиу или до някой местен шъман да ви бае на главите за успокоение.
    • ИУ
      и управителя завинаги
      7 -3
      09:13, 29 май 2019
      Питагоре, може болница да няма ,но управител на болницата и мед.център винаги ще има .!!!
  • 2
    Пи
    питагор
    10 -3
    09:19, 29 май 2019
    Тува ие нурмалну и с тува пустижение пърумайци жъ станат известни в целия свят и жъ станим туристическа атракция хората жъ идват и жъ харчат парите си да видят първата закрита болница с действащ управител. Даже след време за да станим по атрактивни пърумай жъ стане първия закрит град с кметь и действащ общински съвет
  • 3
    Ба
    Бай Брадър
    9 -1
    15:14, 29 май 2019
    В този град всичко ново е старо.
Последни новини