Две стипендии за Space Camp осигуряват Община Първомай и ЦТО

 Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Първомай и Център за творческо обучение на победителите в конкурс за есе или видео есе на английски език. За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Първомай с интереси в науката, технологиите и владеещи английски език. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или да запишат своето видео до 15 април 2019 г. по една от следните теми:

Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години? Тема 2: Екзопланетите - Нови светове

Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок на 22 април в 00:00 ч. Резултатите ще бъдат обявени до 26 април 2019 г. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят, общувайки на английски език.

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg или директно през този линк или на https://forms.gle/pzw3CvSsEouUiXD96.

За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425.

Конкурсът се провежда в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Първомай и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара. Още преди подписването на договора с помощта на Община Първомай през обучението преминаха Виолета Левкова и Николета Стоянова.

Parvomai.NET

През миналата година стипендианти бяха Калояна Налбантова и Виктория Кьосева.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -1
    12:10, 5 апр 2019
    По дубре да се напише иедно есе което да се прочете наесен на тема: изненадааа! Ангу пак е кметь
Последни новини