34 °C

Читател: Жестоко кастрят дърветата по "Братя Миладинови"

Сигнал, че дърветата по южната част на „Братя Миладинови“ в Първомай са жестоко окастрени подаде наш читател. Проверката ни на място показа, че е започнало прочистването на клони на дърветата срещу градинката на пощата. Те наистина са останали само „по ствол“.

Зададохме въпроса на служителите в общината това необходимо ли е и защо се прави по този начин. Отговор даде Бонка Начева. Тя обясни, че е наложително да бъдат премахнати клоните, заради многото сигнали на шофьори на високи превозни средства, които се оплакват от тях. Дърветата, според нея са такива, че съвсем скоро те ще възстановят короните си, но не на височина и така ще са по-безопасни за минаващите кабели. Предстои кастренето на дърветата до кооперативния пазар. Тъй като след осичането остава много отпадък и няма време до събота той да бъде разчистен, окастрянето ще продължи другата седмица, в сряда, след като е минал и вторнишкия пазар.

Неприятното за пешеходците, които се движат по тази улица е, че през летните месеци ще им липсва прохладната сянка на дърветата.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Х
  Х
  9 -3
  10:08, 5 апр 2019
  Тази "репортерка" не спря да обслужва нечий интереси..............
 • 2
  СА
  с Ангу за никъде
  9 -1
  11:53, 5 апр 2019
  Ангу и неговата многобройна МУ администрация работят по почина- "да не оставим неокастрено и изкоренено дърво в нашата община"-а дано есента избирателите извършат санитарна сеч ......
 • 3
  Ед
  Един от народа
  11 -3
  11:56, 5 апр 2019
  Прочистване на клони не мисля, че означава пълното им отсичане. Можеше да се намалят само тези, които пречат на пътното платно. Жалко, че е унищожена цялата корона на дърветата. Нека сега г-жа Бонка Начева да разясни на гражданите каква е съдбата на тези отсечени клони? А дали скоро дърветата ще възстановят короните си предстои да видим!
 • 4
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -8
  12:06, 5 апр 2019
  А ва съселяни зако са прайте на граждани и протистирате за едно от малкуту правилни нища които убщината си е направила труда да извърши. Ве големи еколози съ излюпихте и дърволюбци и дажи искате и обяснение. Ни гледате ли че тя дърве са стари и изкорубени къту на дяда ви питагор фуя утре жъ падне някое на глъвътъ ви и жа врещите и жъ искате убяснение от гуспожа начева за ко ви е подута глъвътъ. Дажи общинътъ спуред мен пак ниси е свършила на 10000% рабутата закото те куруби трябваше от дъно да съ утрежат и на тяхну мясту общинътъ да купи от чудодейните дърве на инжинера лозко. Има много изкурубени дърве в пърумай които чакат първия по силен вятър или по сериозен сняг и жъ паднат на глъвътъ или кулътъ на някой затува нимой ревите за те дървя ами искайте убщината да утсече сичкото дървя които са кумпроментирани структурно.
  • Пу
   Путагорееее
   6 0
   15:02, 5 апр 2019
   Питагор май е здрависан от Ангу и са му омекнали капачките...Къде ги видя тя куруби ва зангош..?
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 -2
   15:51, 5 апр 2019
   Ъм куруби са ва батя ви питагор утдавна е на та земя ва те дървета са на повече от 35 гудини ва ко си мислите че има вътре в тях ва само хралупи има къту тя във ваште глави дано аку пада някво дърву да пада на кратуни като вашите дету многу знаите и да ни засяга нурмалните люде.
  • Не
   Нека да е лято
   6 0
   15:57, 5 апр 2019
   Когато юли,август стане 38-40 градуса Питагор ще решава уравнения под сянката на тези добре окастрени дървета...
  • Пи
   питагор
   0 -4
   07:22, 6 апр 2019
   ъм жъ рашевам уравнения що дъ ни ришавам пуне тува... Виж коментара
 • 5
  Ед
  Един граждани
  13 -1
  14:29, 5 апр 2019
  Ей управляващи. Вие откачихте ли вече бе хора. Кво го направихте тоя град. Какво хубаво градче беше вие му е...те м...та. Как не ви е срам. Само с простотий се занимавате. Къде къде по смислени неща има за правене. И сега какво тия клони къде ще идат. На любимите за кмета негови избиратели. Срам и позор
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  2 -4
  07:31, 6 апр 2019
  ава гражданин ава селянин ти ут марс ли падаш ва како ви става на вас пърумайци ни знам какаото ли ви размъти акъла или главите ви съ напълниха с въздух с вкус на какау ами ве не помните ли чи точно тия дървета и оня другите от но край линийята преди има няма 10 гудини или два ангуви мандата и пульна пак бяха с такъва прическа ва зако тугава ни прутестирахте кугату дървяту бяха по млади ами сига сте врякнали. Питаш къде жъ идат клоните ъм ти къде искаш да идат на кину може би жъ идат у фиганяту тува са казва социална пулитика ти като си се загрижил за те клоня що ни отиде до общинътъ и ду ангу да им кажиш да ти ги дадат и да си ги утглеждаш къту един виден еколог да ги дундуркаш да им съ радваш да ги извидаш на разходка после клоните други клони да родят и за тях пу същия начин да съ грижиш. Аман ут серсеме в то град
 • 7
  Пу
  Путагорееееее
  7 -1
  11:14, 6 апр 2019
  Ава Путагоре ,те всички дървета в града са опасни и тези в парка също.Следващия път когато те здрависва Ангу му кажи и тях да ореже .Явно вече разсъждаваш не с главата си а с изкорубения си фуй.
 • 8
  Пи
  питагор
  0 -4
  13:44, 6 апр 2019
  Саму да вметна чи моя фуй е 1000000 пъти по умен о... Виж коментара
 • 9
  Ед
  Един гражданин
  8 -1
  14:28, 6 апр 2019
  Питагоре , селянино изказвай се малко по нормално. Не съм писал , за да се заяждам ама ти май тва правиш. Не са хубави тия неща. Просто казвам че съсипаха тоя град и продължават да го правят. Нищо не ги интересува тия в общината. Само гледат да крадат и лапат и нищо друго. Колко млади хора останаха тук. Намаляват с всеки изминал ден. Незнам на къде върви цялата работа. Така че мери си приказките. Никой не е тръгнал да се заяжда с тебе , недей и ти се заяжда с хората
 • 10
  Пи
  питагор
  2 -5
  17:51, 6 апр 2019
  ъм за ко да са заявам ва серсем ниту тъ пузнавм ниту искам да тъ пузнавам яз си изкзвам мнението и ти си изказваш твоету ти някуда да си видял в мое писание да се уплаквам ут заяждания нали за тва сме димукрация. Разликата е в тва че дяда ви питагор ви убеснява нищата нагледно а ве две изречения на кръст ни можете да вържите и съ изнервяте и сте като оня льохман дето беше писал в защита на оная пиянка дето се беше качила на покрива на неква лаборатория. И ти като оня льохман ми казваш да си меря приказките кажи куе ни е премерено в моите приказки ни можеш може само със заучени фрази да утговаряш и в глъвътъ ти всичку е заучено.Ти ми пишеш некви купешки думички чути ут тиливизура и после съ ядосваш како искаш да кажиш с тва само гледат да крадат и лапат ъм кажи кой краде кой лапа на кой го лапа иди до чичко прокурор яз къту разъждавам за нещо го пиша аку си чел мои кументари а ве едно и същу драскате и съ ядосвате ей за тва сме на тува диридже. Колку млади хора били устанали ами няма да устанат за ко да устават та такива къту тебе да ги дразнят ли.Ве не видите чи младите бягат ут българия искате ут пърумай да не бягат тува е пуредната глупост купешка и ти съ дразниш за тва ай сиктир.После питаш на къде утива рабтата яз съм съ изказвал 100000 пъти на къде утива утивъ към гробето до фиганите разбра ли сега на къде утива ама ти ни читеш бай ти питагор къту ти пише а си мислиш чи той съ заяжда ама иди го виж качи съ на кулата колелото или иди пеша да видиш колко е пораснал втория и пуследен пърумай пърумай на българету после следва пърумай на фиганету аку ни си гу разбрал тува ти гу казвам и да се ядосваш и да не се ядосваш се си е тая.Ей а тва и българяту ни стават за пулитици многу съ тънкоубидни и прости на тиебе аку ти дадат власт и сигурну жъ нъ вкаръш в белене сичките.

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини