20 °C

Читател: Жестоко кастрят дърветата по "Братя Миладинови"

Сигнал, че дърветата по южната част на „Братя Миладинови“ в Първомай са жестоко окастрени подаде наш читател. Проверката ни на място показа, че е започнало прочистването на клони на дърветата срещу градинката на пощата. Те наистина са останали само „по ствол“.

Зададохме въпроса на служителите в общината това необходимо ли е и защо се прави по този начин. Отговор даде Бонка Начева. Тя обясни, че е наложително да бъдат премахнати клоните, заради многото сигнали на шофьори на високи превозни средства, които се оплакват от тях. Дърветата, според нея са такива, че съвсем скоро те ще възстановят короните си, но не на височина и така ще са по-безопасни за минаващите кабели. Предстои кастренето на дърветата до кооперативния пазар. Тъй като след осичането остава много отпадък и няма време до събота той да бъде разчистен, окастрянето ще продължи другата седмица, в сряда, след като е минал и вторнишкия пазар.

Неприятното за пешеходците, които се движат по тази улица е, че през летните месеци ще им липсва прохладната сянка на дърветата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Х
  Х
  9 -3
  10:08, 5 апр 2019
  Тази "репортерка" не спря да обслужва нечий интереси..............
 • 2
  СА
  с Ангу за никъде
  9 -1
  11:53, 5 апр 2019
  Ангу и неговата многобройна МУ администрация работят по почина- "да не оставим неокастрено и изкоренено дърво в нашата община"-а дано есента избирателите извършат санитарна сеч ......
 • 3
  Ед
  Един от народа
  11 -3
  11:56, 5 апр 2019
  Прочистване на клони не мисля, че означава пълното им отсичане. Можеше да се намалят само тези, които пречат на пътното платно. Жалко, че е унищожена цялата корона на дърветата. Нека сега г-жа Бонка Начева да разясни на гражданите каква е съдбата на тези отсечени клони? А дали скоро дърветата ще възстановят короните си предстои да видим!
 • 4
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -8
  12:06, 5 апр 2019
  А ва съселяни зако са прайте на граждани и протистирате за едно от малкуту правилни нища които убщината си е направила труда да извърши. Ве големи еколози съ излюпихте и дърволюбци и дажи искате и обяснение. Ни гледате ли че тя дърве са стари и изкорубени къту на дяда ви питагор фуя утре жъ падне някое на глъвътъ ви и жа врещите и жъ искате убяснение от гуспожа начева за ко ви е подута глъвътъ. Дажи общинътъ спуред мен пак ниси е свършила на 10000% рабутата закото те куруби трябваше от дъно да съ утрежат и на тяхну мясту общинътъ да купи от чудодейните дърве на инжинера лозко. Има много изкурубени дърве в пърумай които чакат първия по силен вятър или по сериозен сняг и жъ паднат на глъвътъ или кулътъ на някой затува нимой ревите за те дървя ами искайте убщината да утсече сичкото дървя които са кумпроментирани структурно.
  • Пу
   Путагорееее
   6 0
   15:02, 5 апр 2019
   Питагор май е здрависан от Ангу и са му омекнали капачките...Къде ги видя тя куруби ва зангош..?
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 -2
   15:51, 5 апр 2019
   Ъм куруби са ва батя ви питагор утдавна е на та земя ва те дървета са на повече от 35 гудини ва ко си мислите че има вътре в тях ва само хралупи има къту тя във ваште глави дано аку пада някво дърву да пада на кратуни като вашите дету многу знаите и да ни засяга нурмалните люде.
  • Не
   Нека да е лято
   6 0
   15:57, 5 апр 2019
   Когато юли,август стане 38-40 градуса Питагор ще решава уравнения под сянката на тези добре окастрени дървета...
  • Пи
   питагор
   0 -4
   07:22, 6 апр 2019
   ъм жъ рашевам уравнения що дъ ни ришавам пуне тува... Виж коментара
 • 5
  Ед
  Един граждани
  13 -1
  14:29, 5 апр 2019
  Ей управляващи. Вие откачихте ли вече бе хора. Кво го направихте тоя град. Какво хубаво градче беше вие му е...те м...та. Как не ви е срам. Само с простотий се занимавате. Къде къде по смислени неща има за правене. И сега какво тия клони къде ще идат. На любимите за кмета негови избиратели. Срам и позор
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  2 -4
  07:31, 6 апр 2019
  ава гражданин ава селянин ти ут марс ли падаш ва како ви става на вас пърумайци ни знам какаото ли ви размъти акъла или главите ви съ напълниха с въздух с вкус на какау ами ве не помните ли чи точно тия дървета и оня другите от но край линийята преди има няма 10 гудини или два ангуви мандата и пульна пак бяха с такъва прическа ва зако тугава ни прутестирахте кугату дървяту бяха по млади ами сига сте врякнали. Питаш къде жъ идат клоните ъм ти къде искаш да идат на кину може би жъ идат у фиганяту тува са казва социална пулитика ти като си се загрижил за те клоня що ни отиде до общинътъ и ду ангу да им кажиш да ти ги дадат и да си ги утглеждаш къту един виден еколог да ги дундуркаш да им съ радваш да ги извидаш на разходка после клоните други клони да родят и за тях пу същия начин да съ грижиш. Аман ут серсеме в то град
 • 7
  Пу
  Путагорееееее
  7 -1
  11:14, 6 апр 2019
  Ава Путагоре ,те всички дървета в града са опасни и тези в парка също.Следващия път когато те здрависва Ангу му кажи и тях да ореже .Явно вече разсъждаваш не с главата си а с изкорубения си фуй.
 • 8
  Пи
  питагор
  0 -4
  13:44, 6 апр 2019
  Саму да вметна чи моя фуй е 1000000 пъти по умен о... Виж коментара
 • 9
  Ед
  Един гражданин
  8 -1
  14:28, 6 апр 2019
  Питагоре , селянино изказвай се малко по нормално. Не съм писал , за да се заяждам ама ти май тва правиш. Не са хубави тия неща. Просто казвам че съсипаха тоя град и продължават да го правят. Нищо не ги интересува тия в общината. Само гледат да крадат и лапат и нищо друго. Колко млади хора останаха тук. Намаляват с всеки изминал ден. Незнам на къде върви цялата работа. Така че мери си приказките. Никой не е тръгнал да се заяжда с тебе , недей и ти се заяжда с хората
 • 10
  Пи
  питагор
  2 -5
  17:51, 6 апр 2019
  ъм за ко да са заявам ва серсем ниту тъ пузнавм ниту искам да тъ пузнавам яз си изкзвам мнението и ти си изказваш твоету ти някуда да си видял в мое писание да се уплаквам ут заяждания нали за тва сме димукрация. Разликата е в тва че дяда ви питагор ви убеснява нищата нагледно а ве две изречения на кръст ни можете да вържите и съ изнервяте и сте като оня льохман дето беше писал в защита на оная пиянка дето се беше качила на покрива на неква лаборатория. И ти като оня льохман ми казваш да си меря приказките кажи куе ни е премерено в моите приказки ни можеш може само със заучени фрази да утговаряш и в глъвътъ ти всичку е заучено.Ти ми пишеш некви купешки думички чути ут тиливизура и после съ ядосваш како искаш да кажиш с тва само гледат да крадат и лапат ъм кажи кой краде кой лапа на кой го лапа иди до чичко прокурор яз къту разъждавам за нещо го пиша аку си чел мои кументари а ве едно и същу драскате и съ ядосвате ей за тва сме на тува диридже. Колку млади хора били устанали ами няма да устанат за ко да устават та такива къту тебе да ги дразнят ли.Ве не видите чи младите бягат ут българия искате ут пърумай да не бягат тува е пуредната глупост купешка и ти съ дразниш за тва ай сиктир.После питаш на къде утива рабтата яз съм съ изказвал 100000 пъти на къде утива утивъ към гробето до фиганите разбра ли сега на къде утива ама ти ни читеш бай ти питагор къту ти пише а си мислиш чи той съ заяжда ама иди го виж качи съ на кулата колелото или иди пеша да видиш колко е пораснал втория и пуследен пърумай пърумай на българету после следва пърумай на фиганету аку ни си гу разбрал тува ти гу казвам и да се ядосваш и да не се ядосваш се си е тая.Ей а тва и българяту ни стават за пулитици многу съ тънкоубидни и прости на тиебе аку ти дадат власт и сигурну жъ нъ вкаръш в белене сичките.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини