15 °C

Читател: Жестоко кастрят дърветата по "Братя Миладинови"

Сигнал, че дърветата по южната част на „Братя Миладинови“ в Първомай са жестоко окастрени подаде наш читател. Проверката ни на място показа, че е започнало прочистването на клони на дърветата срещу градинката на пощата. Те наистина са останали само „по ствол“.

Зададохме въпроса на служителите в общината това необходимо ли е и защо се прави по този начин. Отговор даде Бонка Начева. Тя обясни, че е наложително да бъдат премахнати клоните, заради многото сигнали на шофьори на високи превозни средства, които се оплакват от тях. Дърветата, според нея са такива, че съвсем скоро те ще възстановят короните си, но не на височина и така ще са по-безопасни за минаващите кабели. Предстои кастренето на дърветата до кооперативния пазар. Тъй като след осичането остава много отпадък и няма време до събота той да бъде разчистен, окастрянето ще продължи другата седмица, в сряда, след като е минал и вторнишкия пазар.

Неприятното за пешеходците, които се движат по тази улица е, че през летните месеци ще им липсва прохладната сянка на дърветата.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Х
  Х
  9 -3
  10:08, 5 апр 2019
  Тази "репортерка" не спря да обслужва нечий интереси..............
 • 2
  СА
  с Ангу за никъде
  9 -1
  11:53, 5 апр 2019
  Ангу и неговата многобройна МУ администрация работят по почина- "да не оставим неокастрено и изкоренено дърво в нашата община"-а дано есента избирателите извършат санитарна сеч ......
 • 3
  Ед
  Един от народа
  11 -3
  11:56, 5 апр 2019
  Прочистване на клони не мисля, че означава пълното им отсичане. Можеше да се намалят само тези, които пречат на пътното платно. Жалко, че е унищожена цялата корона на дърветата. Нека сега г-жа Бонка Начева да разясни на гражданите каква е съдбата на тези отсечени клони? А дали скоро дърветата ще възстановят короните си предстои да видим!
 • 4
  Пи
  ПИТАГОР
  5 -8
  12:06, 5 апр 2019
  А ва съселяни зако са прайте на граждани и протистирате за едно от малкуту правилни нища които убщината си е направила труда да извърши. Ве големи еколози съ излюпихте и дърволюбци и дажи искате и обяснение. Ни гледате ли че тя дърве са стари и изкорубени къту на дяда ви питагор фуя утре жъ падне някое на глъвътъ ви и жа врещите и жъ искате убяснение от гуспожа начева за ко ви е подута глъвътъ. Дажи общинътъ спуред мен пак ниси е свършила на 10000% рабутата закото те куруби трябваше от дъно да съ утрежат и на тяхну мясту общинътъ да купи от чудодейните дърве на инжинера лозко. Има много изкурубени дърве в пърумай които чакат първия по силен вятър или по сериозен сняг и жъ паднат на глъвътъ или кулътъ на някой затува нимой ревите за те дървя ами искайте убщината да утсече сичкото дървя които са кумпроментирани структурно.
  • Пу
   Путагорееее
   6 0
   15:02, 5 апр 2019
   Питагор май е здрависан от Ангу и са му омекнали капачките...Къде ги видя тя куруби ва зангош..?
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 -2
   15:51, 5 апр 2019
   Ъм куруби са ва батя ви питагор утдавна е на та земя ва те дървета са на повече от 35 гудини ва ко си мислите че има вътре в тях ва само хралупи има къту тя във ваште глави дано аку пада някво дърву да пада на кратуни като вашите дету многу знаите и да ни засяга нурмалните люде.
  • Не
   Нека да е лято
   6 0
   15:57, 5 апр 2019
   Когато юли,август стане 38-40 градуса Питагор ще решава уравнения под сянката на тези добре окастрени дървета...
  • Пи
   питагор
   0 -4
   07:22, 6 апр 2019
   ъм жъ рашевам уравнения що дъ ни ришавам пуне тува... Виж коментара
 • 5
  Ед
  Един граждани
  13 -1
  14:29, 5 апр 2019
  Ей управляващи. Вие откачихте ли вече бе хора. Кво го направихте тоя град. Какво хубаво градче беше вие му е...те м...та. Как не ви е срам. Само с простотий се занимавате. Къде къде по смислени неща има за правене. И сега какво тия клони къде ще идат. На любимите за кмета негови избиратели. Срам и позор
 • 6
  Пи
  ПИТАГОР
  2 -4
  07:31, 6 апр 2019
  ава гражданин ава селянин ти ут марс ли падаш ва како ви става на вас пърумайци ни знам какаото ли ви размъти акъла или главите ви съ напълниха с въздух с вкус на какау ами ве не помните ли чи точно тия дървета и оня другите от но край линийята преди има няма 10 гудини или два ангуви мандата и пульна пак бяха с такъва прическа ва зако тугава ни прутестирахте кугату дървяту бяха по млади ами сига сте врякнали. Питаш къде жъ идат клоните ъм ти къде искаш да идат на кину може би жъ идат у фиганяту тува са казва социална пулитика ти като си се загрижил за те клоня що ни отиде до общинътъ и ду ангу да им кажиш да ти ги дадат и да си ги утглеждаш къту един виден еколог да ги дундуркаш да им съ радваш да ги извидаш на разходка после клоните други клони да родят и за тях пу същия начин да съ грижиш. Аман ут серсеме в то град
 • 7
  Пу
  Путагорееееее
  7 -1
  11:14, 6 апр 2019
  Ава Путагоре ,те всички дървета в града са опасни и тези в парка също.Следващия път когато те здрависва Ангу му кажи и тях да ореже .Явно вече разсъждаваш не с главата си а с изкорубения си фуй.
 • 8
  Пи
  питагор
  0 -4
  13:44, 6 апр 2019
  Саму да вметна чи моя фуй е 1000000 пъти по умен о... Виж коментара
 • 9
  Ед
  Един гражданин
  8 -1
  14:28, 6 апр 2019
  Питагоре , селянино изказвай се малко по нормално. Не съм писал , за да се заяждам ама ти май тва правиш. Не са хубави тия неща. Просто казвам че съсипаха тоя град и продължават да го правят. Нищо не ги интересува тия в общината. Само гледат да крадат и лапат и нищо друго. Колко млади хора останаха тук. Намаляват с всеки изминал ден. Незнам на къде върви цялата работа. Така че мери си приказките. Никой не е тръгнал да се заяжда с тебе , недей и ти се заяжда с хората
 • 10
  Пи
  питагор
  2 -5
  17:51, 6 апр 2019
  ъм за ко да са заявам ва серсем ниту тъ пузнавм ниту искам да тъ пузнавам яз си изкзвам мнението и ти си изказваш твоету ти някуда да си видял в мое писание да се уплаквам ут заяждания нали за тва сме димукрация. Разликата е в тва че дяда ви питагор ви убеснява нищата нагледно а ве две изречения на кръст ни можете да вържите и съ изнервяте и сте като оня льохман дето беше писал в защита на оная пиянка дето се беше качила на покрива на неква лаборатория. И ти като оня льохман ми казваш да си меря приказките кажи куе ни е премерено в моите приказки ни можеш може само със заучени фрази да утговаряш и в глъвътъ ти всичку е заучено.Ти ми пишеш некви купешки думички чути ут тиливизура и после съ ядосваш како искаш да кажиш с тва само гледат да крадат и лапат ъм кажи кой краде кой лапа на кой го лапа иди до чичко прокурор яз къту разъждавам за нещо го пиша аку си чел мои кументари а ве едно и същу драскате и съ ядосвате ей за тва сме на тува диридже. Колку млади хора били устанали ами няма да устанат за ко да устават та такива къту тебе да ги дразнят ли.Ве не видите чи младите бягат ут българия искате ут пърумай да не бягат тува е пуредната глупост купешка и ти съ дразниш за тва ай сиктир.После питаш на къде утива рабтата яз съм съ изказвал 100000 пъти на къде утива утивъ към гробето до фиганите разбра ли сега на къде утива ама ти ни читеш бай ти питагор къту ти пише а си мислиш чи той съ заяжда ама иди го виж качи съ на кулата колелото или иди пеша да видиш колко е пораснал втория и пуследен пърумай пърумай на българету после следва пърумай на фиганету аку ни си гу разбрал тува ти гу казвам и да се ядосваш и да не се ядосваш се си е тая.Ей а тва и българяту ни стават за пулитици многу съ тънкоубидни и прости на тиебе аку ти дадат власт и сигурну жъ нъ вкаръш в белене сичките.

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини