Първомайски бегачи отново са на старта

Традицията Първомай да има свои представители в бяганията на дълги разстояние се възражда - Румен Зидаров продължава делото на своя приятел инж. Митко Митев. Той тренира усилено. Вече е увлякъл няколко човека, които се включиха в IV издание на Маратон Стара Загора, от веригата „Бягането като начин на живот“. В него взеха участие 600 бегачи от 20 страни на дистанции 42,195 км, 21км и 10,5 км. Сред тях на най-кратката дистанция при жените се включиха Велина Андонова, а при мъжете и Румен Зидаров, Петър Петров и Христо Котев.

Предвид ранга на състезанието, първомайци се представиха много добре, сподели Румен Зидаров. Важното е, че спортът продължава да увлича.

Ба класическата маратонска дистанция от 42, 195 м победител при мъжете стана кениецът Хоси Туей, а при жените украинката – Вира Овчарук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ед
    Един от народа
    14 0
    10:39, 2 апр 2019
    Тази традиция не е била прекратявана.Това, че не се отразяваше в медиите не означава, че не продължава да я има. Всичко свързано с участията - такси на участниците, облекло и транспорт е за тяхна сметка. Те разчитат единствено на желанието си и системните тренировки. Поздравления за всички на тази снимка.
  • 2
    По
    Познат
    2 0
    19:38, 2 апр 2019
    Браво на всички.
Последни новини