Двама младежи стартират кариерата си в администрацията

Двама младежи започват работа по програма “Старт на кариерата”.  След подбор, въз основа на утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии и проведени интервюта, в Община Първомай ще работят Габриела Гарова и Георги Славчев, разбрахме от Минка Христева – главен специалист ПВЗ и ТРЗ в ОбА. Те започват работа на 1 февруари, а продължителността на програмата е девет месеца.

Основната цел на програмата „Старт на кариерата” е да даде възможност на младите хора завършили висше образование и усвоили най-новото в областта на придобитата от тях професия, да могат да го приложат.

„Старт в кариерата” дава възможност за начален трудов стаж на млади хора до 29 години, като се реализира в два компонента. Първият компонент  е за завършили висше образование и дипломирани младежи, които са регистрирани в дирекция „Бюро по труда”.

Вторият компонент е за младежи със средно образование, завършили през последните 24 месеца, без трудов стаж по специалността. Работодателите по Компонент 2 са от частния сектор.

По Компонент 1 работодателите са от публични администрации, по чл.36 от Закона за администрацията, областните и общинските администрации.

През 2018-2019 година Програмата се реализира в Компонент 1.

Красимира Ст. Славова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ге
    Георги
    3 -5
    14:18, 29 яну 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини