Драгойна става притегателен център за честване на 3 март

    Връх Драгойна все повече се превръща в притегателен център за отбелязване на 3 март, сподели Станимира Раева, председател на Туристическото дружество „Траки“. Тази година в традиционния поход на първомайските планинари се включиха асеновградското дружество „Устремени“, туристи от дружеството в Брацигово,Туристически информационен център- Брезово, Сдружение „Ангел войвода“ от Димитровград, много гости от Хасково, Пловдив, ученици от СОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“.

    Издигането на българския трибагреник този път беше предварително подготвено. Никола Дяков,Ангел Папазов, Георги Георгиев,Антон Антонов и Пламен Иванов се погрижиха знамето да има постамент и пилон. С възрожденски песни и пламенни думи 3 март беше отбелязан от най-високия връх в общината.

    Дружеството е отворено за инициативи и предложения, които биха направили празника още по-вълнуващ и би привлякъл и други родолюбиви българи.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      4 -2
      11:17, 5 мар 2019
      Гласът на Хората счита, че връх Драгойна е подходяща дестинация за планински туризъм и призовава хората да го изкачват когато могат, не само на 3 март. Знаейки че ако се посее внушение, след това може да се пожъне всяка една любов, Гласът на Хората призовава всички хора, изкачвайки се по пътеките към Драгойна, да не хвърлят боклуците си наляво-надясно и да не мислят единствено за това, как горе ще пушкат и ще се тупат в гърдите. Вглеждайки се във величието на природата от високо, хората по-ясно ще осъзнаят „похлупака“, под който са затиснати.

      Гласът на Хората получи световъртеж от свръхпродукцията на Първомай.нет.
    • 2
      Лу
      Лудото Коле
      2 -3
      19:47, 5 мар 2019
      Добре, че беше туристическото дружество "Траки" за да открием връх Драгойна и да тръгнем да го покоряваме. НЕ, не знаехме за него, а също ни и беше страх да го покорим. Добре, че бяха те за да почнем да са качваме.
      -----
      Ако искате да си правите четки и други по-специални работи - събирайте са по хотелите, а не тука публично да си цилувсти и да си прайти смучки. А става ли?
    • 3
      11
      1111
      6 -1
      00:02, 6 мар 2019
      Немойте да турате ирландския тракиец за начелник на дружеството, че и нега жъ затрие
    Последни новини