Живите Пижо и Пенда посетиха Общинска администрация

Пред входа на общинска администрация, в качеството си на домакин, кметът Папазов посрещна живите Пижо и Пенда и Баба Марта.

Самодейци от читалището в село Дълбок извор поздравиха служители и управа за 1 март. Вързаха им мартенички и им пожелаха здраве и късмет. На кмета Папазов връчиха специална огромна мартеница, която да краси кабинета му.

Пред входа на административната сграда гостите трябваше да запалят огън, за да може всички желаещи да го прескочат за здраве и късмет, но ветровитото време им попречи. Въпреки това Баба Марта изгони змиите и гущерите като вдигаше шум с голяма празна тенекия.

„Предвестниците на пролетта“ влязоха и в сградата и вързаха от червенобелите символи и на служителите.

Баба Марта и помощниците ѝ са тръгнали от ранни зори. След ОбА те ще зарадват децата от детската градина и училището в село Дълбок извор. Служителите в пощата, здравното служба и кметството, начело с кмета Костадин Кротнев. Имат уговорка да посетят и работещите във фирмите до селото.

Теодора Кирякова

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -5
    11:04, 1 мар 2019
    Гласът на Хората ще ви зарадва с анализ на хорските ценности.
    По дефиниция, ценностите са критериите, които формират поведението на видовете, в това число и на хората.
    Те са три групи!
    Ценности, свързани с гените и предавани в поколенията на видовете. Такива са например грижата за малките и готовността да се осигури храна, дори с цената на хищничество. И двете са градивни, но втората не е модерна при хората – все пак канибализмът е останал в далечното минало.
    Ценности, свързани със съзнанието. Колкото собственото съзнание е по-развито, толкова тези ценности са повече на брой, по-градивни и по-благородни. Такива са да не плетем интриги и лъжи, да не плюем дъвки където ни падне, да не вързваме кучето си до спалнята на комшията, след запой да не ритаме кошчета за смет с възгласа - „мамка му и живот“ и много други. За жалост те не присъстват особено сред хората, което подчертава значението на третата група ценности.
    Най-голямата група – инсталационни ценности. Когато хората нямат съзнание и карат само на природни зависимости, най-добре е ценностите да им бъдат инсталирани от външни фактори. Такива са заповедите, които Бог е дал на Моисей (на планината Синай) за да ги разпространи сред хората, но и тези, които мотивират човеци да се взривяват с думите: Аллах е велик. Инсталационни ценности се формират от реклами, медийни кампании, мълвата на хората и от какво ли още не! Някой от тях носят положителен заряд, като тези, които ви подава Гласът на Хората, други – отрицателен, като тези, които внушават корпоративния си интерес.

    Гласът на Хората Ви запозна с основите на хорските общности.
  • 2
    Де
    Дедовия
    2 -1
    06:02, 5 мар 2019
    А този със сакото Дженда ли е?
Последни новини