13 °C

В ПГСС излъчиха представители в няколко национални конкурса по професии

Изображение 1 от 3

     Ясни са имената на учениците от ПГСС „Васил Левски“, които ще представят училището си на различни състезания по професиите, изучавани в него.

    Тази година на регионалния етап на „Млад фермер“ ще се явят двама десетокласници - Атанас Ицов в направление „Растениевъдство“ и Желязко Ванчев в направление „Животновъдство“. Зрелостникът Красимир Чаушев ще представи гимназията в направление „Майсторско управление на трактор“. Отборът за „Млад фермер“ беше избран на вълнуващо и емоционално състезание, в което докато кандидатите решаваха поставените задачи, публиката се забавляваше и също показа завидни знания и умения.

    На две състезания се явиха икономистите от училището. Училищният кръг на олимпиадата по икономика преодоляха  единадесетокасничките Пламена Чобанова, Яна Чобанова и Мария Ставрева. Те се справиха отлично с 15-тетеоритични и  15-те практически задачи върху стопански операции.

    Три дванадесетокласнички се явиха и на първия кръг на състезанието за икономисти на английски език. До 28 февруари ще стане ясно дали ще продължат в надпреварата, в която следващият кръг е писане на есе на тема „Предприемач в училище“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Тм
      ТМ
      2 -4
      20:24, 23 фев 2019
      Гумите на трактора са карпузени кори :p
    Последни новини