10 °C

Търсят се още 11 съдебни заседатели

Избраните 9 съдебни заседатели за Районен съд – Първомай са крайно недостатъчни за обезпечаване на нормално протичане на правораздавателния процес по дела с тяхно участие, се казва в писмото на Председателя на Окръжен съд – Пловдив Антония Роглева до Общинския съвет.

На 15 януари 2019 година, със същото писмо са утвърдени предложените деветима, но се налага срокът за попълване на списъка да бъде удължен с 3 месеца. Така се дава възможност за мандат 2019 – 2023 година да бъдат попълнени местата до първоначално определените 20.

В изпълнение на това писмо, избраната от ОбС – Първомай комисия трябва да проведе отново процедура, което включва запознаване с кандидатите по документи, изготвяне на списък на допуснатите кандидати, провеждане на публично изслушване и определяне на кандидатите.

След като Общински съвет потвърди на предстоящото на 28 февруари заседание решение за удължаване срокът на процедурата, документи ще могат да бъдат подавани между 4.03. и 21.03. 2019 година в деловодството на ОбС.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Пи
    питагор
    11 -6
    07:55, 22 фев 2019
    ъм ве имате идиалния къндидат тува е гласът на хората. той може да замести всички вакантни 11 свободни места за заседатели закото за нула време в глъвътъ му ще зазвучат 11 различни гласа наред с тия на маркс енглес ленин сталин димитров и живков. този глас ще е стожер на едно справедливо правораздаване в пърумай като ще защитава трудоватаа класа от капиталистите. същу така кугато има осъдени наркоманя на пробация е хубаво да се задължат първом да участват в беседи с гласъ на хората и след тува като пригърнат идеите на маркс да бъдат пратани в комуни. ей така един глас може да упрай и да улесни правораздаването и да ни освободи ут присъствието си в те форуме и да върши полезни неща за обществото.ВЕНСЕРЕМОС!!!
  • 2
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -5
    08:53, 22 фев 2019
    Гласът на Хората отправя молба към своите партньори от Първомай.нет да не сменят толкова често статиите. Темпото надхвърля времето, необходимо на хората да осмислят казаното.
    Сега по темата! Доверието в едно или друго звено с обществена важност се подчинава на универсалност - каквото тук, такова и там.. За Бога, хора, ако ви е страх да отидете в съда, не ходете и в дружествата за пенсионно осигуряване или където другате ви дойде на ум. Качеството ще е същото.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    12 -4
    09:33, 22 фев 2019
    чу ли тедо нимой сменя толкова бързо статиите чи гласа на хората ни може да намери подходящите думи из книгите на маркс ленин димитров и живков. Тедо публикувай по една статия на гудината за да може гласа да се обосновава с правилните думи щото явно чугунената му глава ни можи да мисли бързу какту и читателите му.Кък няма да ги е страх хората да ходят в съда и където и да е било щом там го няма гласа на хората който като пастир да ги води в сложната капиталистическа бюрокрация. Затва гласа трябва да заеме полагащото му се място като съдебен заседател в укаяния ни пърумайски съд след къту хората престанат да се страхуват ут съда гласа да иде в общинътъ така сички институции жъ станат по гостопоприемни за пърумайци
  • 4
    Гл
    Гласът на Хората
    5 -7
    09:49, 22 фев 2019
    Гласът на Хората имаше предвид, че ако съдът е неефективен, всички останали звена, работещи в полза на обществото, също ще бъдат неефективни. Това едва ли е нещо ново или необяснимо за хората.
    Ефективността е от значение за оцеляването на всяка общност. За пример нека вземем две групи от по равен брой хора, едната от които изградена от кадърни, а другата от некадърни човеци. Първата ще оцелее, втората ще загине. Кадърните човеци, колкото и гелеми егоисти да са, не могат един без друг - нарича се егоизъм, прикрит под лицемерен алтруизъм. Групата с некадърниците не е способна дори на това. Ако сред тях попадне някой с умения, те го задушават и го обезличават. Т.е., високият процент безполезни или некадърни човеци в една общност, неминуемо води до самоунищожение на социума. Понякога се чудя откъде идва самочувствието на някой човеци да изказват мнение.
    Гласът на Хората ви даде много ценен съвет.
  • 5
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -5
    12:31, 22 фев 2019
    Гласът на Хората препоръчва на Питагор да прочете:
    "Швейцарските банки, златото и мъртвите. Как се „пере“ най-добре?".
    Това е ерата преди "тачеризма". По време на Маргарет Тачър, през 70'те години, започва агресивен преход към "монетарна матрица".
  • 6
    12
    123
    3 -4
    20:51, 22 фев 2019
    само психясали останаха в това село,наречено град
  • 7
    Де
    дервенска сватя
    7 -2
    12:55, 23 фев 2019
    Вие двамата сте си взаимно достатъчни. Що не се вземете !?
  • 8
    32
    321
    10 0
    13:29, 23 фев 2019
    В тая скапана система кой ще си губи времето да клечи в съда , да слуша простотии и празни словоизлияния без никаква справедливост?
Последни новини