12 °C

С атрактивен базар учениците от ПГСС събраха средства за болни деца

Изображение 1 от 4

  С много атрактивен базар учениците от ПГСС “Васил Левски“ събраха сумата от 700 лв., която ще бъде дарена за лечението на деца с онкологични заболявания. Лошото време и безспирния дъжд не спря учениците от Професионалната гимназия да предложат по най-добрия начин ръчно изработените от тях подаръци на цени между 2 и 40лева. Учителките Мария Банялиева, Ширин Неджиб и Мария Кръстева вдъхновиха учениците си и те изработиха и предложиха разделители за книги, ефирни снежни човеци от прежда, коледни елхички, направени от пластмасови лъжици или от плат, картички, изрисувани стъклени бутилки и куп други сувенири .

  На централния площад пред сградата на Община Първомай Дядо Коледа с камбанка в ръка  забавляваше минувачите. Влезлият в ролята добрия старец Слави Димов, привличаше малки и големи и събуждаше у тях коледния дух на добротата. Много дечица пожелаха да се снимат с него. За още по-приятна атмосфера, младежите зад щанда Атанас Златков, Атанас Ицов, Марияна Панайотова, Славена  Фучеджиева, и Татяна Йорданова пееха коледни песни. Малко по-късно Слави бе заменен от Наско Ицов.

  Благотворителният базар се организира по покана на Национален клуб ЮНЕСКО и Сдружение на деца с онкологични заболявания в подкрепа на Национален център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания.

  В инициативата ще се включат и учениците от СУ „Златаров“, които ще предлагат свои произведения на 20 декември от 17 часа пред актовата зала на училището, където час по-късно ще започне и Благотворителен коледен концерт.

  Поредицата от благотворителни Коледни базари в „коридорите на властта” в Община Първомай стартира на 12 декември. Мнозина от работещите в общинска администрация и посетителите си купиха от ръчно изработените и специално подготвени за случая изделия от детска градина „Осми март”. На следващия ден служители и посетители се радваха на „красотички“ сътворени от персонала на ЦДГ”Марица”. Тазгодишният маратон на Коледни базари продължава с участието на НУ”Христо Ботев” и ОУ”Георги Караславов”.

  Събраните средства всяка детска градина и учебно заведение ще  ползва за най-належащи неща. Повечето желаят да подобрят нещо от материалната база.

  Красимира Стоянова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини