Кучетата, обикалящи около „Кротнев“, стават все повече

Изображение 1 от 2

    Глутницата от кучета, които са се заселили и живеят в развалините на бившето предприятие „Кротнев“, стават все повече и все по-агресивни и нахални. Преди няколко месеца до Община Първомай беше подаден сигнал за живеещите там четириноги, но мерките, взети от еколозите, са меко казано „неефикасни“. Тогава екип посети мястото, регистрира наличието на кучета и вместо отговор на подадената жалба изпрати копие на писмо. С него собствениците на имота са „предупредени“, че заедно със рушащите се сгради вече имат и домашни любимци. В писмото се казва, че забелязаните кучета не са чипирани и собствениците им подлежат на санкция, ако не го направят в кратки срокове.

    Опитът показва, че това писмо е формално свършена работа. Притежателите на този имот от години са издирвани, за да обезопасят фасадата на улица „Любен Каравелов“ и до момента това не е дало резултат. Същите ще бъдат последствията и с кучетата, които обитават сградата на бившето шивашко предприятие.

    Parvomai.NET разполага с множество снимки и клипове, които показват как глутницата се разхожда като пълноправен собственик на земите около имота, чифтосват се и лаят след преминаващите автомобили. Това, което се забелязва е, че от пазар на пазар към тях се присъединяват още кучета, най-вероятно изоставени от придошлите им стопани.

    Трябва да отбележим, че не само общината има сбъркано отношение към проблема. Тяхното поведение се диктува от недомислия в Закона, според който няма начин безстопанствените кучета да бъдат прибрани. Това принуждава гражданите да имат нехуманно отношение към четириногите.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Пр
      преброител
      3 0
      10:33, 3 окт 2018
      В този момент глутницата се излежава в западния край на гаровия перон-ха,ха
    • 2
      Пи
      Питагор
      9 -4
      10:35, 3 окт 2018
      Аспирини в кренвирша или копърка с антифриз ?! Май това е решението 😕
    • 3
      По
      потърпевш
      11 -2
      12:04, 3 окт 2018
      Не само в "Кротнев" и край гарата, обикалят около училищата, около пазарите , по центъра и въобще в целия град. Движа се постоянно с велосипед, те скачат след мен, лаят. Трудно намирам безопасни улици за придвижване. Колкото и законът да връзва ръцете на някого, нека градоначалникът, като главен управляващ на повераната му територия, вземе животоспасяващи хората мерки.
    • 4
      Ху
      хуманист
      3 -3
      13:43, 3 окт 2018
      Общината да предприеме мерки по излавяне то им и закарване в кучкарник!
    • 5
      Лу
      Лудото Коле
      9 0
      16:00, 3 окт 2018
      ни мойте бара кучетата! Те имат повече права от вас! Първомай е вече на тях - на кучетата, те повече го заслужават!
    • 6
      Iv
      Iv
      9 -3
      18:46, 3 окт 2018
      Че глутницата в понеделник преди обяд си се разкарваха най- спокойно пред съда и лаеха зверски явно срещу нов придошъл, който се опитваше май да се хареса на женска, а хората минаваха, подсмихваха се казваха ужас и продължаваха. Явно докато не пострада някой човек няма да се вземат мерки. За нас живеещите около парка и центъра стана доста опасно да излизаме и да се прибираме по малките часове за работа, но на никой институциите нехаят!
    • 7
      Пр
      предложение
      4 0
      13:02, 4 окт 2018
      Има решение на проблема.Единия от зам.кметовете с лекота ,ще реши проблема с бездомните кучета.Той по какви подвизи извършва, та някакви кучета ли няма да ОПРАВИ.
    • 8
      No
      noric
      3 0
      22:23, 6 окт 2018
      Безхаберие и липса на перспектива, рутина и административна слабост, единствен стремеж за облагодетелстване на всеки един от кметовете ... по отделно. Празен град, пълен с бездомни кучета и ц*****. Града на Ангелa.
    Последни новини