Дебърските групи се завърнаха от Неделино със златни медали

Изображение 1 от 2

    Със златни медали се завърнаха от Неделино водените от Ангел Ангелов Мъжката фолклорна група и „Дебърските баби“.

    Над 3000 бяха участниците в XVII по ред Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие в Неделино. Повече от 100 читалища от цялата страна, местни самодейци, групи от Гърция, Румъния, Турция и Македония сe изявиха в трите фестивални дни. Сред тях бяха и мъжете и жените от Народно читалище "пробуда" - Дебър.

    „Има групи, които идват в последния момент и ги вмъкваме извънредно в конкурсната програма. Не връщаме никого”, казва за СмолянБгвести кметът на Неделино Боян Кехайов.

    Както много други и дебърските песнопойци са откликнали на призива на организаторите и са били на площада на градчето с  народни носии.

    Изпълненията бяха оценявани от жури с председател акад. Милчо Василев Ректор на АМТИИ и членове гл.ас. Данка Димитрова и изпълнителката на неделински двуглас Виолета Измирова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      КОМШИЯТА.
      2 -1
      22:19, 13 сеп 2018
      Браво дръжте баби дядовци че младите ги няма никви с те компютри са вторачени и в телефони нищо им не трябва те традиция горбети си заминават за жалост живи и здрави да сте и същия дух и много награди да носите и да ни прославяте .
    Последни новини