Читалището в Татарево ще бъде "Отключено" отново от Наско Атанасов

Изображение 1 от 2

    Изненада от висока класа е подготвил Наско Атанасов за тазгодишното „Отклюено“ на сцената на Татаревското читалище. Поредното събитие ще стане факт на 15 септември. 

    Преди години Наско събра приятели, за да вдъхне нов живот на старата читалищна зала в първомайското село. Днес се чувства и окрилен,  и притеснен  от идеята си да подари един различен концерт на жителите и гостите на село Татарево.

    Най-голямата изненада е участието на Василена Серафимова, която ще долети специално за събитието от Париж. Тя е изключителен музикант. Свири на ударни инструменти, изпълненията ѝ са завладяващи, а атрактивният стил е нейна запазена марка.

    Ще има музиканти от Софийската филхармония, БНР, музиканти от немски оркестър, които ще сформират камерен струнен състав специално за събитието.

    В концерта ще се включи Николета Николова – представител на северняшката фолклорна област, която изпълнява песни от района на Тетевен.

    Сред участниците са „обичайните заподозрени“ Георги Димитров и Димитър Русев от предишните издания на „Отключено“.

    Някои от музиканти са пожелали имената им да бъдат запазени в тайна, но със сигурност  ще има разнообразна музика, на моменти стиловете ще се преплитат и сливат. Ще има „парчета, които ще звучат за пръв път на Татаревска сцена, както и оригинална колоборация между изпълнителите, специално подготвени за „Отключено“.

    „Чувствам се едновременно окрилен и притеснен когато се занимавам с това – споделя Наско Атанасов -  защото никога не съм сигурен дали ще се приеме, както на мен ми се иска и дали достигаме хората. И дали ще се появи някой изобщо, но после се сещам, че го правим и за себе си и за промяната, която ние искаме да видим, и трябва да не спираме, да не се отказваме - в това се крие успехът според мен.

    Засега обявеният час на „Отключено“ е 18 часа, но с опцията, че може да бъде променен с час по-късно.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини