Сцената в Татарево се отключва за спектакъл на изгряващи звезди

Изображение 1 от 2

    На 8 юли (събота) от 19.00 часа в читалището на село Татарево, Младежки експериментален театър - Хасково ще представи „Големият ден“.

     Този спектакъл е изработен изцяло от млади хора от града, които са непрофесионалисти, но са положили усърдна работа по проект „Театър на края на града“. Те се готвят  още от септември миналата година под режисурата на Иванка Шекерова. Текстът е на Веляна Николова и Иванка Шекерова. В представлението се включват и Александър Цветанов от Школа по цигулка с ръководител Маргарита Кудинова, група "Елиънс" и Фанфарен оркестър към ОУ "Любен Каравелов"-Хасково.

    Поканата за събитието идва и от Наско Атанасов. В пост във фейсбук той споделя: „Иванка Шекерова е приготвила нещо много специално …

    Всички са добре дошли!

    Един спектакъл, който проследява пътя на младия човек, устремил се към високите върхове на изкуството. Кои сме? За какво се борим? Колко е важно да поемеш отговорността за делата си! Много музика, талант и текстове от световната драматургия очакват зрителите!"

    Татарево е спирка в юлското турне на бъдещите звезди на театъра от Хасково.

    Събитието се реализира в рамките на проект BGCULTURE-2.001-0115 “СЦЕНА НА КРАЯ НА ГРАДА” съгласно Договор № PA14-P2-2.1-РД-12/08.12.2021 за безвъзмездна финансова помощ с бенефициент ДКТ "Иван Димов", финансиран със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, Програма РА 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“. Проектът се реализира в партньорство с Алианс за регионално сътрудничество и развитие – България и FRUMLITIR EHF – Исландия. Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване на условията и качеството на презентиране на богатото културно наследство в неговото многообразие както на местно, така и на регионално ниво.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини