Кметът се отчита на сесията в четвъртък

Изпълненията на решенията на Общински съвет ще отчете кметът на общината Ангел Папазов на предстоящата на 30 август сесия.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът организира изпълнението на актовете на общинския съвет и два пъти годишно отчита изпълнението им. Към 30 юни 2018 година в процес на изпълнение са 9 решения, взети през минали периоди: Търсят се финансови източници, за да бъде реализиран проектът за реконструкция на водопроводната мрежа в село Драгойново.

В „изчаквателен“ режим е проект за финансиране на „Водоснабдяване на с. Дълбок извор и с. Поройна“. Разработен още през 2005 г., той трябва да мине през одобряване на нов ПУП за трасета на тласкателни водопроводи от сондите до с. Дълбок извор, а това е свързано с ново финансиране.

В положение на изчакване е и вторият етап на проекта „Водоснабдяване група „Искра – Брягово“, тъй като населението на село Искра счита за нецелесъобразно да им се кара вода от Брягово и са направили подписка по този повод.

От 2014 година е неизпълненото решение за проект на нов Общ устройствен план на общината, но за него вече има подписан договор с фирма - изпълнител и е осигурено финансиране от МРРБ.

Търси се финансиране за изграждането на нова детска градина в село Православен – решение, взето от ОбС през 2015 година.

В процес на изпълнение е процедурата за прехвърляне на пречиствателната станция към ВиК – Пловдив.

Към момента се реализира и решението за изграждане на компостираща система и система за предварително третиране на отпадъците съвместно с общините Асеновград, Садово, Куклен и Лъки.

В процес на изпълнение е и решението за изпълнение на поект за енергийна ефективност на сградата на Общинска администрация.

През първото полугодие на 208 година ОбС е взел 59 решения. От тях са изпълнени 48, 10 са в процедура по изпълнение, а едно е променено.

Съгласно приетите решения, община Първомай разработва проекти за реконструкция на част от улиците „Братя Миладинови“, „Княз Борис I“, „Кочо Честименски“, за пътя до село Дълбок извор, вървят процедури за изпълнение на проекти за транснационално партньорство, провеждат се търгове и др.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Въ
    въпрос
    2 0
    11:26, 29 авг 2018
    Последно кога ще е сесията?Нали уж на 31.08.2018?????
  • 2
    Ко
    КОРЕКЦИЯ
    0 0
    19:22, 29 авг 2018
    Последно: сесията щяла да бъде в четвъртък на 30.08.2018 година.
Последни новини