19 °C

51 000 лв. отделя Общината за ремонти на учебните заведения

С почти 51 000 лева разполага ОбА за ремонти на учебните заведения през лятото на 2018 година. Лятната ваканция трябва да стигне, за да бъде завършен ремонтът на покрива и на тоалетните на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. За това са отделени съответно 16 000 и 23 000 лв.

Текущ ремонт в помещенията върви и в ДГ „Марица“, като за него са предвидени 8 000 лв. До сега са боядисани 4 занимални, но предстои да се измаже стълбището и топлата връзка.

С едва 4 000 лв. е сменена дограмата на кухненския блок и фоайето на филиала ДГ „1 юни“ в село Крушево и е ремонтиран покривът.

Приключи и реновирането на сградата на ПГСС „Васил Левски“ , където в момента върви оборудването на конферентната зала, кабинета по биология и др. Средствата за това са по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Също по проект, НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър ще бъдат оборудвани със шкафчета за учениците от начален етап.

Ако се налагат ремонтни дейности в останалите школа, то те ще бъдат за сметка на делегираните бюджети.

Ремонтите не се очаква да закъснеят и да попречат на откриването на учебната година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  11 0
  12:04, 7 авг 2018
  За всички училища и градини в Първомай и общината се отделят средства, само за ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" не прочетох в статията. Доколкото съм запозната, децата и учителите от 5 до 7 клас ползват само 2 тоалетни, съответно 1 брой мъжка и 1 брой женска, като за да се стигне до тях, се минава през съблекални, които се използват за часовете по физическо възпитание. Вярно, че в това училище, повечето деца, които учат са от ромски произход, но това не означава, че не се нуждаят от средства за обновяване на училището. Явно на ромите в Първомай се гледа само, като на гласоподаватели.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  5 0
  13:54, 7 авг 2018
  Явааа кви са тия нужници за 16 хиляди лева ва. Тия нужници да не са некви японски дето измиват след като някой се изходи в тях и после пускат музика. Яваа до къде я докарахме кметя да дава толкова много пари явно сичкуту ученици от кирил и методия след време жъ ходят да учат в соуто. В тува няма нищо лошо щото сега старото училище е станало фиганско а не сме веке стъпили с двата крака в 21-ия век и фиганите трябва да се интегрират яз даже съм измислил тиорема и съм я казвал из те форуме някъде че след има няма 3-4 ангуви мандата фиганин жъ управлява общинътъ. За тва ангу дава толкова пари та и на фиганите да им е убу след къту закрият оу кирил и методий и ги накарат да се омешат с елитните ученици на соу-то.
  • Ги
   Гинчо
   0 0
   10:11, 8 авг 2018
   Питагоре, не ме разочаровай! Твоята да не стане като на Настрадин Ходжа фурната.Днеска така ,утре иначе. Даже са малко тия пари ако трябва да се прави както трябва и след това и за поддръжка.CH
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   12:33, 8 авг 2018
   А ва гинчУ ти видял ли си 16К лева на куп ва та приказваш на изуст. Кък съ прай кенеф с 16К лева знайш ли ни знайш за тва нимой приказвай. Плочките са по 10 кинта квадрата ва майстурлука да е най много 10 лв още тва са 20 кинта за туалетни чинии да идат 1000лв най много 2000лв за липилу да има няма още 1000 лева и тва са мноу остават 13 бона ва тва са 650 квадрата плочки ва ти видял ли си колко са 650 квадрата ва видял си ушите си без огледало май
 • 3
  Ки
  Кирил
  2 -5
  14:18, 7 авг 2018
  Оу "Кирил и Методий" отива в историята.И не само то,не си ли адекватен на времето нямаш място под слънцето.
 • 4
  Ме
  Методий
  8 0
  20:30, 7 авг 2018
  Да му мислят българите след като закрият ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"! По-точно - да му мислят ръководствата на общината и на елитното училище! Тогава българите ще започнат логично да се изселват в Пловдив. Гарантирано от опита на други общини.
 • 5
  Aтанасов А.
  0 0
  10:40, 8 авг 2018
  Г-жо.Кирякова, на улица Васил Априлов до която живеете в съседство, и по която минавате почти всеки ден, ЕДИНСТВЕНАТА съществуваща лампа НЕ свети от един месец !? На другия край на улицата така и така не поставиха друга и е много неприятно деца, жени и за всички да минават през нея по тъмната част от денонощието.Или направете на сайта място за подобни оплаквания и сигнали към общината,или Вие като журналист обръщайте внимание на подобни неуредици и проблеми в града.Благодаря!
  • Пъ
   Първомай
   0 0
   11:07, 8 авг 2018

   На сайта има място за подобни оплаквания - бутона "изпрати новина".

  • Aтанасов А.
   0 0
   23:03, 8 авг 2018
   Благодаря ще се възползвам от бутона.
 • 6
  Ги
  Гинчо
  1 0
  13:24, 8 авг 2018
  Наистина си ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ Питгоре.Неграмотно и некомпетентно плямпало си ти.Чети бе същество.Къде прочете ,че 16000 лева ще струва ремонта на един (1) бр.тоалетна.По всичко което си надраскал си личи че у вас си с кенеф.Не карай и децата да ходят в такова място.
  .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  14:53, 8 авг 2018
  А ва гинчу бай ти питагор е видял две и двеста ва ко жъ ми разпраяш на мене. Яз съм видел и кенефите в тва училище ва. Ти си многу илиментарен ва ти да не мислиш чи батя ти питагор ти разправя за идин нужник ва. С тия пъри могат да съ напраят повече от 30 колзета ва хайванин и ни зъбравяй че и преди прайха римонт там.
 • 8
  Ги
  Гинчо
  0 0
  18:13, 8 авг 2018
  А бе *********,ами защото са искали с малко пари (евтини)материали да направят "30" тоалетни,за това се ремонтират през година.Разбииш?Xf
 • 9
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  06:57, 9 авг 2018
  Ава гинчу тва е убществена сграда ва ти кви материали искаш да се използват скъпи ли ва нима у вас нужника е от мрамор, гранит и злату ли ва кой знае къв кенеф имаш и си тръгнал да даваш акъл. Ангу знае ко да напрай той жъ пише скъпи материали и жъ гепнат кинтите. Не винаги съ нужни скъпи материали ва да знайш особенно за нужници в училище щото там е развъдник за гамени но кво ти убира главата гинчува нищу тя мисли само за скъпи материали кът искаш скъпи материали бръкни си в жубътъ и си напрай твоя кенеф с тях да видиш тогава кък съ харчат пъри дето изляват от жоба

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини