11 °C

51 000 лв. отделя Общината за ремонти на учебните заведения

С почти 51 000 лева разполага ОбА за ремонти на учебните заведения през лятото на 2018 година. Лятната ваканция трябва да стигне, за да бъде завършен ремонтът на покрива и на тоалетните на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. За това са отделени съответно 16 000 и 23 000 лв.

Текущ ремонт в помещенията върви и в ДГ „Марица“, като за него са предвидени 8 000 лв. До сега са боядисани 4 занимални, но предстои да се измаже стълбището и топлата връзка.

С едва 4 000 лв. е сменена дограмата на кухненския блок и фоайето на филиала ДГ „1 юни“ в село Крушево и е ремонтиран покривът.

Приключи и реновирането на сградата на ПГСС „Васил Левски“ , където в момента върви оборудването на конферентната зала, кабинета по биология и др. Средствата за това са по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Също по проект, НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър ще бъдат оборудвани със шкафчета за учениците от начален етап.

Ако се налагат ремонтни дейности в останалите школа, то те ще бъдат за сметка на делегираните бюджети.

Ремонтите не се очаква да закъснеят и да попречат на откриването на учебната година.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  11 0
  12:04, 7 авг 2018
  За всички училища и градини в Първомай и общината се отделят средства, само за ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" не прочетох в статията. Доколкото съм запозната, децата и учителите от 5 до 7 клас ползват само 2 тоалетни, съответно 1 брой мъжка и 1 брой женска, като за да се стигне до тях, се минава през съблекални, които се използват за часовете по физическо възпитание. Вярно, че в това училище, повечето деца, които учат са от ромски произход, но това не означава, че не се нуждаят от средства за обновяване на училището. Явно на ромите в Първомай се гледа само, като на гласоподаватели.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  5 0
  13:54, 7 авг 2018
  Явааа кви са тия нужници за 16 хиляди лева ва. Тия нужници да не са некви японски дето измиват след като някой се изходи в тях и после пускат музика. Яваа до къде я докарахме кметя да дава толкова много пари явно сичкуту ученици от кирил и методия след време жъ ходят да учат в соуто. В тува няма нищо лошо щото сега старото училище е станало фиганско а не сме веке стъпили с двата крака в 21-ия век и фиганите трябва да се интегрират яз даже съм измислил тиорема и съм я казвал из те форуме някъде че след има няма 3-4 ангуви мандата фиганин жъ управлява общинътъ. За тва ангу дава толкова пари та и на фиганите да им е убу след къту закрият оу кирил и методий и ги накарат да се омешат с елитните ученици на соу-то.
  • Ги
   Гинчо
   0 0
   10:11, 8 авг 2018
   Питагоре, не ме разочаровай! Твоята да не стане като на Настрадин Ходжа фурната.Днеска така ,утре иначе. Даже са малко тия пари ако трябва да се прави както трябва и след това и за поддръжка.CH
  • Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   12:33, 8 авг 2018
   А ва гинчУ ти видял ли си 16К лева на куп ва та приказваш на изуст. Кък съ прай кенеф с 16К лева знайш ли ни знайш за тва нимой приказвай. Плочките са по 10 кинта квадрата ва майстурлука да е най много 10 лв още тва са 20 кинта за туалетни чинии да идат 1000лв най много 2000лв за липилу да има няма още 1000 лева и тва са мноу остават 13 бона ва тва са 650 квадрата плочки ва ти видял ли си колко са 650 квадрата ва видял си ушите си без огледало май
 • 3
  Ки
  Кирил
  2 -5
  14:18, 7 авг 2018
  Оу "Кирил и Методий" отива в историята.И не само то,не си ли адекватен на времето нямаш място под слънцето.
 • 4
  Ме
  Методий
  8 0
  20:30, 7 авг 2018
  Да му мислят българите след като закрият ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"! По-точно - да му мислят ръководствата на общината и на елитното училище! Тогава българите ще започнат логично да се изселват в Пловдив. Гарантирано от опита на други общини.
 • 5
  Aтанасов А.
  0 0
  10:40, 8 авг 2018
  Г-жо.Кирякова, на улица Васил Априлов до която живеете в съседство, и по която минавате почти всеки ден, ЕДИНСТВЕНАТА съществуваща лампа НЕ свети от един месец !? На другия край на улицата така и така не поставиха друга и е много неприятно деца, жени и за всички да минават през нея по тъмната част от денонощието.Или направете на сайта място за подобни оплаквания и сигнали към общината,или Вие като журналист обръщайте внимание на подобни неуредици и проблеми в града.Благодаря!
  • Пъ
   Първомай
   0 0
   11:07, 8 авг 2018

   На сайта има място за подобни оплаквания - бутона "изпрати новина".

  • Aтанасов А.
   0 0
   23:03, 8 авг 2018
   Благодаря ще се възползвам от бутона.
 • 6
  Ги
  Гинчо
  1 0
  13:24, 8 авг 2018
  Наистина си ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ Питгоре.Неграмотно и некомпетентно плямпало си ти.Чети бе същество.Къде прочете ,че 16000 лева ще струва ремонта на един (1) бр.тоалетна.По всичко което си надраскал си личи че у вас си с кенеф.Не карай и децата да ходят в такова място.
  .
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  14:53, 8 авг 2018
  А ва гинчу бай ти питагор е видял две и двеста ва ко жъ ми разпраяш на мене. Яз съм видел и кенефите в тва училище ва. Ти си многу илиментарен ва ти да не мислиш чи батя ти питагор ти разправя за идин нужник ва. С тия пъри могат да съ напраят повече от 30 колзета ва хайванин и ни зъбравяй че и преди прайха римонт там.
 • 8
  Ги
  Гинчо
  0 0
  18:13, 8 авг 2018
  А бе *********,ами защото са искали с малко пари (евтини)материали да направят "30" тоалетни,за това се ремонтират през година.Разбииш?Xf
 • 9
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  06:57, 9 авг 2018
  Ава гинчу тва е убществена сграда ва ти кви материали искаш да се използват скъпи ли ва нима у вас нужника е от мрамор, гранит и злату ли ва кой знае къв кенеф имаш и си тръгнал да даваш акъл. Ангу знае ко да напрай той жъ пише скъпи материали и жъ гепнат кинтите. Не винаги съ нужни скъпи материали ва да знайш особенно за нужници в училище щото там е развъдник за гамени но кво ти убира главата гинчува нищу тя мисли само за скъпи материали кът искаш скъпи материали бръкни си в жубътъ и си напрай твоя кенеф с тях да видиш тогава кък съ харчат пъри дето изляват от жоба

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини