11 °C

30 изоставени автомобила са отстранени от улиците на Първомай

30 автомобила, изоставени по улиците на Първомайска община, са били премахнати през последните месеци. Правно въпросът е уреден с местната Наредба за управление на отпадъците. Там се посочва, че собствениците на изоставените возила се предизвестяват със стикери и ако в 3-месечен срок те не ги преместят се пристъпва към репатрирането им. ОбА-Първомай има сключен договор с пловдивска фирма, която извършва тази дейност.

Ако до 14 дни колата не е потърсена, то тя бива унищожавана.

Информацията ни е дадена от общината след вчерашния случай, когато живеещи на улица „Плодородие“ потърсиха помощ от Parvomai.NET, за да бъде отстранен автомобил паркиран неправилно на кръстовище в продължение на седмица. Оказва се, че казусът там е друг, защото има нарушаване на Правилника за движение по пътищата. Час след публикацията, полицията отстрани колата, която има хасковска регистрация.

В коментарите под статията беше споменат и старозагорски „Опел“, който вече няколко месеца е паркиран на паркомясто на улица „Княз Борис I“. На него предизвестие не е поставяно, защото въпреки, че очевидно не е в движение, има стикер за извършен технически преглед.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  12
  1234_1533477095
  7 -2
  16:51, 5 авг 2018
  Теодора, изпрати по една снимка на общинарите и полицията на бракувания червен Опел паркиран на тротоара на ул. "Княз Борис" точно срещу бензиностанция Лукойл. Те, милите - общинари и полицаи, явно не минават от там и не са видяли опела вече година.
 • 2
  Пр
  Прознодумец
  3 -3
  17:50, 5 авг 2018
  Не пропускайте да сигнализирате в полицията също ако кошовете за боклук са ви препълнени, ако ви спре тока или водата, ако ви мирише от алкаото, ако има дупки по улиците, а също и ако ви боли зъб или ще раждате.

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини