30 изоставени автомобила са отстранени от улиците на Първомай

30 автомобила, изоставени по улиците на Първомайска община, са били премахнати през последните месеци. Правно въпросът е уреден с местната Наредба за управление на отпадъците. Там се посочва, че собствениците на изоставените возила се предизвестяват със стикери и ако в 3-месечен срок те не ги преместят се пристъпва към репатрирането им. ОбА-Първомай има сключен договор с пловдивска фирма, която извършва тази дейност.

Ако до 14 дни колата не е потърсена, то тя бива унищожавана.

Информацията ни е дадена от общината след вчерашния случай, когато живеещи на улица „Плодородие“ потърсиха помощ от Parvomai.NET, за да бъде отстранен автомобил паркиран неправилно на кръстовище в продължение на седмица. Оказва се, че казусът там е друг, защото има нарушаване на Правилника за движение по пътищата. Час след публикацията, полицията отстрани колата, която има хасковска регистрация.

В коментарите под статията беше споменат и старозагорски „Опел“, който вече няколко месеца е паркиран на паркомясто на улица „Княз Борис I“. На него предизвестие не е поставяно, защото въпреки, че очевидно не е в движение, има стикер за извършен технически преглед.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    1234_1533477095
    7 -2
    16:51, 5 авг 2018
    Теодора, изпрати по една снимка на общинарите и полицията на бракувания червен Опел паркиран на тротоара на ул. "Княз Борис" точно срещу бензиностанция Лукойл. Те, милите - общинари и полицаи, явно не минават от там и не са видяли опела вече година.
  • 2
    Пр
    Прознодумец
    3 -3
    17:50, 5 авг 2018
    Не пропускайте да сигнализирате в полицията също ако кошовете за боклук са ви препълнени, ако ви спре тока или водата, ако ви мирише от алкаото, ако има дупки по улиците, а също и ако ви боли зъб или ще раждате.
Последни новини