20 °C

Председателят на ОбС отчита дейността му за първото шестмесечие

6 редовни сесии са проведени през първото полугодие на 2018 година, рапортува Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков. За този период са постъпили 170 предложения, направени от кмета на общината, заместниците му и по докладни записки на кметовете по места, молби на граждани и юридически лица.

3 от взетите от съветниците решения са върнати от Областният управител за промени и привеждане в съответствие с различни Закони.

През първото полугодие на 2018-а са приети бюджета на Община Първомай, Програма за управление и разпореждане с общинските имоти през годината, Общински програми за енергийна ефективност, за закрила на детето, за развитие на туризма, план за интегриране на ромите, план за изпълнение на общинската стратегия за социалните услуги и други.

24 от приетите решения са в областта на управление и разпореждане на общинското имущество.

7 са решенията, свързани с инфраструктура, устройство на територия, строителство и транспорта.

В заключение Петков изразява надежда, че общинският съвет ще работи в условията на диалог и самокритичност, а колегите му ще положат усилия за да отговорят на очакванията на гражданите на общината.

Отчета на Председателя ще бъде разглеждан на предстоящата на 14 юли редовна сесия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ке
  кекс
  13 -2
  14:36, 6 юли 2018
  ..и всичко е точно...защото снощи правих Кекс,Кекс,Кекс....дейба и некъдърниците ви,съсипахте Първомай и селата
  • Пъ
   първомаец
   0 0
   13:00, 13 юли 2018
   кекс с някоя от секретарките при кметяяяяяя....
 • 2
  Ву
  Вуйчо ти от другото село
  17 -1
  17:46, 6 юли 2018
  24 приети решения за разпореждане с общинско имущество и някави си 7 решения за подобряване на живота на населението. На документи така добре ни оправят живота, че ако някой знаещ български чужденец ги прочете, ще ни завиди на момента. Краставичарските мераци за имоти нямат край. Тези кукли на конци покорно служат на господаря си срещу дребни почерпушки. Нямаме кметове и общински съвет, а едни послушни марионетки. Същите тези парцалени кукли подаряват обществени поръчки за милиони на фиктивни фирми, собственост на господаря им. Същите тези буратиновци продават без наше знание общинска собственост на безценица. Град Първомай отива на дъното. Който остане да живее тук го очаква сътбата на чирпанското население, бедност и мизерия.
 • 3
  Ba
  Banshee
  10 -3
  08:33, 7 юли 2018
  Какво отчита?!?Как може да се отчита дейност,след като я е нямало изобщо ??? То не може да се прави заседание от 7 минутки и после да им се дава по една минимална заплата за безделието им . Скоро ще бъде открит секс шоп с надуваеми кукли на общ.съвет и кмета. Убеден съм,че ще има голям оборот магазина ,най-вече тази кукла на кмета .
 • 4
  Va
  Vanchee
  6 0
  23:49, 7 юли 2018
  Любимата песен на Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков - кучетата си лаят, кервана си върви.
  • Го
   ГОШО
   1 0
   09:18, 9 юли 2018
   И нищо няма да се промени !
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -1
  09:52, 9 юли 2018
  Ъм кък жъ съ прумени ва нали ве първом трябва да се промените щото ве ги избирате. Спите като офце от 27 години и чакате нещо да се промени от сън спомен няма и на сън промените не важат. Другия пъть пак гласувайте за ангу и комунистите. По дубре да направим иедна лутария като тая дету я дават по тиливизията и койту спичели негу да напрайм кметь 1000 пъти жъ е по дубре от колкуту до сига. Ако ни стане работата жъ съ сърдим на късметя си.
 • 6
  Не
  Не става така
  1 0
  21:04, 10 юли 2018
  Некадърници, маниполатори, страхливци, женкари и красиви оратори Кмета, един от зам. Кметовете и още нещо....
 • 7
  Пъ
  Първомаец
  0 0
  10:59, 13 юли 2018
  Добре де,може ли поне един от нас пишещите тук да каже какво трябва да се промени,да се направи,и как,по какъв начин ще бъде извършено това дело?
 • 8
  Пъ
  първомаец
  0 0
  12:56, 13 юли 2018
  Ха.. Това ли е председателят? та аз всеки ден го виждам в оранжериите.....странно
 • 9
  Пъ
  първомаец
  1 0
  13:06, 13 юли 2018
  Да му мислят първомайци.Всички са мишоци. Заслужават си такава управа. Селяндури. Аз отдавна не съм в града. И друг кмет да дойде бързо ще го привикат в сараите на спявка с пресно нарязани домати и краставици.
 • 10
  Го
  Гост
  0 0
  19:37, 17 юли 2018
  Прецедателят го бива, ама какво да прави човека.. явно нищо не може да каже

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини