Председателят на ОбС отчита дейността му за първото шестмесечие

6 редовни сесии са проведени през първото полугодие на 2018 година, рапортува Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков. За този период са постъпили 170 предложения, направени от кмета на общината, заместниците му и по докладни записки на кметовете по места, молби на граждани и юридически лица.

3 от взетите от съветниците решения са върнати от Областният управител за промени и привеждане в съответствие с различни Закони.

През първото полугодие на 2018-а са приети бюджета на Община Първомай, Програма за управление и разпореждане с общинските имоти през годината, Общински програми за енергийна ефективност, за закрила на детето, за развитие на туризма, план за интегриране на ромите, план за изпълнение на общинската стратегия за социалните услуги и други.

24 от приетите решения са в областта на управление и разпореждане на общинското имущество.

7 са решенията, свързани с инфраструктура, устройство на територия, строителство и транспорта.

В заключение Петков изразява надежда, че общинският съвет ще работи в условията на диалог и самокритичност, а колегите му ще положат усилия за да отговорят на очакванията на гражданите на общината.

Отчета на Председателя ще бъде разглеждан на предстоящата на 14 юли редовна сесия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ке
    кекс
    13 -2
    14:36, 6 юли 2018
    ..и всичко е точно...защото снощи правих Кекс,Кекс,Кекс....дейба и некъдърниците ви,съсипахте Първомай и селата
    • Пъ
      първомаец
      0 0
      13:00, 13 юли 2018
      кекс с някоя от секретарките при кметяяяяяя....
  • 2
    Ву
    Вуйчо ти от другото село
    17 -1
    17:46, 6 юли 2018
    24 приети решения за разпореждане с общинско имущество и някави си 7 решения за подобряване на живота на населението. На документи така добре ни оправят живота, че ако някой знаещ български чужденец ги прочете, ще ни завиди на момента. Краставичарските мераци за имоти нямат край. Тези кукли на конци покорно служат на господаря си срещу дребни почерпушки. Нямаме кметове и общински съвет, а едни послушни марионетки. Същите тези парцалени кукли подаряват обществени поръчки за милиони на фиктивни фирми, собственост на господаря им. Същите тези буратиновци продават без наше знание общинска собственост на безценица. Град Първомай отива на дъното. Който остане да живее тук го очаква сътбата на чирпанското население, бедност и мизерия.
  • 3
    Ba
    Banshee
    10 -3
    08:33, 7 юли 2018
    Какво отчита?!?Как може да се отчита дейност,след като я е нямало изобщо ??? То не може да се прави заседание от 7 минутки и после да им се дава по една минимална заплата за безделието им . Скоро ще бъде открит **** шоп с надуваеми кукли на общ.съвет и кмета. Убеден съм,че ще има голям оборот магазина ,най-вече тази кукла на кмета .
  • 4
    Va
    Vanchee
    6 0
    23:49, 7 юли 2018
    Любимата песен на Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков - кучетата си лаят, кервана си върви.
    • Го
      ГОШО
      1 0
      09:18, 9 юли 2018
      И нищо няма да се промени !
  • 5
    Пи
    ПИТАГОР
    3 -1
    09:52, 9 юли 2018
    Ъм кък жъ съ прумени ва нали ве първом трябва да се промените щото ве ги избирате. Спите като офце от 27 години и чакате нещо да се промени от сън спомен няма и на сън промените не важат. Другия пъть пак гласувайте за ангу и комунистите. По дубре да направим иедна лутария като тая дету я дават по тиливизията и койту спичели негу да напрайм кметь 1000 пъти жъ е по дубре от колкуту до сига. Ако ни стане работата жъ съ сърдим на късметя си.
  • 6
    Не
    Не става така
    1 0
    21:04, 10 юли 2018
    Некадърници, маниполатори, страхливци, женкари и красиви оратори Кмета, един от зам. Кметовете и още нещо....
  • 7
    Пъ
    Първомаец
    0 0
    10:59, 13 юли 2018
    Добре де,може ли поне един от нас пишещите тук да каже какво трябва да се промени,да се направи,и как,по какъв начин ще бъде извършено това дело?
  • 8
    Пъ
    първомаец
    0 0
    12:56, 13 юли 2018
    Ха.. Това ли е председателят? та аз всеки ден го виждам в оранжериите.....странно
  • 9
    Пъ
    първомаец
    1 0
    13:06, 13 юли 2018
    Да му мислят първомайци.Всички са мишоци. Заслужават си такава управа. Селяндури. Аз отдавна не съм в града. И друг кмет да дойде бързо ще го привикат в сараите на спявка с пресно нарязани домати и краставици.
  • 10
    Го
    Гост
    0 0
    19:37, 17 юли 2018
    Прецедателят го бива, ама какво да прави човека.. явно нищо не може да каже
Последни новини