4 °C

Председателят на ОбС отчита дейността му за първото шестмесечие

6 редовни сесии са проведени през първото полугодие на 2018 година, рапортува Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков. За този период са постъпили 170 предложения, направени от кмета на общината, заместниците му и по докладни записки на кметовете по места, молби на граждани и юридически лица.

3 от взетите от съветниците решения са върнати от Областният управител за промени и привеждане в съответствие с различни Закони.

През първото полугодие на 2018-а са приети бюджета на Община Първомай, Програма за управление и разпореждане с общинските имоти през годината, Общински програми за енергийна ефективност, за закрила на детето, за развитие на туризма, план за интегриране на ромите, план за изпълнение на общинската стратегия за социалните услуги и други.

24 от приетите решения са в областта на управление и разпореждане на общинското имущество.

7 са решенията, свързани с инфраструктура, устройство на територия, строителство и транспорта.

В заключение Петков изразява надежда, че общинският съвет ще работи в условията на диалог и самокритичност, а колегите му ще положат усилия за да отговорят на очакванията на гражданите на общината.

Отчета на Председателя ще бъде разглеждан на предстоящата на 14 юли редовна сесия.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ке
  кекс
  13 -2
  14:36, 6 юли 2018
  ..и всичко е точно...защото снощи правих Кекс,Кекс,Кекс....дейба и некъдърниците ви,съсипахте Първомай и селата
  • Пъ
   първомаец
   0 0
   13:00, 13 юли 2018
   кекс с някоя от секретарките при кметяяяяяя....
 • 2
  Ву
  Вуйчо ти от другото село
  17 -1
  17:46, 6 юли 2018
  24 приети решения за разпореждане с общинско имущество и някави си 7 решения за подобряване на живота на населението. На документи така добре ни оправят живота, че ако някой знаещ български чужденец ги прочете, ще ни завиди на момента. Краставичарските мераци за имоти нямат край. Тези кукли на конци покорно служат на господаря си срещу дребни почерпушки. Нямаме кметове и общински съвет, а едни послушни марионетки. Същите тези парцалени кукли подаряват обществени поръчки за милиони на фиктивни фирми, собственост на господаря им. Същите тези буратиновци продават без наше знание общинска собственост на безценица. Град Първомай отива на дъното. Който остане да живее тук го очаква сътбата на чирпанското население, бедност и мизерия.
 • 3
  Ba
  Banshee
  10 -3
  08:33, 7 юли 2018
  Какво отчита?!?Как може да се отчита дейност,след като я е нямало изобщо ??? То не може да се прави заседание от 7 минутки и после да им се дава по една минимална заплата за безделието им . Скоро ще бъде открит секс шоп с надуваеми кукли на общ.съвет и кмета. Убеден съм,че ще има голям оборот магазина ,най-вече тази кукла на кмета .
 • 4
  Va
  Vanchee
  6 0
  23:49, 7 юли 2018
  Любимата песен на Председателят на Общински съвет Първомай Дечко Петков - кучетата си лаят, кервана си върви.
  • Го
   ГОШО
   1 0
   09:18, 9 юли 2018
   И нищо няма да се промени !
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  3 -1
  09:52, 9 юли 2018
  Ъм кък жъ съ прумени ва нали ве първом трябва да се промените щото ве ги избирате. Спите като офце от 27 години и чакате нещо да се промени от сън спомен няма и на сън промените не важат. Другия пъть пак гласувайте за ангу и комунистите. По дубре да направим иедна лутария като тая дету я дават по тиливизията и койту спичели негу да напрайм кметь 1000 пъти жъ е по дубре от колкуту до сига. Ако ни стане работата жъ съ сърдим на късметя си.
 • 6
  Не
  Не става така
  1 0
  21:04, 10 юли 2018
  Некадърници, маниполатори, страхливци, женкари и красиви оратори Кмета, един от зам. Кметовете и още нещо....
 • 7
  Пъ
  Първомаец
  0 0
  10:59, 13 юли 2018
  Добре де,може ли поне един от нас пишещите тук да каже какво трябва да се промени,да се направи,и как,по какъв начин ще бъде извършено това дело?
 • 8
  Пъ
  първомаец
  0 0
  12:56, 13 юли 2018
  Ха.. Това ли е председателят? та аз всеки ден го виждам в оранжериите.....странно
 • 9
  Пъ
  първомаец
  1 0
  13:06, 13 юли 2018
  Да му мислят първомайци.Всички са мишоци. Заслужават си такава управа. Селяндури. Аз отдавна не съм в града. И друг кмет да дойде бързо ще го привикат в сараите на спявка с пресно нарязани домати и краставици.
 • 10
  Го
  Гост
  0 0
  19:37, 17 юли 2018
  Прецедателят го бива, ама какво да прави човека.. явно нищо не може да каже

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини