Татаревци събират пари за възстановяване на параклиса „Св. св. Константин и Елена“

    Инициативен комитет за извършване на ремонтно-възстановителни работи на параклис „Св. Св. Константин и Елена“ с. Татарево започна набирането на средства.

    Председателят Стела Петкова обясни, че всяка година за традиционния празник на селото около 21 май, храмът е наводнен от подпочвените води и е затруднено провеждането на събор в тази местност. За това млади хора, живеещи или родом от Татарево, са се обединили около каузата да се направи дренаж около параклиса, да се поставят тръби и изолация, а в последствие да бъде освежен и отвътре, да се възстановят разрушените от влагата стенописи.

    За сега имат подкрепата на една фирма, готова да им помогне със строителна техника. Сумата, необходима за първия етап от възстановителните дейности е 20 000 лв., но хората от Инициативния комитет имат мечти на много по-големи стойности.

    Освен в дарителска сметка, средства се набират и в кутия, поставена в църквата на село Татарево. На по-късен етап от дейността си, комитетът може да избере и други по-атрактивни форми за набиране на средства.

    Дарителската сметка е на името на

    ИК параклис „Св. св. Константин и Елена“

    „Банка ДСК „ЕАД
    IBAN: BG74STSA93000025290247
    BIC: STSABGSF

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини