28 °C

Първомайските самодейци гостуваха на нишката публика

  Със спектакъла „Песен синор няма, хоро не старае“ творческите колективи на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ изненадаха и поздравиха публиката в сръбския град Ниш. Поканата, отправена от община Црвени крст, е трасирана от отличните отношения между кинолози от Ниш и Първомай, които се развиват повече от четири години.

  На 8 юни певци, танцьори, артисти стъпиха на сръбска сцена, за да покажат красотата на българските ритми, таланта на първомайските самодейци и да отворят сърцата си за приятелство със съседите от Балканите.

  Самодейците дефилираха по улиците с развят български флаг, облечени в сценични костюми. Към тях се присъединиха кметът на община Първомай- Ангел Папазов, служители в ОбА, читалищни настоятели и много приятели. Гостите извиха кръшно хоро, а след това се отправиха към залата на Филхармонията, в която се състоя концерта.

  В представлението взеха участие над 80 талантливи самодейци, отдадени на изкуството.

  Сред зрителите в залата бе кметът на община Црвени крст проф.д-р Милутинович, български дипломати, представители на руското консулство и много граждани на общината – домакин. Артистите бяха приветствани от кметовете на Црвени крст и Първомай. Публиката се наслади на руската музика, изпълнена от „Ивушка“, на неравноделните ритми на българския фолклор, в които се впуснаха танцьорките от „Евридика“, певците от ансамбъл „Първомай“ и музикантите от оркестър „Дионис“.
  Публиката истински се забавлява с откъса от пиесата „Госпожа Министершата” по Бранислав Нушич, дело на Театралния състав към Читалището с ръководител Спас Янков.

  Наградата за самодейците бе признанието и аплодисментите на публиката и те я получиха в изобилие в Црвени крст.

  След завръщането си от Ниш, Ана Сиракова – секретар на читалището и самодеец разказа за емоциите от събитието: „Чувстваме се щастливи и удовлетворени. Раздадохме се максимално и достойно представихме читалището и Първомай“.
  След концерта се състоя тържествена вечеря, на която Председателят на О”НЧ Св. Св. Кирил и Методий- 1894г гр. Първомай” Иван Караславов благодари на участниците, на Община Първомай в лицето на кмета г-н Папазов за подкрепата. Специална благодарност отправи и към зам. кмета г-н Митков, който от самото начало взе участие в подготовката. Изразена бе и огромна благодарност към домакините от Община Црвени крст, гр Ниш, в лицето на г-н Петрович.

  В Ниш бяха връчени и наградите "МУза"  на самодейци, отличили се в своята дейност през годините.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   123
   9 -5
   22:36, 11 юни 2018
   Едно голямо НИЩО! Това са вече събитията и животът в Първомай.
   • 1_
    1_1528828402
    2 -3
    21:35, 12 юни 2018
    Ами направи едно голямо нещо!
  • 2
   45
   456
   9 -4
   22:51, 11 юни 2018
   Това е единственото Нещо от живота в Първомай!
  • 3
   Пъ
   Първомаеццц
   4 -3
   23:27, 12 юни 2018
   Бая странични люде се виждат на снимките ..... Сигурно е имало предвидени за тях "празни " , но безплатни места в превозните средства ....Но защо ли се учудваме - при екскурзиите на читалището винаги е така ......

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини