5 °C

Първомайските самодейци гостуваха на нишката публика

  Със спектакъла „Песен синор няма, хоро не старае“ творческите колективи на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ изненадаха и поздравиха публиката в сръбския град Ниш. Поканата, отправена от община Црвени крст, е трасирана от отличните отношения между кинолози от Ниш и Първомай, които се развиват повече от четири години.

  На 8 юни певци, танцьори, артисти стъпиха на сръбска сцена, за да покажат красотата на българските ритми, таланта на първомайските самодейци и да отворят сърцата си за приятелство със съседите от Балканите.

  Самодейците дефилираха по улиците с развят български флаг, облечени в сценични костюми. Към тях се присъединиха кметът на община Първомай- Ангел Папазов, служители в ОбА, читалищни настоятели и много приятели. Гостите извиха кръшно хоро, а след това се отправиха към залата на Филхармонията, в която се състоя концерта.

  В представлението взеха участие над 80 талантливи самодейци, отдадени на изкуството.

  Сред зрителите в залата бе кметът на община Црвени крст проф.д-р Милутинович, български дипломати, представители на руското консулство и много граждани на общината – домакин. Артистите бяха приветствани от кметовете на Црвени крст и Първомай. Публиката се наслади на руската музика, изпълнена от „Ивушка“, на неравноделните ритми на българския фолклор, в които се впуснаха танцьорките от „Евридика“, певците от ансамбъл „Първомай“ и музикантите от оркестър „Дионис“.
  Публиката истински се забавлява с откъса от пиесата „Госпожа Министершата” по Бранислав Нушич, дело на Театралния състав към Читалището с ръководител Спас Янков.

  Наградата за самодейците бе признанието и аплодисментите на публиката и те я получиха в изобилие в Црвени крст.

  След завръщането си от Ниш, Ана Сиракова – секретар на читалището и самодеец разказа за емоциите от събитието: „Чувстваме се щастливи и удовлетворени. Раздадохме се максимално и достойно представихме читалището и Първомай“.
  След концерта се състоя тържествена вечеря, на която Председателят на О”НЧ Св. Св. Кирил и Методий- 1894г гр. Първомай” Иван Караславов благодари на участниците, на Община Първомай в лицето на кмета г-н Папазов за подкрепата. Специална благодарност отправи и към зам. кмета г-н Митков, който от самото начало взе участие в подготовката. Изразена бе и огромна благодарност към домакините от Община Црвени крст, гр Ниш, в лицето на г-н Петрович.

  В Ниш бяха връчени и наградите "МУза"  на самодейци, отличили се в своята дейност през годините.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   123
   9 -5
   22:36, 11 юни 2018
   Едно голямо НИЩО! Това са вече събитията и животът в Първомай.
   • 1_
    1_1528828402
    2 -3
    21:35, 12 юни 2018
    Ами направи едно голямо нещо!
  • 2
   45
   456
   9 -4
   22:51, 11 юни 2018
   Това е единственото Нещо от живота в Първомай!
  • 3
   Пъ
   Първомаеццц
   4 -3
   23:27, 12 юни 2018
   Бая странични люде се виждат на снимките ..... Сигурно е имало предвидени за тях "празни " , но безплатни места в превозните средства ....Но защо ли се учудваме - при екскурзиите на читалището винаги е така ......

  Хороскоп за 21.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
  21 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
  21 фев 2020
  Последни новини