Националите по бадминтон са балкански шампиони

Със състезатели от Първомай в редиците си, българският национален отбор по бадминтон стана първи на Балканиадата, която се проведе от 18 до 19 май в град Орестиада Гърция. В нея участие взеха 2 отбора на домакините, България, Молдова, Турция, Сърбия и Македония.

Нашите национали бяха в Група с Гърция "А" и Молдова. Те се наложиха и над двата си противника - срещу Гърция с 5:0 срещи и срещу Молдова с 4:1 срещи.

На полуфинал българските бадминтонисти победиха Сърбия с 5:0 и на финал излязоха срещу силния съперник – отбора на Турция. Състезателката от националния тим Димитрия Попостойкова, една от най-силните бадминтонистки излязла от първомайската школа, сподели за Parvomai.NET: „Победата с 3:2 срещу Турция е изключително сладка, тъй като те дойдоха с представителки от най-високо ниво на международния подиум.

На индивидуалния шампионат, от 5 финала в различните дисциплини, три бяха спечелени от българи. Димитрия Попстойкова, заедно с Алекс Влаар завоюваха златото на смесени двойки. На мъже единично шампион е Даниел Николов, а на мъже двойки шампиони са Даниел Николов и Алекс Влаар. Христомира Поповска от „Атлет“ зае 5-8 място при жени единично. В отсъствието на сестри Стоеви при женските двойки Христомира Поповска и Димитрия Попстойкова останаха на 5 място.

В същото време най-малките бадминтонисти на КФВС „Атлет“ завоюваха редица медали на държавния шампионат за деца до 11 години. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Коментари в сайта

Последни новини