В интегрирано обучение по икономика участваха бъдещи икономисти

Бъдещите икономисти от ХІ а клас на ПГСС „Васил Левски“ бяха на  XXI Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, съобщи ученическият електронен вестник Ученически стандарт. На провелия се  в Международния панаир в Пловдив форум гимназистите бяха придружавани от старши учителя по икономическите дисциплини Севдалина Йорданова и  педагогическия съветник Радосвета Казакова, Там те „пазаруваха“ на воля с индивидуални клиентски карти с лимит 20 000 лв. Момичетата и момчетата си „купиха“ автомобили, екскурзии, апартаменти, домашни любимци… Някои от младежите дори успяха да презаредят своите карти.

На Панаира гимназистите ни се срещнаха със свои съученици от  Първомай, които учат в пловдивски гимназии,  размениха информация по различни теми и останаха впечатлени и доволни от учебния ден. Много от тях упражниха английския си език, като общуваха с участници в Панаира от Румъния, Сърбия и Черна гора. 

Посещението на ФЕСТ-а на Тренировъчните фирми бе в рамките на часовете по предмета „Работа в учебно предприятие“.

Организатор на форума е Министерството на образованието и науката. Международният панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ се ръководи от правила, определени от Световната мрежа на тренировъчните предприятия. Целта на форума е да популяризира идеята за тренировъчните предприятия, които са виртуални. Чрез тях се демонстрира на живо метода за интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес администрация и чужди езици под формата на копие на реална фирма. По време на събитието се осъществява среща на реалния бизнес с бъдещите участници в пазара на труда.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини