0 °C

Едва ¼ от читателите на Parvomai.NET одобряват онлайн обучението

13 от 54 читатели на Parvomai.NET са отговорили положително на въпроса „Доволни ли сте от онлайн обучението?

Анкетата няма претенции да бъде представителна и показва нагласите само на хората пожелали да се включат в допитването. На другия полюса са 39%. Според тях този вид преподаване не е бил ефективен. Не толкова крайни в преценката си са почти 30% от отговорилите – те считат, че отчасти онлайн обучението е било в полза на децата.

Има и 7%, които признават, че не могат да преценят дали са доволни.

Обобщение на ситуацията трудно може да бъде направена дори в рамките на една община. Една от причините е използването на различните платформи и техните инструменти, друга е различната степен на подготовка на училищата да преминат към онлайн обучение. Безспорно най-голямо значение има желанието на учениците да учат. Мнението на директори и родители е важно предвид проектите за изменение на Закона за образование. В него се предвижда по време на извънредни обстоятелства, каквито бяха грипните ваканции, да се учи онлайн. Друго предложение е в един ден от седмицата традиционните занимания да бъдат заменени с онлайн уроци като целта е децата да развиват такива умения.

Нееднозначни са реакциите на директорите. Те преценяват положителните и отрицателните страни.

Иванка Пенева, директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Караджалово, оценява като изключително трудно реализирането на такъв вид обучение: една част от децата нямат устройства, мнозина са неподготвени, а мнението ѝ е че както в повечето начинания, и в това децата са проявили интерес в началото, били са мотивирани, а в последствие са започнали да губят интерес.

Чавдар Здравчев - директорът на най-голямото училище в общината „Залатаров“, е доволен от проведеното обучение. Той сподели, че учители и ученици са имали подготовка да преминат на онлайн обучение далеч преди кризата и за тях то е било ефективно. Според неговите наблюдения, когато един ученик желае да учи за него няма значение дали е в клас или пред компютъра. Директорът счита за съвсем естествено оналйн формата да навлезе в учебния процес като възможност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини