24 °C

Първомайското приложно колоездене стартира успешно в Републиканския шампионат

                       С първо място отборно и златен и бронзов медал за Яна Иванова и Мария Попчева се завърнаха състезателите по приложно колоездене на Община Първомай от първото си за годината състезание. Българският химн и издигането на националния флаг дадоха началото на XXIII Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца по правилата на ФИА(Международна Федерация по Автомобилизъм) и АИТ(Световна асоциация по туризъм). Надпреварата от I кръг беше организирана от Национално движение по приложно колоездене към СБА гр. София и администрирана от Автомобилен Клуб „Север“ гр. София. На 21.04.2018 година зала „Триадица“ събра около шестдесет от най-добрите приложни велосипедисти на девет клуба от София, Първомай, Берковица, Пирдоп и Етрополе. В дългата надпревара състезателите се конкурираха при решаването на автолистовки, определяне на предимства при прекосяване на разнородни видове кръстовища,  преодоляване на пътеки с различни пътни препятствия и оказване на първа долекарска помощ. Силите на участниците в събитието бяха изравнени, но все пак на най-високия отборен пиедестал стъпиха най-подготвените – възпитаниците на треньорите Минко и Ваня Павлови от първия тим на Община Първомай. Момичетата от екипа завоюваха индивидуални медали Яна Иванова - златен и Мария Попчева-бронзов медал, а техните партньори Мирослав Христозов и Иван Попов заеха съответно четвърто и седмо място. Вторият отбор на нашата община завоюва петото място с индивидуални класирания на нашите деца между десето и седемнадесето място. На второто и третото място на почетната стълбичка се изправиха основните конкуренти на първомайци – тимовете на Берковица и Пирдоп.

  Първомайските отбори спечелиха престиж и в надпреварата за наградата на Българският Червен Кръст за оказване на спешна медицинска помощ. Първият отбор на Първомай се класира безапелационно и безгрешно на I място. На втора позиция с една грешка и една секунда по-слабо време се нареди вторият състав на Община Първомай, а далеч след тях изостанаха всички конкуренти за победата. Състезанието ще се запомни с изключителния спортсменски дух и феърплей между състезатели, треньори, организатори публика и съдии, подпомогнати от справедливите решения на съдиите от Пътна полиция гр. София и. На финала на надпреварата всички участници поздравиха победителите.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
  06 юни 2020
  Последни новини