22 °C

Първомайското приложно колоездене стартира успешно в Републиканския шампионат

                       С първо място отборно и златен и бронзов медал за Яна Иванова и Мария Попчева се завърнаха състезателите по приложно колоездене на Община Първомай от първото си за годината състезание. Българският химн и издигането на националния флаг дадоха началото на XXIII Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца по правилата на ФИА(Международна Федерация по Автомобилизъм) и АИТ(Световна асоциация по туризъм). Надпреварата от I кръг беше организирана от Национално движение по приложно колоездене към СБА гр. София и администрирана от Автомобилен Клуб „Север“ гр. София. На 21.04.2018 година зала „Триадица“ събра около шестдесет от най-добрите приложни велосипедисти на девет клуба от София, Първомай, Берковица, Пирдоп и Етрополе. В дългата надпревара състезателите се конкурираха при решаването на автолистовки, определяне на предимства при прекосяване на разнородни видове кръстовища,  преодоляване на пътеки с различни пътни препятствия и оказване на първа долекарска помощ. Силите на участниците в събитието бяха изравнени, но все пак на най-високия отборен пиедестал стъпиха най-подготвените – възпитаниците на треньорите Минко и Ваня Павлови от първия тим на Община Първомай. Момичетата от екипа завоюваха индивидуални медали Яна Иванова - златен и Мария Попчева-бронзов медал, а техните партньори Мирослав Христозов и Иван Попов заеха съответно четвърто и седмо място. Вторият отбор на нашата община завоюва петото място с индивидуални класирания на нашите деца между десето и седемнадесето място. На второто и третото място на почетната стълбичка се изправиха основните конкуренти на първомайци – тимовете на Берковица и Пирдоп.

  Първомайските отбори спечелиха престиж и в надпреварата за наградата на Българският Червен Кръст за оказване на спешна медицинска помощ. Първият отбор на Първомай се класира безапелационно и безгрешно на I място. На втора позиция с една грешка и една секунда по-слабо време се нареди вторият състав на Община Първомай, а далеч след тях изостанаха всички конкуренти за победата. Състезанието ще се запомни с изключителния спортсменски дух и феърплей между състезатели, треньори, организатори публика и съдии, подпомогнати от справедливите решения на съдиите от Пътна полиция гр. София и. На финала на надпреварата всички участници поздравиха победителите.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
  20 окт 2019
  Последни новини