2 °C

Студентка покани деца и родители на безплатни прегледи в стоматологичния факултет

Изображение 1 от 4

  Студентката по стоматология Николета Тодорова кани децата от Първомайско на безплатни дентални прегледи. Тя  е възпитаник на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“,  сега е в 4 курс и от година прилага на практика получените до момента знания.

  „Аз и моите колеги извършваме напълно безплатни стоматологични услуги на деца до 18 годишна възраст под строгия надзор на доктори-специалисти по детска дентлана медицина, казва Николета. Учим децата да мият правилно зъбките, даваме им грамоти и най-различни подаръци. При нас е много забавно, настроението е винаги на макс и децата преодоляват страха си към зъболекарите. Ако вашето дете или децата на ваши познати имат нужда от дентално лечение и профилактика може да се свържете с мен на номер 0895484261 и аз с най-голямо удоволствие бих ви обяснила по-подробно всичко което ви интересува“.

  Инициативата на факултета не е нова. По този начин не само студентите придобиват важни умения и децата се научават как да се грижат за зъбките, но и между малчуганите се създават нови приятелства и се забавляват. Преподаватели разказват, че подходът е много успешен. Прегледите се провеждат под формата на игра  и в компанията на други деца. Децата впоследствие ходят отново без страх и с доверие към зъболекарите.

  Справка във факултета показва, че там се извършат много стоматологични услуги на ниски цени не само за деца, но и за възрастни – изработване на корнки, мостове, протези, лекуват зъбен кариес, ендотоско лечение, почистване на  зъбен камък,  вадене на зъби и други.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Kочо
   3 -18
   08:02, 23 мар 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ни
    Николета
    15 0
    11:26, 23 мар 2018
    безплатните стоматологични услуги ги осигурява както държавата така и ние студенти плащайки си семестриалните такси , пломбите не са калпави , при нас идват пациети от цялата страна и всички остават доволни . Всяка една процедура коята извършваме е под непрекъснатия конторол на най-добрите лекари специалист по дентална мадицина включително доценти и професори , Моляви без да сте дошли и да сте видяли да не ни обиждате :)
  • 2
   Лу
   Лудото Коле
   10 0
   09:35, 23 мар 2018
   какво лошо иска да направи момичето бе? Вярно е че са студенти и се учат, но пък едва ли ще правят някакви сложни неща... говори се за прегледи, виждам че и консултации ще има...Никой няма да прави сложни манипулации върху децата.

   P.s.Помня едно време когато в училищата имаше зъболекари...до края на деветдесетте май. Мина тази и сега всичко е с много пари.
  • 3
   По
   ползвал
   13 0
   12:03, 23 мар 2018
   Гарантирам ви че зъболечението от студентите е на ниво. Многократно съм ги ползвал- доволен съм. Имам една пломба от 93 или 94- не помня вече. Не е мръднала. Така че момичето ви прави страхотно предложение.
  • 4
   Бг
   бг
   7 0
   19:17, 23 мар 2018
   Ходил съм при Николета в стоматологичния и съм изключително доволен момичето се справи отлично .Отношението на преподавателите беше на високо ниво и съм много доволен.При нужда пак ще отида :)
  • 5
   Пр
   Пришълка
   3 0
   15:04, 24 мар 2018
   Когато бях малка (считайте 98-99 година), от студенти-зъболекари идваха в училищата, преглеждаха на място и от там с бусчета ни извозваха до факултета, където ни оправяха зъбите. Помня че беше една огромна зала с много столове, където имаше много преподаватели, които постоянно ти се навираха в устата за да видят как върви работата. Студентите бяха по-уплашени и от нас, така че не мисля че биха направили нещо на своя глава, ако не го разбират. Тази, която на мен ми се падна, беше супер внимателна и много стресирана, но имаше своя подход. Сега, 20 години по-късно, пломбата още не е мръднала. Така че не ми говорете за некачествени материали и некадърно изпълнение, защото изобщо не е вярно! Даже бедните пенсионери ходеха там, защото едва ли не за жълти стотинки си оправяха зъбите (плащаха си само материала, без направията).

  Хороскоп за 10.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
  10 дек 2019
  Последни новини