3 °C

Общината се допитва до гражданите за проблеми в опазването на околната среда

В анкетно проучване на Общинска администрация - Първомай са поставени въпроси, свързани с опазването на околната среда в общината. Чрез тях се проверява информираността на гражданите от ползата и необходимостта от намаляване на количествата отпадъци, тяхната преценка за състоянието на околната среда, водата, въздуха. Наред с тези въпроси са поставени и такива, които имат пряко отношение към гражданите като ползватели на услугите сметосъбиране и сметоизвозване. На всеки попълнил анкетата се дава възможност да даде оценка и за контрола, който се упражнява от страна на местната власт върху замърсителите и опазването на околната среда.

Анкетата е анонимна. В нея гражданите могат да посочат конкретни проблеми в населеното място, в което живеят, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Само активността на гражданското общество при попълването на анкетата, би имало значение и би оказало влияние върху работата на администрацията в тази посока. Ако за пореден път пропуснем възможността да изявим писмено своята гражданска позиция, то общинарите могат да останат с впечатление, че жителите на общината са доволни от начина по който се управлява опазването на околната среда. А проблеми има и това не веднъж е било отразявано и от Parvomai.NET- нерегламентирани сметища, мръсни отпадни води, лоша миризма и други.

Допитването се прави във връзка с разработването на Общинска програма за за опазване на околната среда в периода 2018 – 2020 години.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на стратегическа програма да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетата може да бъде намерена на официалната страница на общината или тук.

Срокът за подаване е до 31.03.2018 г. Или в Центъра за информация услуги на гражданите в сградата на общината (фронт офиса) или на имейл offise@ippm-bg.org

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Уф
  Уфффффф
  11 -1
  13:43, 15 мар 2018
  Общината да не се прави на ощипана - обществената поръчка на охранителната фирма бе спечелена именно с наличието на "екологичен сертификат" от последната с презумцията "контрол на сметищата". И като резултат - нерегламентирано сметище в Любеново от тютюневи жили изхвърлени под "контрола" на същата охранителна фирма която пази и общината и фирмата осигурила ни отпадъците.
 • 2
  78
  789
  7 -2
  19:41, 15 мар 2018
  Димо Велев нали се занимава с рязани на тютюн да го нареже да не се замърсява.
  • 45
   45-6
   2 0
   08:11, 16 мар 2018
   Дежурно Безименно Тролче - объркало си рейса.
  • .
   .
   3 0
   16:21, 16 мар 2018
   789 - не си анонимен. Имаш име ,адрес, IP адрес, а работата ти е жалка и слабо платена. Въпроса не е докога , а кога .... знаеш отговора
 • 3
  По
  Потребител
  2 -1
  23:20, 15 мар 2018
  Според мен този email е грешен: offise@ippm-bg.org
  Не трябва ли да е: office@ippm-bg.org ?
 • 4
  См
  смрад
  7 -2
  06:23, 16 мар 2018
  При денонощната смрад от Алкао за какво допитване става въпрос???!!! Точно в момента не може да се диша навън.
 • 5
  Оф
  Офф
  4 0
  12:36, 16 мар 2018
  "Анкетата е анонимна" и това, че тя се подава във фронт офиса, някак си не ми се струват като две особено съвместими неща. За сгрешения мейл няма да коментирам, явно от общинътъ искат да видят лично кои са недоволните.
 • 6
  Чу
  Чуфликанин
  4 0
  19:17, 16 мар 2018
  Щом е така кой разреши преди 7 дена в село Добри дол да бъдат изтровени всички кучета и сега селото е обладано от Белки, Златки и лисици, който за няколко вечери унищожиха всички пернати животни в селото.Имаме и кмет,но той не се занимавал с тези ралоти. Априродозащитниците на общината не искат и да чуят за събитието.Те си имали друга работа!.
 • 7
  Пр
  практикант
  2 0
  22:37, 18 мар 2018
  Предлагам журналето да слезе до долния стадион покрай циганската махала и да се снима на фона на сметището. Снимката озаглавена Боклук да подари на кмета.

Хороскоп за 17.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ви предлага различни възможности. Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат, тъй като днес шансовете ви за успех са особено големи. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Ще останете очаровани от поканата, която ви отправя близък човек.
17 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не пречете на близките си да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми и предразполага към отдих. Днес по-малко съветвайте и станете по-добри. Понякога и без да искате натоварвате околните с претенции и неоснователни забележки. Освободете се от натоварващи мисли.
17 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повярвайте си и ще успеете. Денят ви предлага разнообразни срещи и ако вложите цялото си очарование имате шанса да ги направите много ползотворни. Не прекалявайте с ласкателствата и вложете повече старание в работата си.
17 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Доброто ви настроение ще проличи от сутринта, може би защото предстоят два почивни дни. По-сериозната причина за него е подобряващите се отношения с човека, който ви е на сърцето. Повечето от вас ще посрещнат предизвикателствата на работното място със знанията и добрата си подготовка.
17 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сработват се добри енергии, които ще ускорят реализирането на финансова сделка. Има предпоставки и за други придобивки от битов и личен характер. Няма да ви липсва добро настроение, а работата ще ви носи доволство. При добро желание можете да постигате разбирателство с хора, които ви правят раздразнителни.
17 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
17 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С каквото и да се захванете, вършите го с лекота при това по-добре от планираното. В личен план очаквате нещо да промени плановете ви. Ако се включите навреме, най-вероятно ще успеете да постигнете своето. Не се отказвайте пред каквито и да било трудности. Със съдействието на ваш близък ще преодолеете проблем в личен план.
17 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като доста натоварен и изпълнен с перипетии в професионален план. Възможни са недоразумения в отношенията ви с колегите и трайни конфликти. От вас зависи да ги избегнете и дори да си спечелите преимущество от напрегнатите ситуации. Ще ви се отдаде възможност да разрешите наболял семеен проблем и това най-вероятно ще стане съвсем неочаквано и за самите вас.
17 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Напрежението на работното място или в другите ви занимания ще ви направи по-съсредоточени, но не и гневни. Ще се стремите да отхвърлите повече задачи, което в края на деня ще ви се отрази на настроението, в смисъл, че ще останете доволни от свършеното. Ще спазите срокове и договорки, и ще постигнете целите си.
17 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Влагате желание в работата си и това си личи по резултатите. Доволни сте от постигнатото, но това не ви прави по-малко внимателни и към околните. Ще подобрите отношението си към човек, с когото сте имали разногласия и заедно ще пристъпите към изпълнението на обща задача, която ще ви сближи.
17 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вашето добро отношение към работата ви, хората и света ще бъде добре прието и ще се толерира от съдбата. Резултатите от проекта, върху който се трудите, ще подхранят претенциите ви да сте измежду най-добрите в областта на професионалните ви занимания. Вълнуващ флирт ще ви накара да се почувствате палави и игриви.
17 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
17 яну 2020
Последни новини