20 °C

Общината се допитва до гражданите за проблеми в опазването на околната среда

В анкетно проучване на Общинска администрация - Първомай са поставени въпроси, свързани с опазването на околната среда в общината. Чрез тях се проверява информираността на гражданите от ползата и необходимостта от намаляване на количествата отпадъци, тяхната преценка за състоянието на околната среда, водата, въздуха. Наред с тези въпроси са поставени и такива, които имат пряко отношение към гражданите като ползватели на услугите сметосъбиране и сметоизвозване. На всеки попълнил анкетата се дава възможност да даде оценка и за контрола, който се упражнява от страна на местната власт върху замърсителите и опазването на околната среда.

Анкетата е анонимна. В нея гражданите могат да посочат конкретни проблеми в населеното място, в което живеят, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Само активността на гражданското общество при попълването на анкетата, би имало значение и би оказало влияние върху работата на администрацията в тази посока. Ако за пореден път пропуснем възможността да изявим писмено своята гражданска позиция, то общинарите могат да останат с впечатление, че жителите на общината са доволни от начина по който се управлява опазването на околната среда. А проблеми има и това не веднъж е било отразявано и от Parvomai.NET- нерегламентирани сметища, мръсни отпадни води, лоша миризма и други.

Допитването се прави във връзка с разработването на Общинска програма за за опазване на околната среда в периода 2018 – 2020 години.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на стратегическа програма да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетата може да бъде намерена на официалната страница на общината или тук.

Срокът за подаване е до 31.03.2018 г. Или в Центъра за информация услуги на гражданите в сградата на общината (фронт офиса) или на имейл offise@ippm-bg.org

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Уф
  Уфффффф
  11 -1
  13:43, 15 мар 2018
  Общината да не се прави на ощипана - обществената поръчка на охранителната фирма бе спечелена именно с наличието на "екологичен сертификат" от последната с презумцията "контрол на сметищата". И като резултат - нерегламентирано сметище в Любеново от тютюневи жили изхвърлени под "контрола" на същата охранителна фирма която пази и общината и фирмата осигурила ни отпадъците.
 • 2
  78
  789
  7 -2
  19:41, 15 мар 2018
  Димо Велев нали се занимава с рязани на тютюн да го нареже да не се замърсява.
  • 45
   45-6
   2 0
   08:11, 16 мар 2018
   Дежурно Безименно Тролче - объркало си рейса.
  • .
   .
   3 0
   16:21, 16 мар 2018
   789 - не си анонимен. Имаш име ,адрес, IP адрес, а работата ти е жалка и слабо платена. Въпроса не е докога , а кога .... знаеш отговора
 • 3
  По
  Потребител
  2 -1
  23:20, 15 мар 2018
  Според мен този email е грешен: offise@ippm-bg.org
  Не трябва ли да е: office@ippm-bg.org ?
 • 4
  См
  смрад
  7 -2
  06:23, 16 мар 2018
  При денонощната смрад от Алкао за какво допитване става въпрос???!!! Точно в момента не може да се диша навън.
 • 5
  Оф
  Офф
  4 0
  12:36, 16 мар 2018
  "Анкетата е анонимна" и това, че тя се подава във фронт офиса, някак си не ми се струват като две особено съвместими неща. За сгрешения мейл няма да коментирам, явно от общинътъ искат да видят лично кои са недоволните.
 • 6
  Чу
  Чуфликанин
  4 0
  19:17, 16 мар 2018
  Щом е така кой разреши преди 7 дена в село Добри дол да бъдат изтровени всички кучета и сега селото е обладано от Белки, Златки и лисици, който за няколко вечери унищожиха всички пернати животни в селото.Имаме и кмет,но той не се занимавал с тези ралоти. Априродозащитниците на общината не искат и да чуят за събитието.Те си имали друга работа!.
 • 7
  Пр
  практикант
  2 0
  22:37, 18 мар 2018
  Предлагам журналето да слезе до долния стадион покрай циганската махала и да се снима на фона на сметището. Снимката озаглавена Боклук да подари на кмета.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини