3 °C

Общината се допитва до гражданите за проблеми в опазването на околната среда

В анкетно проучване на Общинска администрация - Първомай са поставени въпроси, свързани с опазването на околната среда в общината. Чрез тях се проверява информираността на гражданите от ползата и необходимостта от намаляване на количествата отпадъци, тяхната преценка за състоянието на околната среда, водата, въздуха. Наред с тези въпроси са поставени и такива, които имат пряко отношение към гражданите като ползватели на услугите сметосъбиране и сметоизвозване. На всеки попълнил анкетата се дава възможност да даде оценка и за контрола, който се упражнява от страна на местната власт върху замърсителите и опазването на околната среда.

Анкетата е анонимна. В нея гражданите могат да посочат конкретни проблеми в населеното място, в което живеят, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Само активността на гражданското общество при попълването на анкетата, би имало значение и би оказало влияние върху работата на администрацията в тази посока. Ако за пореден път пропуснем възможността да изявим писмено своята гражданска позиция, то общинарите могат да останат с впечатление, че жителите на общината са доволни от начина по който се управлява опазването на околната среда. А проблеми има и това не веднъж е било отразявано и от Parvomai.NET- нерегламентирани сметища, мръсни отпадни води, лоша миризма и други.

Допитването се прави във връзка с разработването на Общинска програма за за опазване на околната среда в периода 2018 – 2020 години.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на стратегическа програма да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетата може да бъде намерена на официалната страница на общината или тук.

Срокът за подаване е до 31.03.2018 г. Или в Центъра за информация услуги на гражданите в сградата на общината (фронт офиса) или на имейл offise@ippm-bg.org

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Уф
  Уфффффф
  11 -1
  13:43, 15 мар 2018
  Общината да не се прави на ощипана - обществената поръчка на охранителната фирма бе спечелена именно с наличието на "екологичен сертификат" от последната с презумцията "контрол на сметищата". И като резултат - нерегламентирано сметище в Любеново от тютюневи жили изхвърлени под "контрола" на същата охранителна фирма която пази и общината и фирмата осигурила ни отпадъците.
 • 2
  78
  789
  7 -2
  19:41, 15 мар 2018
  Димо Велев нали се занимава с рязани на тютюн да го нареже да не се замърсява.
  • 45
   45-6
   2 0
   08:11, 16 мар 2018
   Дежурно Безименно Тролче - объркало си рейса.
  • .
   .
   3 0
   16:21, 16 мар 2018
   789 - не си анонимен. Имаш име ,адрес, IP адрес, а работата ти е жалка и слабо платена. Въпроса не е докога , а кога .... знаеш отговора
 • 3
  По
  Потребител
  2 -1
  23:20, 15 мар 2018
  Според мен този email е грешен: offise@ippm-bg.org
  Не трябва ли да е: office@ippm-bg.org ?
 • 4
  См
  смрад
  7 -2
  06:23, 16 мар 2018
  При денонощната смрад от Алкао за какво допитване става въпрос???!!! Точно в момента не може да се диша навън.
 • 5
  Оф
  Офф
  4 0
  12:36, 16 мар 2018
  "Анкетата е анонимна" и това, че тя се подава във фронт офиса, някак си не ми се струват като две особено съвместими неща. За сгрешения мейл няма да коментирам, явно от общинътъ искат да видят лично кои са недоволните.
 • 6
  Чу
  Чуфликанин
  4 0
  19:17, 16 мар 2018
  Щом е така кой разреши преди 7 дена в село Добри дол да бъдат изтровени всички кучета и сега селото е обладано от Белки, Златки и лисици, който за няколко вечери унищожиха всички пернати животни в селото.Имаме и кмет,но той не се занимавал с тези ралоти. Априродозащитниците на общината не искат и да чуят за събитието.Те си имали друга работа!.
 • 7
  Пр
  практикант
  2 0
  22:37, 18 мар 2018
  Предлагам журналето да слезе до долния стадион покрай циганската махала и да се снима на фона на сметището. Снимката озаглавена Боклук да подари на кмета.

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини