7 °C

Общината се допитва до гражданите за проблеми в опазването на околната среда

В анкетно проучване на Общинска администрация - Първомай са поставени въпроси, свързани с опазването на околната среда в общината. Чрез тях се проверява информираността на гражданите от ползата и необходимостта от намаляване на количествата отпадъци, тяхната преценка за състоянието на околната среда, водата, въздуха. Наред с тези въпроси са поставени и такива, които имат пряко отношение към гражданите като ползватели на услугите сметосъбиране и сметоизвозване. На всеки попълнил анкетата се дава възможност да даде оценка и за контрола, който се упражнява от страна на местната власт върху замърсителите и опазването на околната среда.

Анкетата е анонимна. В нея гражданите могат да посочат конкретни проблеми в населеното място, в което живеят, за които е необходимо предприемане на спешни мерки.

Само активността на гражданското общество при попълването на анкетата, би имало значение и би оказало влияние върху работата на администрацията в тази посока. Ако за пореден път пропуснем възможността да изявим писмено своята гражданска позиция, то общинарите могат да останат с впечатление, че жителите на общината са доволни от начина по който се управлява опазването на околната среда. А проблеми има и това не веднъж е било отразявано и от Parvomai.NET- нерегламентирани сметища, мръсни отпадни води, лоша миризма и други.

Допитването се прави във връзка с разработването на Общинска програма за за опазване на околната среда в периода 2018 – 2020 години.

Целта на проучването е да се информира обществеността за разработването на стратегическа програма да се вземат предвид и отразят изразените мнения и препоръки.

Анкетата може да бъде намерена на официалната страница на общината или тук.

Срокът за подаване е до 31.03.2018 г. Или в Центъра за информация услуги на гражданите в сградата на общината (фронт офиса) или на имейл offise@ippm-bg.org

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Уф
  Уфффффф
  11 -1
  13:43, 15 мар 2018
  Общината да не се прави на ощипана - обществената поръчка на охранителната фирма бе спечелена именно с наличието на "екологичен сертификат" от последната с презумцията "контрол на сметищата". И като резултат - нерегламентирано сметище в Любеново от тютюневи жили изхвърлени под "контрола" на същата охранителна фирма която пази и общината и фирмата осигурила ни отпадъците.
 • 2
  78
  789
  7 -2
  19:41, 15 мар 2018
  Димо Велев нали се занимава с рязани на тютюн да го нареже да не се замърсява.
  • 45
   45-6
   2 0
   08:11, 16 мар 2018
   Дежурно Безименно Тролче - объркало си рейса.
  • .
   .
   3 0
   16:21, 16 мар 2018
   789 - не си анонимен. Имаш име ,адрес, IP адрес, а работата ти е жалка и слабо платена. Въпроса не е докога , а кога .... знаеш отговора
 • 3
  По
  Потребител
  2 -1
  23:20, 15 мар 2018
  Според мен този email е грешен: offise@ippm-bg.org
  Не трябва ли да е: office@ippm-bg.org ?
 • 4
  См
  смрад
  7 -2
  06:23, 16 мар 2018
  При денонощната смрад от Алкао за какво допитване става въпрос???!!! Точно в момента не може да се диша навън.
 • 5
  Оф
  Офф
  4 0
  12:36, 16 мар 2018
  "Анкетата е анонимна" и това, че тя се подава във фронт офиса, някак си не ми се струват като две особено съвместими неща. За сгрешения мейл няма да коментирам, явно от общинътъ искат да видят лично кои са недоволните.
 • 6
  Чу
  Чуфликанин
  4 0
  19:17, 16 мар 2018
  Щом е така кой разреши преди 7 дена в село Добри дол да бъдат изтровени всички кучета и сега селото е обладано от Белки, Златки и лисици, който за няколко вечери унищожиха всички пернати животни в селото.Имаме и кмет,но той не се занимавал с тези ралоти. Априродозащитниците на общината не искат и да чуят за събитието.Те си имали друга работа!.
 • 7
  Пр
  практикант
  2 0
  22:37, 18 мар 2018
  Предлагам журналето да слезе до долния стадион покрай циганската махала и да се снима на фона на сметището. Снимката озаглавена Боклук да подари на кмета.

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини