Ученичка рецитира Тютчев и Михалков на конкурс за рецитатори на руски език

Петокласничката Димитрия Гешева от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Първомай взе участие в проведе IX-ят Национален ученически конкурс за рецитатори на руски език. Тази година той бе посветен  на руските поети Фьодор Тютчев и Сергей Михалков.Организатор на събитието е Сдружение Руски камерен театър със съдействието на представителството на Россотрудничество в България.
Ученичката учи руски език за първа година и то в извънкласна форма - клуб "Матрьошка" по проект "Твоят час". За смелостта ѝ да се конкурира с ученици, чийто майчин език е руският или учещи в езикови училища, тя получи диплом.

Освен, че за пръв път демонстрира знания на руски език, Димитрия излиза за пръв път и за индивидуално изпълнение на сцена.

Директорът на училището Елена Добрева, каза, че макар да не е сред призьорите в конкурса, Дидка и родителите ѝ са проявили отговорно отношение и смелост, за което те получават адмирациите на ръководството. Добрева благодари и на учителката Марияна Йорданова, която с новаторския си дух не само събуди желанието на няколко ученици да изучават руски език, но и им вдъхва смелост да имат мечти и да се борят за тях!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини