5 °C

10 човека проявиха интерес към Деня на отворените врати по EURES

Едва 10 човека проявиха интерес към Деня на отворените врати по EURES в Дирекция „Бюро по труда“ – Първомай.

От  трудов посредник те  получиха подробна информация относно възможностите за работа в чужбина чрез посредничеството на Агенцията по заетостта, която е част от EURES мрежата. 
EURES е обединение на европейските служби по заетост. То представлява мрежа за сътрудничество създадена от ведомствата, представящи обществени служби за заетост. Партньори на  EURES  са синдикатите и организациите на работодателите . Целите на мрежата на EURES е да се улесни свободното движение на работна ръка в рамките на Европейското Икономическо Пространство (ЕИП), състоящо се от 27-те държави-членки на ЕС, Норвегия, Лихтенщайн, Исландия и Швейцария. Чрез EURES има обявени работни места както в областта на медицината и информационните технологии, така и за берачки на селскостопанска продукция. Главните цели на европейското обединение  EURES са: да информира, напътства и съветва кандидати, потенциално готови да се преместят, относно възможностите  и условията на живот и работа в Европейското Икономическо Пространство; да подпомага работодателите, които желаят да наемат работници и/или служители от други страни; да насочва и съветва работници и/или служители и работодателите в транс-граничните региони.

EURES е безплатна услуга, както за търсещите работа лица, така и за работодателите, и се подчинява на условия определени от отделните членове на EURES.
EURES разполага с мрежа от съветници, които могат да предоставят информация,  напътстване и настаняване на търсещите работа лица и на работодателите, които имат  интерес към европейския трудов пазар. Съществуват повече от 850 съветници на EURES в Европа и техния брой нараства.
Данни за контакт и адреси на EURES-съветници от страната могат да бъдат намерени на страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg в рубриката "EURES" - "EURES съветници в България”.
За по-голямото популяризиране на EURES мрежата са създадени  два интернет портала. Единият микро портал е преведен на български език и обявява свободните работни места за които работодателите от европейските служби искат да наемат работна ръка  от България. Другият по-голям портал е на съответния чужд език и дава информация за свободните работни места в отделните европейски държави.

Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини