2 °C

Отличиха авторите на най-добрите творби в литературния конкурс "С обич към моята България"

  56 млади творци се включиха в литературния конкурс „С Обич към моята България“, посветен на 140 години от Освобождението на родината ни и националния празник 3 март.

  Организатори бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни –Първомай, поделение „Образование и култура“ и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай.

  Наградите бяха обявени в навечерието на днешния празник. От името на организаторите Мария Кьосева, секретар на Комисията благодари на общинската библиотека към читалището, оказала подкрепа при реализацията на конкурса. Затова председателят на МКБППМН Николай Митков връчи Благодарствен адрес на председателя на читалището Иван Караславов.

  По регламент участниците бяха разделени в три възрастови групи, до 12 години, до 15 години и до 19 години. Младите автори участваха с 57 творби, от които 5 разказа, 25 есета и 28 стихотворения. Творци имаше от почти всички училища в общината. Най- много бяха учениците от ПГСС „Васил Левски“ – 28.

  Жури в състав Красимира Славова, Иванка Найденова и Стефан Янчев избраха най-добрите работи. То класира при най-малките на първо място Наталия Павлова от СУ „Златаров“ за стихотворението ѝ „Земен рай“, а нейния съученик Запрян Петров на второ място. Трета при най-малките е Джансу Юсеин от с. Воден.

  Във втора възрастова група на първо място е Виктория Николаева от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай, която е участвала с две творби  - стихотворение и есе.

  На второ и трето място са ученичките от ПГСС Наделина Ташева и Християна Христова. В тази възрастова група е определена и поощрителна награда – за Дарина Велкова от с. Искра.

  Трите призово места в групата до 19 години бяха за ученици от ПГСС. Първа е Красимира Манолова, следвана от Живко Господинов и Антония Ганева.

  Всички участници получиха сертификат за участие. Наградите бяха връчени от Николай Митков.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
  10 дек 2019
  Последни новини