18 °C

Община Първомай има план за действие при снеговалеж

Въпреки меката зима, в Община Първомай има план за действие при обилен снеговалеж. Извършена е подготовка в няколко направления.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа наетата фирма разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фадрома. Първата и основна задача пред нея е да не допусне откъсването на населени места и осигуряването на достъп до тях на спешна помощ, пожарна или полиция. Общата дължина на общинските пътища, които ще бъдат поддържани от „Агродоминатор“ е 117,450км

48,480 км е общата дължина на уличната мрежа в Първомай и кварталите, които ще бъдат разчиствани от 4 снегорина, а за разпръскване на пясък са ангажирани 2 камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа улиците в града в състояние "проходими при зимни условия".

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Средствата, с който общината ще разполага за снегопочистване през 2018-та година ще бъдат утвърден на 30 януари, когато ОбС ще гласува Бюджет 2018. Предполага, че ще са около 53 000 лв., с колкото е разполагано през миналата година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  13 -1
  21:50, 5 яну 2018
  Ха ха ха ха смешниците в общината имат план за действие при снеговалеж! Ми че това не е нещо извънредно,това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в зимни условия или пак се демонстрира някаква дейност.Освен това прогнозите за тази зима е да бъде безснежна!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -2
  07:57, 6 яну 2018
  Нимой приказвай така ва 123. Те чакат само една снежинка да падне и жъ ги гепят тия пари ако не са го направили веке нали за 1 час валя сняг преди една или две седмици. Яз от къкту съм в тоя град една година не съм видял да се почисти нещу само кинти се гепят. Но паметта на пърумайци е къса демек помнят кът маймуните. Ако зимътъ въри така нека после оня г-н нубина да пита ангу дали са похарчени кинти и колко за т.нар. Почистване убаче никой ни пита приемат си нови бюджети отчитат старите ангу си върви пърумайците си лаят това е пулужението
  • 12
   123
   11 -1
   09:54, 6 яну 2018
   Нека някой от умните и кадърни( и двете ми твърдения лесно могат да се оборят!) наши общински съветници да предложи при липса на сняг през зимния сезон дадените пари на фирмата да бъдат използвани за почистване на улиците от стари автомобили, за ремонт на самите улици или за нанасяне на маркировка по тях! Малко акъл се иска и напъване на мозъчните клетки от тяхна страна и могат да се случат добри неща за жителите на Първомай!
 • 3
  W1
  W 124
  9 -2
  11:18, 6 яну 2018
  Каква е тая работа с тия забранени и еднопосочни улици в центъра. Вместо да улесни нещо , някой нарочно го усложнява!

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
22 сеп 2020
Последни новини