Община Първомай има план за действие при снеговалеж

Въпреки меката зима, в Община Първомай има план за действие при обилен снеговалеж. Извършена е подготовка в няколко направления.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа наетата фирма разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фадрома. Първата и основна задача пред нея е да не допусне откъсването на населени места и осигуряването на достъп до тях на спешна помощ, пожарна или полиция. Общата дължина на общинските пътища, които ще бъдат поддържани от „Агродоминатор“ е 117,450км

48,480 км е общата дължина на уличната мрежа в Първомай и кварталите, които ще бъдат разчиствани от 4 снегорина, а за разпръскване на пясък са ангажирани 2 камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа улиците в града в състояние "проходими при зимни условия".

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Средствата, с който общината ще разполага за снегопочистване през 2018-та година ще бъдат утвърден на 30 януари, когато ОбС ще гласува Бюджет 2018. Предполага, че ще са около 53 000 лв., с колкото е разполагано през миналата година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    13 -1
    21:50, 5 яну 2018
    Ха ха ха ха смешниците в общината имат план за действие при снеговалеж! Ми че това не е нещо извънредно,това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в зимни условия или пак се демонстрира някаква дейност.Освен това прогнозите за тази зима е да бъде безснежна!
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    6 -2
    07:57, 6 яну 2018
    Нимой приказвай така ва 123. Те чакат само една снежинка да падне и жъ ги гепят тия пари ако не са го направили веке нали за 1 час валя сняг преди една или две седмици. Яз от къкту съм в тоя град една година не съм видял да се почисти нещу само кинти се гепят. Но паметта на пърумайци е къса демек помнят кът маймуните. Ако зимътъ въри така нека после оня г-н нубина да пита ангу дали са похарчени кинти и колко за т.нар. Почистване убаче никой ни пита приемат си нови бюджети отчитат старите ангу си върви пърумайците си лаят това е пулужението
    • 12
      123
      11 -1
      09:54, 6 яну 2018
      Нека някой от умните и кадърни( и двете ми твърдения лесно могат да се оборят!) наши общински съветници да предложи при липса на сняг през зимния сезон дадените пари на фирмата да бъдат използвани за почистване на улиците от стари автомобили, за ремонт на самите улици или за нанасяне на маркировка по тях! Малко акъл се иска и напъване на мозъчните клетки от тяхна страна и могат да се случат добри неща за жителите на Първомай!
  • 3
    W1
    W 124
    9 -2
    11:18, 6 яну 2018
    Каква е тая работа с тия забранени и еднопосочни улици в центъра. Вместо да улесни нещо , някой нарочно го усложнява!
Последни новини