6 °C

Община Първомай има план за действие при снеговалеж

Въпреки меката зима, в Община Първомай има план за действие при обилен снеговалеж. Извършена е подготовка в няколко направления.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа наетата фирма разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фадрома. Първата и основна задача пред нея е да не допусне откъсването на населени места и осигуряването на достъп до тях на спешна помощ, пожарна или полиция. Общата дължина на общинските пътища, които ще бъдат поддържани от „Агродоминатор“ е 117,450км

48,480 км е общата дължина на уличната мрежа в Първомай и кварталите, които ще бъдат разчиствани от 4 снегорина, а за разпръскване на пясък са ангажирани 2 камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа улиците в града в състояние "проходими при зимни условия".

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Средствата, с който общината ще разполага за снегопочистване през 2018-та година ще бъдат утвърден на 30 януари, когато ОбС ще гласува Бюджет 2018. Предполага, че ще са около 53 000 лв., с колкото е разполагано през миналата година.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  13 -1
  21:50, 5 яну 2018
  Ха ха ха ха смешниците в общината имат план за действие при снеговалеж! Ми че това не е нещо извънредно,това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в зимни условия или пак се демонстрира някаква дейност.Освен това прогнозите за тази зима е да бъде безснежна!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -2
  07:57, 6 яну 2018
  Нимой приказвай така ва 123. Те чакат само една снежинка да падне и жъ ги гепят тия пари ако не са го направили веке нали за 1 час валя сняг преди една или две седмици. Яз от къкту съм в тоя град една година не съм видял да се почисти нещу само кинти се гепят. Но паметта на пърумайци е къса демек помнят кът маймуните. Ако зимътъ въри така нека после оня г-н нубина да пита ангу дали са похарчени кинти и колко за т.нар. Почистване убаче никой ни пита приемат си нови бюджети отчитат старите ангу си върви пърумайците си лаят това е пулужението
  • 12
   123
   11 -1
   09:54, 6 яну 2018
   Нека някой от умните и кадърни( и двете ми твърдения лесно могат да се оборят!) наши общински съветници да предложи при липса на сняг през зимния сезон дадените пари на фирмата да бъдат използвани за почистване на улиците от стари автомобили, за ремонт на самите улици или за нанасяне на маркировка по тях! Малко акъл се иска и напъване на мозъчните клетки от тяхна страна и могат да се случат добри неща за жителите на Първомай!
 • 3
  W1
  W 124
  9 -2
  11:18, 6 яну 2018
  Каква е тая работа с тия забранени и еднопосочни улици в центъра. Вместо да улесни нещо , някой нарочно го усложнява!

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини