21 °C

Община Първомай има план за действие при снеговалеж

Въпреки меката зима, в Община Първомай има план за действие при обилен снеговалеж. Извършена е подготовка в няколко направления.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа наетата фирма разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фадрома. Първата и основна задача пред нея е да не допусне откъсването на населени места и осигуряването на достъп до тях на спешна помощ, пожарна или полиция. Общата дължина на общинските пътища, които ще бъдат поддържани от „Агродоминатор“ е 117,450км

48,480 км е общата дължина на уличната мрежа в Първомай и кварталите, които ще бъдат разчиствани от 4 снегорина, а за разпръскване на пясък са ангажирани 2 камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа улиците в града в състояние "проходими при зимни условия".

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Средствата, с който общината ще разполага за снегопочистване през 2018-та година ще бъдат утвърден на 30 януари, когато ОбС ще гласува Бюджет 2018. Предполага, че ще са около 53 000 лв., с колкото е разполагано през миналата година.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  13 -1
  21:50, 5 яну 2018
  Ха ха ха ха смешниците в общината имат план за действие при снеговалеж! Ми че това не е нещо извънредно,това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в зимни условия или пак се демонстрира някаква дейност.Освен това прогнозите за тази зима е да бъде безснежна!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -2
  07:57, 6 яну 2018
  Нимой приказвай така ва 123. Те чакат само една снежинка да падне и жъ ги гепят тия пари ако не са го направили веке нали за 1 час валя сняг преди една или две седмици. Яз от къкту съм в тоя град една година не съм видял да се почисти нещу само кинти се гепят. Но паметта на пърумайци е къса демек помнят кът маймуните. Ако зимътъ въри така нека после оня г-н нубина да пита ангу дали са похарчени кинти и колко за т.нар. Почистване убаче никой ни пита приемат си нови бюджети отчитат старите ангу си върви пърумайците си лаят това е пулужението
  • 12
   123
   11 -1
   09:54, 6 яну 2018
   Нека някой от умните и кадърни( и двете ми твърдения лесно могат да се оборят!) наши общински съветници да предложи при липса на сняг през зимния сезон дадените пари на фирмата да бъдат използвани за почистване на улиците от стари автомобили, за ремонт на самите улици или за нанасяне на маркировка по тях! Малко акъл се иска и напъване на мозъчните клетки от тяхна страна и могат да се случат добри неща за жителите на Първомай!
 • 3
  W1
  W 124
  9 -2
  11:18, 6 яну 2018
  Каква е тая работа с тия забранени и еднопосочни улици в центъра. Вместо да улесни нещо , някой нарочно го усложнява!

Хороскоп за 29.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
29 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
29 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
29 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
29 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
29 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
29 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
29 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
29 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
29 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
29 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
29 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
29 май 2020
Последни новини