9 °C

Община Първомай има план за действие при снеговалеж

Въпреки меката зима, в Община Първомай има план за действие при обилен снеговалеж. Извършена е подготовка в няколко направления.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа наетата фирма разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фадрома. Първата и основна задача пред нея е да не допусне откъсването на населени места и осигуряването на достъп до тях на спешна помощ, пожарна или полиция. Общата дължина на общинските пътища, които ще бъдат поддържани от „Агродоминатор“ е 117,450км

48,480 км е общата дължина на уличната мрежа в Първомай и кварталите, които ще бъдат разчиствани от 4 снегорина, а за разпръскване на пясък са ангажирани 2 камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа улиците в града в състояние "проходими при зимни условия".

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Средствата, с който общината ще разполага за снегопочистване през 2018-та година ще бъдат утвърден на 30 януари, когато ОбС ще гласува Бюджет 2018. Предполага, че ще са около 53 000 лв., с колкото е разполагано през миналата година.  

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  12
  123
  13 -1
  21:50, 5 яну 2018
  Ха ха ха ха смешниците в общината имат план за действие при снеговалеж! Ми че това не е нещо извънредно,това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в зимни условия или пак се демонстрира някаква дейност.Освен това прогнозите за тази зима е да бъде безснежна!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  6 -2
  07:57, 6 яну 2018
  Нимой приказвай така ва 123. Те чакат само една снежинка да падне и жъ ги гепят тия пари ако не са го направили веке нали за 1 час валя сняг преди една или две седмици. Яз от къкту съм в тоя град една година не съм видял да се почисти нещу само кинти се гепят. Но паметта на пърумайци е къса демек помнят кът маймуните. Ако зимътъ въри така нека после оня г-н нубина да пита ангу дали са похарчени кинти и колко за т.нар. Почистване убаче никой ни пита приемат си нови бюджети отчитат старите ангу си върви пърумайците си лаят това е пулужението
  • 12
   123
   11 -1
   09:54, 6 яну 2018
   Нека някой от умните и кадърни( и двете ми твърдения лесно могат да се оборят!) наши общински съветници да предложи при липса на сняг през зимния сезон дадените пари на фирмата да бъдат използвани за почистване на улиците от стари автомобили, за ремонт на самите улици или за нанасяне на маркировка по тях! Малко акъл се иска и напъване на мозъчните клетки от тяхна страна и могат да се случат добри неща за жителите на Първомай!
 • 3
  W1
  W 124
  9 -2
  11:18, 6 яну 2018
  Каква е тая работа с тия забранени и еднопосочни улици в центъра. Вместо да улесни нещо , някой нарочно го усложнява!

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019

Случаен виц

Последни новини