Над 6300 лв. събра благотворителен концерт в помощ на Валя

Над 6300 лева бяха събрани на благотворителен концерт в подкрепа на 16-годишната Валентина Тонева, която се бори с диагнозата сколиоза. Събитието се проведе в салона на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. В него взеха участие, ТК „Евридика“, Росица Пейчева, Здравко Мандаджиев, Ваня Вълкова, Атанаска Тенева, ученици от ДТС при СУ „Златаров“ и „Меджик степ“ – Чирпан, обединени от Илияна Маджева - близка на семейство Тоневи. Сред зрители бяха не само първомайци, но и много гости от  Южна България

Концертът беше предхождан от благотворителна изложба на местни творци. Продадени са картини на стойност 500 лева, но начинанието продължава и във фейсбук.

Всяка стотинка, дошла от благотворителност ще бъде използвана за операцията и рехабилитацията на Валя, а  ако средствата надхвърлят необходимите за лечението ѝ, ще бъдат дарени на дете в нужда, споделиха нейни близки.

С много вълнение майката на Валя приема съпричастността, проявена от общността. Чувствам се обнадеждена, сподели тя, а покрай заболяването на дъщеря ми се запознах с много добри хора.

Операцията на Валя вече е насрочена за 8 януари и всички се надяват, че след това тя ще живее без болка.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини