6 °C

Общината се опитва да спре изхвърлянето на отпадъци на неразрешени места

Изображение 1 от 2


  От службата по чистотата в община Първомай поставиха табела, с която да напомнят на гражданите, че изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места се наказва с глоба. По този начин бе заявено намерение да бъде пресечена практиката от последните години, сервитутът на жп линията да се превърна в сметище, на което живеещите наблизо изхвърлят ненужни вещи и оскубаните цветя и треви от градинките си.

  Гледката между автогарата и гарата от северната страна на ул.„Бр. Миладинови“ не е най-приятната за преминаващите оттам, а в задълженията на сметосъбирането не влиза прибирането на купчините разлагаща се биологична маса.

  Забраната е регламентирана в Наредбата за опазването на обществения ред и чистота в общината. Член 19, ал. 1, т.2 гласи:

  Член 19. (1) Забранява се:

  2. Изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места.

  Малко по-нататък в ал. 4 се казва още: При нарушение, на виновните физически лица се налага глоба в размер от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение глоба в размер от 600 до 2000 лева.

  От община Първомай съобщиха, че и днес ще бъдат струпаните около линията отпадъци, но ще започне и прилагането на наказателни мерки срещу виновните за замърсяването.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   1234_1511167316
   11 -1
   10:41, 20 ное 2017
   Къде са регламентираните за целта места, след като не се събират с контейнерите?
  • 2
   Гл
   Гледам от високо
   3 -1
   17:44, 20 ное 2017
   И кой точно ще ме глоби?! Ниско интелигентните общинари ли? ....в този Чернобилски "град" нищо не става и няма да стане,докато не се измие мръсотията, от към главата ( по умните ще се сетят)...Наредба имало..ха-ха-ха,ами снимайте се с наредбата за спомен...селянчета
  • 3
   Ab
   ABV
   4 0
   20:56, 20 ное 2017
   Този с китките и тревалъците са ви най-малкия проблем!
  • 4
   03
   0336
   4 0
   08:16, 21 ное 2017
   Наредбата за чистотата и обществения ред е най-нескопосания и неподлежащ на контрол документ.
   Охранителната фирма на която са делегирани тези задължения за сумата от 84 000 ,обслужва "изгодния" договор с Х броя охранители - т.е. с толкова колкото и е удобно. Работното време от 08.00 да 17.00 без съботи , недели и празници също скопява възможностите за контрол и увеличава печалбата.
   За какво плащаме тогава? За комфорта и бездействието на частна охранителна фирма.

  Хороскоп за 04.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  04 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  04 мар 2021
  Последни новини