17 °C

Общината се опитва да спре изхвърлянето на отпадъци на неразрешени места

Изображение 1 от 2


  От службата по чистотата в община Първомай поставиха табела, с която да напомнят на гражданите, че изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места се наказва с глоба. По този начин бе заявено намерение да бъде пресечена практиката от последните години, сервитутът на жп линията да се превърна в сметище, на което живеещите наблизо изхвърлят ненужни вещи и оскубаните цветя и треви от градинките си.

  Гледката между автогарата и гарата от северната страна на ул.„Бр. Миладинови“ не е най-приятната за преминаващите оттам, а в задълженията на сметосъбирането не влиза прибирането на купчините разлагаща се биологична маса.

  Забраната е регламентирана в Наредбата за опазването на обществения ред и чистота в общината. Член 19, ал. 1, т.2 гласи:

  Член 19. (1) Забранява се:

  2. Изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места.

  Малко по-нататък в ал. 4 се казва още: При нарушение, на виновните физически лица се налага глоба в размер от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение глоба в размер от 600 до 2000 лева.

  От община Първомай съобщиха, че и днес ще бъдат струпаните около линията отпадъци, но ще започне и прилагането на наказателни мерки срещу виновните за замърсяването.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   1234_1511167316
   11 -1
   10:41, 20 ное 2017
   Къде са регламентираните за целта места, след като не се събират с контейнерите?
  • 2
   Гл
   Гледам от високо
   3 -1
   17:44, 20 ное 2017
   И кой точно ще ме глоби?! Ниско интелигентните общинари ли? ....в този Чернобилски "град" нищо не става и няма да стане,докато не се измие мръсотията, от към главата ( по умните ще се сетят)...Наредба имало..ха-ха-ха,ами снимайте се с наредбата за спомен...селянчета
  • 3
   Ab
   ABV
   4 0
   20:56, 20 ное 2017
   Този с китките и тревалъците са ви най-малкия проблем!
  • 4
   03
   0336
   4 0
   08:16, 21 ное 2017
   Наредбата за чистотата и обществения ред е най-нескопосания и неподлежащ на контрол документ.
   Охранителната фирма на която са делегирани тези задължения за сумата от 84 000 ,обслужва "изгодния" договор с Х броя охранители - т.е. с толкова колкото и е удобно. Работното време от 08.00 да 17.00 без съботи , недели и празници също скопява възможностите за контрол и увеличава печалбата.
   За какво плащаме тогава? За комфорта и бездействието на частна охранителна фирма.

  Хороскоп за 17.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  17 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  17 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  17 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  17 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  17 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  17 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  17 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  17 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  17 май 2021
  Последни новини