9 °C

Рехабилитират пътя до Брягово за 5,5 млн.лв.

5 501 623, 93 лв. ще предостави Държавен фонд „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на общински път Първомай, кв. Дебър,-Брягово – Искра, в участъка между републикански път Е-80 до село Брягово. Безвъзмездната финансова помощ се предоставя по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Договорът е сключен и предстоят тежките процедури по избор на изпълнител. Дейностите ще започнат не по-рано от 6 месеца. Средствата ще бъдат предоставени, след като бъде доказана документално извършената инвестиция и одобрено изпълнението.

Пътят Първомай – Искра, част от който е Първомай - Брягово е важен като свързващ Първомайска община с Асеновградска и Черноочене, и респективно Пловдивска с Хасковска и Кърджалийски области.

Той преминава през трудна и пресечена местност. Не веднъж читатели на parvomai.net са се оплаквали, от лошото му състояние. През лятото на тази година бяха запълнени част от образувалите се по него „кратери“, но има места, на които пътят е пропаднал и са се образували опасни коловози.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Aтанасов А.
  8 -2
  14:52, 20 ное 2017
  Тоя път за кой път ? Че колко лева ще струва километъра на тая "рехабилитация" бе хора?Та на магистрала Тракия имаше оферта за 800 000 лв. километъра. За тия пари сигурно целият трябва бъде построен отново. А на Първомай- Любеново-Караджалово кога ще дойде ред?Много бързо ви обхвана амнезия.Нима не помните на селските събрания които свикахте за да разяснявате на хората от Караджалово ,че след построяването и на енергийния парк, и преди това на Ж.П линията ще се отремонтира разбития път по вина и на едните строители, и на другите.На края какво получиха караджаловци? Път, с дупка до дупка ,като в оная песен :Колкото звезди по небето ,толкова дупки на пътя за Караджалово.Това и заслужават те ,защото гласуват за ГЕРБ, нали така.Когато един ден ГЕРБ станат управляващи ,може би да се реваншират за доверието което хората им гласуваха. Я с нова канализация за мръсна и питейна вода, или пък може би ремонтиран път ? Какво говоря и аз,нещо се обърках.Те не са ли и днес управляващи ? Или де юре да,на практика не! Май е последното.Както и да е.Да карат през поляните и нивите те са си свикнали (Караджалово-Скобелево) , и на другите избори пак да гласуват за ГЕРБ.
 • 2
  55
  5555
  10 0
  16:27, 20 ное 2017
  А кога ще се направй пътя за кв Любеново който бе разбит при строежа на ЖП линията
 • 3
  Пр
  Преглед на печата
  6 0
  19:54, 20 ное 2017
  Да бе... всъщност Кирякова горещо ти препоръчвам ама наистина вземи акцентирай за състоянието на пътищата в Любеново - Караджалово !!! Особено Любеново е доста любопитно !!! Стига сте обръщали внимание на глупостите... я да погледнем там където наистина трябва да се гледа... а да видим !!!
 • 4
  Лю
  ЛЮБЕНОВО
  4 0
  08:07, 21 ное 2017
  Пътят в любеново е в плачевно състояние от много години насам за него кой ще се погрижи?
 • 5
  Ив
  Иван делиев
  2 -2
  11:45, 21 ное 2017
  А в Дебър асфалта е лукс освен Цариградското и Княз Борис има само още 3 улици асфалтирани .
 • 6
  55
  5555
  4 0
  13:10, 21 ное 2017
  В Дебър са три а в Любеново няма нито една даже тези които са чакалирани са с половин метрови дупки което е срам за град Първомьй и кмета който излъга избирателите си
 • 7
  Ге
  ГЕОРГИ
  2 -2
  13:27, 21 ное 2017
  Нали асфалт не искахте да ядете а защо ревете кумонистчета такива хубаво че е Герб само Герб.Бсп какво са направили ми кажете.
 • 8
  Ге
  ГЕОРГИ
  1 -1
  13:55, 21 ное 2017
  Дадоха земеделието на Дпс Ахмедовци да ни се гаврят със златните почви не ги е и срам Те Станишевци и тука ще ми ги хвалети те за бесилото са тва е.

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини