27 °C

Рехабилитират пътя до Брягово за 5,5 млн.лв.

5 501 623, 93 лв. ще предостави Държавен фонд „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на общински път Първомай, кв. Дебър,-Брягово – Искра, в участъка между републикански път Е-80 до село Брягово. Безвъзмездната финансова помощ се предоставя по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Договорът е сключен и предстоят тежките процедури по избор на изпълнител. Дейностите ще започнат не по-рано от 6 месеца. Средствата ще бъдат предоставени, след като бъде доказана документално извършената инвестиция и одобрено изпълнението.

Пътят Първомай – Искра, част от който е Първомай - Брягово е важен като свързващ Първомайска община с Асеновградска и Черноочене, и респективно Пловдивска с Хасковска и Кърджалийски области.

Той преминава през трудна и пресечена местност. Не веднъж читатели на parvomai.net са се оплаквали, от лошото му състояние. През лятото на тази година бяха запълнени част от образувалите се по него „кратери“, но има места, на които пътят е пропаднал и са се образували опасни коловози.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Aтанасов А.
  8 -2
  14:52, 20 ное 2017
  Тоя път за кой път ? Че колко лева ще струва километъра на тая "рехабилитация" бе хора?Та на магистрала Тракия имаше оферта за 800 000 лв. километъра. За тия пари сигурно целият трябва бъде построен отново. А на Първомай- Любеново-Караджалово кога ще дойде ред?Много бързо ви обхвана амнезия.Нима не помните на селските събрания които свикахте за да разяснявате на хората от Караджалово ,че след построяването и на енергийния парк, и преди това на Ж.П линията ще се отремонтира разбития път по вина и на едните строители, и на другите.На края какво получиха караджаловци? Път, с дупка до дупка ,като в оная песен :Колкото звезди по небето ,толкова дупки на пътя за Караджалово.Това и заслужават те ,защото гласуват за ГЕРБ, нали така.Когато един ден ГЕРБ станат управляващи ,може би да се реваншират за доверието което хората им гласуваха. Я с нова канализация за мръсна и питейна вода, или пък може би ремонтиран път ? Какво говоря и аз,нещо се обърках.Те не са ли и днес управляващи ? Или де юре да,на практика не! Май е последното.Както и да е.Да карат през поляните и нивите те са си свикнали (Караджалово-Скобелево) , и на другите избори пак да гласуват за ГЕРБ.
 • 2
  55
  5555
  10 0
  16:27, 20 ное 2017
  А кога ще се направй пътя за кв Любеново който бе разбит при строежа на ЖП линията
 • 3
  Пр
  Преглед на печата
  6 0
  19:54, 20 ное 2017
  Да бе... всъщност Кирякова горещо ти препоръчвам ама наистина вземи акцентирай за състоянието на пътищата в Любеново - Караджалово !!! Особено Любеново е доста любопитно !!! Стига сте обръщали внимание на глупостите... я да погледнем там където наистина трябва да се гледа... а да видим !!!
 • 4
  Лю
  ЛЮБЕНОВО
  4 0
  08:07, 21 ное 2017
  Пътят в любеново е в плачевно състояние от много години насам за него кой ще се погрижи?
 • 5
  Ив
  Иван делиев
  2 -2
  11:45, 21 ное 2017
  А в Дебър асфалта е лукс освен Цариградското и Княз Борис има само още 3 улици асфалтирани .
 • 6
  55
  5555
  4 0
  13:10, 21 ное 2017
  В Дебър са три а в Любеново няма нито една даже тези които са чакалирани са с половин метрови дупки което е срам за град Първомьй и кмета който излъга избирателите си
 • 7
  Ге
  ГЕОРГИ
  2 -2
  13:27, 21 ное 2017
  Нали асфалт не искахте да ядете а защо ревете кумонистчета такива хубаво че е Герб само Герб.Бсп какво са направили ми кажете.
 • 8
  Ге
  ГЕОРГИ
  1 -1
  13:55, 21 ное 2017
  Дадоха земеделието на Дпс Ахмедовци да ни се гаврят със златните почви не ги е и срам Те Станишевци и тука ще ми ги хвалети те за бесилото са тва е.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини