Рехабилитират пътя до Брягово за 5,5 млн.лв.

5 501 623, 93 лв. ще предостави Държавен фонд „Земеделие“ за рехабилитация и реконструкция на общински път Първомай, кв. Дебър,-Брягово – Искра, в участъка между републикански път Е-80 до село Брягово. Безвъзмездната финансова помощ се предоставя по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Договорът е сключен и предстоят тежките процедури по избор на изпълнител. Дейностите ще започнат не по-рано от 6 месеца. Средствата ще бъдат предоставени, след като бъде доказана документално извършената инвестиция и одобрено изпълнението.

Пътят Първомай – Искра, част от който е Първомай - Брягово е важен като свързващ Първомайска община с Асеновградска и Черноочене, и респективно Пловдивска с Хасковска и Кърджалийски области.

Той преминава през трудна и пресечена местност. Не веднъж читатели на parvomai.net са се оплаквали, от лошото му състояние. През лятото на тази година бяха запълнени част от образувалите се по него „кратери“, но има места, на които пътят е пропаднал и са се образували опасни коловози.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Aтанасов А.
    8 -2
    14:52, 20 ное 2017
    Тоя път за кой път ? Че колко лева ще струва километъра на тая "рехабилитация" бе хора?Та на магистрала Тракия имаше оферта за 800 000 лв. километъра. За тия пари сигурно целият трябва бъде построен отново. А на Първомай- Любеново-Караджалово кога ще дойде ред?Много бързо ви обхвана амнезия.Нима не помните на селските събрания които свикахте за да разяснявате на хората от Караджалово ,че след построяването и на енергийния парк, и преди това на Ж.П линията ще се отремонтира разбития път по вина и на едните строители, и на другите.На края какво получиха караджаловци? Път, с дупка до дупка ,като в оная песен :Колкото звезди по небето ,толкова дупки на пътя за Караджалово.Това и заслужават те ,защото гласуват за ГЕРБ, нали така.Когато един ден ГЕРБ станат управляващи ,може би да се реваншират за доверието което хората им гласуваха. Я с нова канализация за мръсна и питейна вода, или пък може би ремонтиран път ? Какво говоря и аз,нещо се обърках.Те не са ли и днес управляващи ? Или де юре да,на практика не! Май е последното.Както и да е.Да карат през поляните и нивите те са си свикнали (Караджалово-Скобелево) , и на другите избори пак да гласуват за ГЕРБ.
  • 2
    55
    5555
    10 0
    16:27, 20 ное 2017
    А кога ще се направй пътя за кв Любеново който бе разбит при строежа на ЖП линията
  • 3
    Пр
    Преглед на печата
    6 0
    19:54, 20 ное 2017
    Да бе... всъщност Кирякова горещо ти препоръчвам ама наистина вземи акцентирай за състоянието на пътищата в Любеново - Караджалово !!! Особено Любеново е доста любопитно !!! Стига сте обръщали внимание на глупостите... я да погледнем там където наистина трябва да се гледа... а да видим !!!
  • 4
    Лю
    ЛЮБЕНОВО
    4 0
    08:07, 21 ное 2017
    Пътят в любеново е в плачевно състояние от много години насам за него кой ще се погрижи?
  • 5
    Ив
    Иван делиев
    2 -2
    11:45, 21 ное 2017
    А в Дебър асфалта е лукс освен Цариградското и Княз Борис има само още 3 улици асфалтирани .
  • 6
    55
    5555
    4 0
    13:10, 21 ное 2017
    В Дебър са три а в Любеново няма нито една даже тези които са чакалирани са с половин метрови дупки което е срам за град Първомьй и кмета който излъга избирателите си
  • 7
    Ге
    ГЕОРГИ
    2 -2
    13:27, 21 ное 2017
    Нали асфалт не искахте да ядете а защо ревете кумонистчета такива хубаво че е Герб само Герб.Бсп какво са направили ми кажете.
  • 8
    Ге
    ГЕОРГИ
    1 -1
    13:55, 21 ное 2017
    Дадоха земеделието на Дпс Ахмедовци да ни се гаврят със златните почви не ги е и срам Те Станишевци и тука ще ми ги хвалети те за бесилото са тва е.
Последни новини