5 °C

Женя Григорова СъТвори с любов

Изображение 1 от 6

  Женя Григорова е млада жена, пристрастена към плетенето на една кука. Необичайното ѝ за 21 век хоби се появява и развива внезапно и открива нови хоризонти пред артистичната ѝ душа.

  От малка познава сцената – пее, играе театър, а през последните години създава уникални детски дрешки, аксесоари и играчки.

  Поставя началото на тези свои занимания докато сърфира из Интернет. Клип от youtube привлича вниманието ѝ. Там вижда как се плетат играчки и решава да ги направи за своите момчета. Намира още клипове и започва да се учи. Споделя направеното от нея във фейсбук, а когато творческият материал се „натрупва“, това води и до качествен скок – Женя прави своя страничка СъТворено с любов от Ж.Г.

  Вдъхновява се от това, че хората харесват сътвореното от нея и е особено щастлива когато децата изразяват възхищението си.

  Всички модели на страницата са изплетени по нейно въображение, черпейки идеи отвсякъде -виртуалното пространство, идеи на родители и техните деца, може да бъде провокирана от всичко.

  Има една шапка шлем, която е от първите ѝ творения. Намерила я е в арабска страница. Да се чуди човек, толкова ли им е било студено на арабите? Отначало повторила точно схемата, а после започнала сама да съчетава цветовете. Друг модел, с който Женя се гордее е шапката – динозавър. Лично нейна идея. След него се наложило да плете мравка, врабче, лисица, заек.... цяла менажерия, която учителките от детската градина в Дебър използват с удоволствие.

  А плетенето е нещо, което ме успокоява в това забързано ежедневие – споделя Женя-а видя ли усмивки на детските личица- е това води до абсолютното удовлетворение и ме кара да продължавам.

  Плетенето не запълва празнина в живота на Женя, а го допълва и го прави по-интересен.

  По образование тя е математик, а на въпроса какво е общото между това почти архаично занимание от времето на бабите ни и математиката, тя отговаря кратко – въображението.

  Сега Женя предлага коледни играчки. Продава само когато средствата са за благотворителна кауза, а иначе ѝ е достатъчна една усмивка.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини