5 са точките в дневния ред на предстоящата сесия

Само 5 са точките в проекта за дневен ред на предстоящата днес сесия на Общинския съвет.

Първата е посветена на плана за опазване на иглолистните дървета. В него се набелязват мерки, предложени от зам.кметът Ружди Салим за овладяване на процеса на съхнене на иглолистните култури, настъпило вследствие на болести, вредители и други повреди и причини. Това е проблем, който засяга огромен процент от иглолистните гори в България. На територията на община Първомай няма такива гори, поради малката надморска височина на населените места. Въпреки това, оказва се, такъв план се изисква от всяка община, ако евентуално възникне някъде наоколо иглолистен масив.

Втората точка, като вече parvomai.net писа е за даване на съгласие за кандидатстване по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Втора комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“.

Съветниците ще разгледат Докладна записка относно продажба на земеделска земя от общинския поземлен фонд на собствениците на овощни насаждения, при условията от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Ще бъде разгледано предложение да бъдат утвърдени две маломерни паралелки — едната в 9 клас на ПГСС с 13 ученика, а другата смесена паралелка в ОУ „Любен Каравелов“ село Бяла река.

По искането на НКЖИ е постъпила Докладна записка относно даване на предварително съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, за реализацията на проект: „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”. Това е точката, по която има предложение молбата да бъде отхвърлена.

Какво ще е решението ще стане ясно днес след края на заседанието, което започва в 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини