Лили Георгиева е "Изгряващата звезда" между атлетите на Балканите

Лили Георгиева получи поредното си признание за изключителния си талант, труда, който полага и постиженията си на пистата за бягане.

Тя беше отличена за „Игряваща звезда на атлетиката“ на Балканската атлетическа гала. Това е ежегодно събитие, на което се връчват награди на най-добрите атлети и изгряващите звезди от Балканите. До този момент, това звание никога не е давано на българка. Затова и треньорката на Лили, Радмила Станкович сподели, че наградата е малко очаквана от нея и и от възпитаничката ѝ. Но сега освен, че ѝ носи удовлетворение, е и задължава да се труди още по- упорито.

Победителите се излъчват измежду медалисти от световни, европейски и балкански първенства, а тази година беше много успешна за Детето чудо – Лили Георгиева.Тя записа15-ия си  национален рекорд, през лятото завърши шеста на Световното първенство за младша възраст в Кения, а седмица по-късно спечели сребърен медал на 1500 метра на Европейското първенство за старша възраст в Италия. И всичко това тя постигна след тежка контузия, която три месеца я остави извън пистата.

Освен Лили, награда за изгряваща звезда получи нейния колега и бегач на дълги разстояния от Румъния, Дорин Русу.

Балканските атлети на годината са Бианка Ръзор, Румъния, завоювала 2 бронзови медала на 400 и 4х400 м от Универсиадата. Два пъти балкански шампион на открито в Нови пазар и в зала в Белград. Златен медалист с румънската щафета на Европейското отборно първенство – 1-ва лига ит Месуд Пезерот Босна и Херцеговина, носител на Европейската купа по хвърляне, балкански шампион от Нови пазар и сребърен медалист от Балканското първенство в зала в Белград.

Междувременно списание "Атлетика" постави на корицата си Детето-чудо от Градина.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини