1 °C

"Завзеци" поставят началото на Есенните празници в Първомай

Есенните празници, посветени на словото ще бъдат открити днес с театралната постановка на Гарбовския драматичен театър „Зевзеци“. Още два спектакъла ще могат да гледа първомайската публика – „Лалугер“ на 18 октомври, моноспектакъл на Николай Урумов и с „Помощ, жена ми е луда“ ще играе Русенския театър на 10 ноември.

Предстоят редица срещи на библиотекари с ученици, посветени на творчеството на любими български и световни автори:

Децата от НУ „Христо Ботев“ ще отбележат 110 години от рождението на Астрид Линдрен и безсмъртната Пипи Дългото Чорапче, а началните класове от „Златаров“ ще си припомнят любими приказки от Ангел Каралийчев и римите на Асен Разцветников.

Гимназистите от „Златаров“ ще посветят вечер на Елин Пелин, а в Професионалната гимназия ще беседват върхи живота и творчеството на Петко Р. Славейков.

Делото на Левски и будителя Паисий ще отбележат учениците от Първомай.

Литературна вечер, посветена на 150 години от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области подготвят в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

В есенните празници е отделено място и за два концерта – на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл на 19 октомври и на народната певица Илка Александрова на 2 ноември.

Акцент в календара и тази година ще бъде връчването на литературната награда на името на Слав Караславов, която ще събери творци и любители на словото на 13 октомври.

П Р О Г Р А М А

26.09. 19: 00ч. „ЗЕВЗЕЦИ“ – Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово-читалище.

06.10. Детско утро, посветено на 110г. от рождението на Астрид Линдгрен. „В света на чудатото дете – Пипи“ НУ „Христо Ботев“.

11.10. Литературна вечер, посветена на 140г. от рождението на Елин Пелин – „Певец на българското село“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

13.10. 18: 00часа Връчване на национална литературна награда за поезия „Сл. Хр. Караслав ов“ – читалище.

17.10. Литературна вечер, посветена на 180г. от рождението на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев – „Велик и безсмъртен“ – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

18.10. 18: 30ч. „Лалугер“ – Моноспектакъл на Николай Урумов – читалище.

19.10. 18: 30ч. Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – читалище.

25.10. Литературна вечер, посветена на 190г. от рождението на Петко Р. Славейков – ПГСС „Васил Левски“.

01.11. Ден на народните будители

 • Тематична вечер, посветена на 295г. от рождението на Паисий Хилендарски и 255г. от написването на „История славянобългарска“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГСС „Васил Левски“.

 • Детско утро – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 • Откриване на новия творчески сезон 2017/2018г.

02.11. 18: 30ч. Концерт на народната певица Илка Александрова – читалище.

07.11. Детско утро, посветено на 115г. от рождението на Ангел Каралийчев и неговата „Майчина сълза“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

08.11. Литературна вечер, посветена на 150г. от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.11. Детско утро, посветено на 120г. от рождението на Асен Разцветников – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

10.11. 18: 30ч. Помощ, жена ми е луда – Драматичен театър „С. Огнянов“. В главната роля Христо Гърбов – читалище.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ва
  Валентин
  0 0
  08:48, 19 окт 2017
  Астрид ЛиндГрен!!!!! Оправете си правописа!

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини