20 °C

"Завзеци" поставят началото на Есенните празници в Първомай

Есенните празници, посветени на словото ще бъдат открити днес с театралната постановка на Гарбовския драматичен театър „Зевзеци“. Още два спектакъла ще могат да гледа първомайската публика – „Лалугер“ на 18 октомври, моноспектакъл на Николай Урумов и с „Помощ, жена ми е луда“ ще играе Русенския театър на 10 ноември.

Предстоят редица срещи на библиотекари с ученици, посветени на творчеството на любими български и световни автори:

Децата от НУ „Христо Ботев“ ще отбележат 110 години от рождението на Астрид Линдрен и безсмъртната Пипи Дългото Чорапче, а началните класове от „Златаров“ ще си припомнят любими приказки от Ангел Каралийчев и римите на Асен Разцветников.

Гимназистите от „Златаров“ ще посветят вечер на Елин Пелин, а в Професионалната гимназия ще беседват върхи живота и творчеството на Петко Р. Славейков.

Делото на Левски и будителя Паисий ще отбележат учениците от Първомай.

Литературна вечер, посветена на 150 години от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области подготвят в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

В есенните празници е отделено място и за два концерта – на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл на 19 октомври и на народната певица Илка Александрова на 2 ноември.

Акцент в календара и тази година ще бъде връчването на литературната награда на името на Слав Караславов, която ще събери творци и любители на словото на 13 октомври.

П Р О Г Р А М А

26.09. 19: 00ч. „ЗЕВЗЕЦИ“ – Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово-читалище.

06.10. Детско утро, посветено на 110г. от рождението на Астрид Линдгрен. „В света на чудатото дете – Пипи“ НУ „Христо Ботев“.

11.10. Литературна вечер, посветена на 140г. от рождението на Елин Пелин – „Певец на българското село“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

13.10. 18: 00часа Връчване на национална литературна награда за поезия „Сл. Хр. Караслав ов“ – читалище.

17.10. Литературна вечер, посветена на 180г. от рождението на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев – „Велик и безсмъртен“ – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

18.10. 18: 30ч. „Лалугер“ – Моноспектакъл на Николай Урумов – читалище.

19.10. 18: 30ч. Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – читалище.

25.10. Литературна вечер, посветена на 190г. от рождението на Петко Р. Славейков – ПГСС „Васил Левски“.

01.11. Ден на народните будители

 • Тематична вечер, посветена на 295г. от рождението на Паисий Хилендарски и 255г. от написването на „История славянобългарска“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГСС „Васил Левски“.

 • Детско утро – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 • Откриване на новия творчески сезон 2017/2018г.

02.11. 18: 30ч. Концерт на народната певица Илка Александрова – читалище.

07.11. Детско утро, посветено на 115г. от рождението на Ангел Каралийчев и неговата „Майчина сълза“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

08.11. Литературна вечер, посветена на 150г. от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.11. Детско утро, посветено на 120г. от рождението на Асен Разцветников – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

10.11. 18: 30ч. Помощ, жена ми е луда – Драматичен театър „С. Огнянов“. В главната роля Христо Гърбов – читалище.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ва
  Валентин
  0 0
  08:48, 19 окт 2017
  Астрид ЛиндГрен!!!!! Оправете си правописа!

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини