19 °C

"Завзеци" поставят началото на Есенните празници в Първомай

Есенните празници, посветени на словото ще бъдат открити днес с театралната постановка на Гарбовския драматичен театър „Зевзеци“. Още два спектакъла ще могат да гледа първомайската публика – „Лалугер“ на 18 октомври, моноспектакъл на Николай Урумов и с „Помощ, жена ми е луда“ ще играе Русенския театър на 10 ноември.

Предстоят редица срещи на библиотекари с ученици, посветени на творчеството на любими български и световни автори:

Децата от НУ „Христо Ботев“ ще отбележат 110 години от рождението на Астрид Линдрен и безсмъртната Пипи Дългото Чорапче, а началните класове от „Златаров“ ще си припомнят любими приказки от Ангел Каралийчев и римите на Асен Разцветников.

Гимназистите от „Златаров“ ще посветят вечер на Елин Пелин, а в Професионалната гимназия ще беседват върхи живота и творчеството на Петко Р. Славейков.

Делото на Левски и будителя Паисий ще отбележат учениците от Първомай.

Литературна вечер, посветена на 150 години от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области подготвят в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

В есенните празници е отделено място и за два концерта – на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл на 19 октомври и на народната певица Илка Александрова на 2 ноември.

Акцент в календара и тази година ще бъде връчването на литературната награда на името на Слав Караславов, която ще събери творци и любители на словото на 13 октомври.

П Р О Г Р А М А

26.09. 19: 00ч. „ЗЕВЗЕЦИ“ – Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово-читалище.

06.10. Детско утро, посветено на 110г. от рождението на Астрид Линдгрен. „В света на чудатото дете – Пипи“ НУ „Христо Ботев“.

11.10. Литературна вечер, посветена на 140г. от рождението на Елин Пелин – „Певец на българското село“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

13.10. 18: 00часа Връчване на национална литературна награда за поезия „Сл. Хр. Караслав ов“ – читалище.

17.10. Литературна вечер, посветена на 180г. от рождението на Апостола на свободата – Васил Иванов Кунчев – „Велик и безсмъртен“ – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

18.10. 18: 30ч. „Лалугер“ – Моноспектакъл на Николай Урумов – читалище.

19.10. 18: 30ч. Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – читалище.

25.10. Литературна вечер, посветена на 190г. от рождението на Петко Р. Славейков – ПГСС „Васил Левски“.

01.11. Ден на народните будители

 • Тематична вечер, посветена на 295г. от рождението на Паисий Хилендарски и 255г. от написването на „История славянобългарска“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГСС „Васил Левски“.

 • Детско утро – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

 • Откриване на новия творчески сезон 2017/2018г.

02.11. 18: 30ч. Концерт на народната певица Илка Александрова – читалище.

07.11. Детско утро, посветено на 115г. от рождението на Ангел Каралийчев и неговата „Майчина сълза“ – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“.

08.11. Литературна вечер, посветена на 150г. от рождението на Мария Кюри – френски физик и химик и единствената жена, носителка на Нобелова награда в две различни области – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“

10.11. Детско утро, посветено на 120г. от рождението на Асен Разцветников – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

10.11. 18: 30ч. Помощ, жена ми е луда – Драматичен театър „С. Огнянов“. В главната роля Христо Гърбов – читалище.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ва
  Валентин
  0 0
  08:48, 19 окт 2017
  Астрид ЛиндГрен!!!!! Оправете си правописа!

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини