Празник на възрастните хора постави началото на Есенните празници в Първомай

Изображение 1 от 4

    С Празник на хората от третата възраст започна програмата на Есенните празници в град Първомай. Голямото събиране, организирано от община Първомай, беше посветено на Деня на възрастните хора – 1 октомври. Кметът на общината Николай Митков пожела на присъстващите да запазят своя млад дух и да се веселят, а за това се погрижи оркестър "Първомай".

    Есенните празници, организирани от читалище „Св.св. Кирил и Методий“, Първомай и Община Първомай са посветени най-вече на литературата, на музиката и изкуството.

    Традиционно в средата на „литературния месец“, на 14 октомври, ще бъде връчена наградата за литературни постижения. Тази година тя е на името на Георги Караславов и е за проза.

    Предстои среща и с писателката Ивелина Радионова на 21 октомври, от 18 часа в ритуалната зала.

    На 27 септември на сцената на читалището ще посрещнем Веселин Маринов, а на 8 октомври ще се проведе първият Национален фестивал „Среща в Тракия“ с начало 9.00 часа на площада пред читалището. Фестивалът е организиран от Момчил Тончев и Танцов клуб „Тракийка“.

    На 28 октомври, от 18 часа Театралният колектив „Димитър Делчев“ ще представи „Прах в очите“ в голямата зала на читалището, с което ще бъде открит и творческият сезон на самодейците.

    300 години от рождението на Паисий Хилендарски и Денят на народните будители ще бъдат отбелязани по училищата в общината.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини