12 °C

8 точки за обсъждане има в дневния ред на Общинския съвет

8 са точките в дневния ред на Общинския съвет за предстоящата на 29 септември сесия.

Съобразявайки се с предложение на прокурор Делян Пинчев ще бъдат направени промени в Наредбата за местните данъци и такси. С новостите в нея не се определят нови размери на местните налози, а се променя начинът им на администриране. Това е налага, за да не влизат местните разпоредби в конфликт с с нормативни актове от по-висок ранг.

Предстои да бъде разгледан отчетът на кмета на общината за изпълнението на бюджета през първото полугодие. Папзов прави и предложение за преразпределение на част от средствата, с което намаля капиталовоите разходи с 4044 лв. и увеличават размера на средствата за текущите ремонти.

Общинските съветници ще обсъдят необходимостта да бъде издадена запис на заповед за 454 235, 11 лв. , които са необходими за да се извърши авансово плащане по проект „подобряване на материално техническата база на ПГСС „Васил Левски“. Това са 35% от цялата безвъзмездна помощ, което ще получи училището и която ще бъде възстановена.

Останалите 4 точки са за продажба на общинск имоти, прилагане на дворищнорегулативен план и взимане на решение за Подробн устройствен план, който е необходим за проектиране на Търговски и обслужващ център за земеделска техника и автомобили в местността Долен комасал подсело.

Сесията на Общинския съвет – Първомай ще се проведе на 29 септември от 17.30 часа в Пленарна зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  13 -2
  15:11, 26 сеп 2017
  Май само името на автора на материала е изписано грамотно!
 • 2
  За
  За бракуване сте
  11 -1
  18:22, 26 сеп 2017
  Хрантутници.......
 • 3
  Пи
  питанка
  7 -1
  21:51, 26 сеп 2017
  Някой случайно да го интересува какво ще правят тези в работното си време което е около 30-40 минути за месец???? НАРОДЕЕ????
 • 4
  Да
  данъкоплатец
  9 -2
  06:12, 27 сеп 2017
  Грижата за старите хора има ли начин да бъде поставена на дневен ред някога?
  Есента нахлу изведнъж с дъжд и сериозно захлаждане. Сутрините са мрачни и студени, вечерите - тъмни и студени....Представете си , че сте на 80 години и живеете сам. Всеки би трябвало да може да си го представи. Няма застрахови от самотна старост. Тя дебне всеки ... Децата ни обгрижват, но по силите си, а те трябва да стигнат и за тях и за техните деца и за ежедневната борба за оцеляване . А сте отдали 40 години от живота си на труд за тази държава. Накрая - една мизерна пенсия и много болести.
  Чух за идея в града ни местната власт да се погрижи - срещу заплащане, разбира се, но по силите на възрастните, за самотни стари хора поне през зимата...Подслонени на едно място, стоплени и с малко медицинска грижа....Наложително е...Не знам как точно да стане. Вие, нашите избраници, помислете. Вие сте най-достойните , затова сте избрани. Моля помислете и за старите хора. Старостта дебне и мен и вас, и всички ни!!!
 • 5
  12
  1212112
  12 -2
  10:35, 27 сеп 2017
  А какво стана със запълването на дупките?
  Започнаха от улицата на Н. Митков и свършиха на улицата на Д. Петков.
 • 6
  Za
  zaeka
  10 0
  13:02, 27 сеп 2017
  Хорото да продължава.
 • 7
  Пр
  профан
  7 -3
  20:48, 28 сеп 2017
  Улиците в града са пълна трагедия-за тях все няма нито време ,нито пари,защото сме все по веселбите и спорта!

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини