22 °C

8 точки за обсъждане има в дневния ред на Общинския съвет

8 са точките в дневния ред на Общинския съвет за предстоящата на 29 септември сесия.

Съобразявайки се с предложение на прокурор Делян Пинчев ще бъдат направени промени в Наредбата за местните данъци и такси. С новостите в нея не се определят нови размери на местните налози, а се променя начинът им на администриране. Това е налага, за да не влизат местните разпоредби в конфликт с с нормативни актове от по-висок ранг.

Предстои да бъде разгледан отчетът на кмета на общината за изпълнението на бюджета през първото полугодие. Папзов прави и предложение за преразпределение на част от средствата, с което намаля капиталовоите разходи с 4044 лв. и увеличават размера на средствата за текущите ремонти.

Общинските съветници ще обсъдят необходимостта да бъде издадена запис на заповед за 454 235, 11 лв. , които са необходими за да се извърши авансово плащане по проект „подобряване на материално техническата база на ПГСС „Васил Левски“. Това са 35% от цялата безвъзмездна помощ, което ще получи училището и която ще бъде възстановена.

Останалите 4 точки са за продажба на общинск имоти, прилагане на дворищнорегулативен план и взимане на решение за Подробн устройствен план, който е необходим за проектиране на Търговски и обслужващ център за земеделска техника и автомобили в местността Долен комасал подсело.

Сесията на Общинския съвет – Първомай ще се проведе на 29 септември от 17.30 часа в Пленарна зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  13 -2
  15:11, 26 сеп 2017
  Май само името на автора на материала е изписано грамотно!
 • 2
  За
  За бракуване сте
  11 -1
  18:22, 26 сеп 2017
  Хрантутници.......
 • 3
  Пи
  питанка
  7 -1
  21:51, 26 сеп 2017
  Някой случайно да го интересува какво ще правят тези в работното си време което е около 30-40 минути за месец???? НАРОДЕЕ????
 • 4
  Да
  данъкоплатец
  9 -2
  06:12, 27 сеп 2017
  Грижата за старите хора има ли начин да бъде поставена на дневен ред някога?
  Есента нахлу изведнъж с дъжд и сериозно захлаждане. Сутрините са мрачни и студени, вечерите - тъмни и студени....Представете си , че сте на 80 години и живеете сам. Всеки би трябвало да може да си го представи. Няма застрахови от самотна старост. Тя дебне всеки ... Децата ни обгрижват, но по силите си, а те трябва да стигнат и за тях и за техните деца и за ежедневната борба за оцеляване . А сте отдали 40 години от живота си на труд за тази държава. Накрая - една мизерна пенсия и много болести.
  Чух за идея в града ни местната власт да се погрижи - срещу заплащане, разбира се, но по силите на възрастните, за самотни стари хора поне през зимата...Подслонени на едно място, стоплени и с малко медицинска грижа....Наложително е...Не знам как точно да стане. Вие, нашите избраници, помислете. Вие сте най-достойните , затова сте избрани. Моля помислете и за старите хора. Старостта дебне и мен и вас, и всички ни!!!
 • 5
  12
  1212112
  12 -2
  10:35, 27 сеп 2017
  А какво стана със запълването на дупките?
  Започнаха от улицата на Н. Митков и свършиха на улицата на Д. Петков.
 • 6
  Za
  zaeka
  10 0
  13:02, 27 сеп 2017
  Хорото да продължава.
 • 7
  Пр
  профан
  7 -3
  20:48, 28 сеп 2017
  Улиците в града са пълна трагедия-за тях все няма нито време ,нито пари,защото сме все по веселбите и спорта!

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини