16 °C

8 точки за обсъждане има в дневния ред на Общинския съвет

8 са точките в дневния ред на Общинския съвет за предстоящата на 29 септември сесия.

Съобразявайки се с предложение на прокурор Делян Пинчев ще бъдат направени промени в Наредбата за местните данъци и такси. С новостите в нея не се определят нови размери на местните налози, а се променя начинът им на администриране. Това е налага, за да не влизат местните разпоредби в конфликт с с нормативни актове от по-висок ранг.

Предстои да бъде разгледан отчетът на кмета на общината за изпълнението на бюджета през първото полугодие. Папзов прави и предложение за преразпределение на част от средствата, с което намаля капиталовоите разходи с 4044 лв. и увеличават размера на средствата за текущите ремонти.

Общинските съветници ще обсъдят необходимостта да бъде издадена запис на заповед за 454 235, 11 лв. , които са необходими за да се извърши авансово плащане по проект „подобряване на материално техническата база на ПГСС „Васил Левски“. Това са 35% от цялата безвъзмездна помощ, което ще получи училището и която ще бъде възстановена.

Останалите 4 точки са за продажба на общинск имоти, прилагане на дворищнорегулативен план и взимане на решение за Подробн устройствен план, който е необходим за проектиране на Търговски и обслужващ център за земеделска техника и автомобили в местността Долен комасал подсело.

Сесията на Общинския съвет – Първомай ще се проведе на 29 септември от 17.30 часа в Пленарна зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  13 -2
  15:11, 26 сеп 2017
  Май само името на автора на материала е изписано грамотно!
 • 2
  За
  За бракуване сте
  11 -1
  18:22, 26 сеп 2017
  Хрантутници.......
 • 3
  Пи
  питанка
  7 -1
  21:51, 26 сеп 2017
  Някой случайно да го интересува какво ще правят тези в работното си време което е около 30-40 минути за месец???? НАРОДЕЕ????
 • 4
  Да
  данъкоплатец
  9 -2
  06:12, 27 сеп 2017
  Грижата за старите хора има ли начин да бъде поставена на дневен ред някога?
  Есента нахлу изведнъж с дъжд и сериозно захлаждане. Сутрините са мрачни и студени, вечерите - тъмни и студени....Представете си , че сте на 80 години и живеете сам. Всеки би трябвало да може да си го представи. Няма застрахови от самотна старост. Тя дебне всеки ... Децата ни обгрижват, но по силите си, а те трябва да стигнат и за тях и за техните деца и за ежедневната борба за оцеляване . А сте отдали 40 години от живота си на труд за тази държава. Накрая - една мизерна пенсия и много болести.
  Чух за идея в града ни местната власт да се погрижи - срещу заплащане, разбира се, но по силите на възрастните, за самотни стари хора поне през зимата...Подслонени на едно място, стоплени и с малко медицинска грижа....Наложително е...Не знам как точно да стане. Вие, нашите избраници, помислете. Вие сте най-достойните , затова сте избрани. Моля помислете и за старите хора. Старостта дебне и мен и вас, и всички ни!!!
 • 5
  12
  1212112
  12 -2
  10:35, 27 сеп 2017
  А какво стана със запълването на дупките?
  Започнаха от улицата на Н. Митков и свършиха на улицата на Д. Петков.
 • 6
  Za
  zaeka
  10 0
  13:02, 27 сеп 2017
  Хорото да продължава.
 • 7
  Пр
  профан
  7 -3
  20:48, 28 сеп 2017
  Улиците в града са пълна трагедия-за тях все няма нито време ,нито пари,защото сме все по веселбите и спорта!

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини