В Искра вода газят, жадни ходят

Част от село Искра отново е без вода, жалват се жители на селото. Въпреки изцяло подменената водопроводна мрежа, седмици наред водата не стига до домовете на мнозина.

Заради два дни безводие, в община Панагюрище обявиха бедствено положение, а ние живеем така цяло лято, твърдят искренци.

Кметът на селото Димитър Несторов разказва, че с надежда са очаквали реализирането на проекта за подмяна на мрежата, защото предположенията са били, че водата се губи заради остарелите и пробити тръби. За съжаление, проблемът се оказва различен – необходим е нов водоизточник, с по-голям дебит.

За водоснабдяването на село Искра се грижи ВиК Асеновград. Тяхна е и отговорността да се потърси откъде може да бъде взета вода. При наличието на три язовира в близост до селото и преминаваща през него река, за искренци положението остава „вода гази, жаден ходи“.

Жителите на село Искра разчитат на бързата и адекватна намеса и на общинските власти, а кметът на селото Несторов се надява молбите им да бъдат чути и този проблем да бъде решен възможно най-скоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини