14 °C

Режисьор пожела "НЕотРАЗима на 50"

Изображение 1 от 2

  Впечатлен от историята, разказана от Жанета Стоянова, изиграна от Теодора Кирякова и поставена на сцената на дебърското читалище, Димитър Кабаков -режисьор, продуцент и драматург, поиска текста на „НеОТразИМА на 50“. Каза, че за него ще е удоволствие да я постави на професионална сцена:

  „Читалище „Пробуда“, квартал Дебър, Първомай. Вторник вечер, от околните улици се стичат хора към салона на читалището. Приятели, близки, любители на Театъра. Тази вечер, Теодора Кирякова играе своя моноспектакъл за първи път пред публика. Труден текст, хубав текст, текст, който крие много подводни камъни и за професионалния актьор. А Теди не е стъпвала на сцената близо трийсет години. Да имаш смелостта да застанеш сам срещу публиката, без рамото на поне един колега, който да те спаси в кризисен момент, наистина се иска много кураж. Явно русокосата Актриса го има, и то не без основание. Тънкият хумор на текста избива на много места, публиката искрено се забавлява на неволите на героинята. Зрителките сигурно са ѝ  съчувствали в много моменти. На пръв поглед – непретенциозният текст сякаш дълбае в битовите и дребни житейски проблеми на средностатистическата българка. Въпреки че публиката се разпознава в много от ситуациите, авторката успява да ни изведе до едни не особено весели заключения за нашия живот в последните десетилетия, да ни накара да погледнем в себе си, да си дадем сметка кои са истинските неща в битието ни, и как доста често дребнотемието ни завладява и се превръща в основен проблем на общуването с най-близките ни хора. За радост на професионалното око, липсваше сиромахомилщината. В спектакъла не прозираше така любимата тема на съвременните драматурзи как всичко е единствено скапано, черно, безнадеждно и безвъзвратно загубено. Вместо това виждахме срещу себе си една интересна жена, която с напредването на годините намира сили в себе си да продължава живота си по начин, който да я кара да се чувства добре, да намери вътрешния си мир, да осъзнае, че децата не са единствената радост на този свят и че има моменти, когато човек трябва да обърне малко повече внимание на себе си – въпреки „ужасът“ на приближаващите петдесет, въпреки вечно мърморещата свекърва, въпреки килограмите, които упорито не искат да се стопят, въпреки, въпреки, въпреки…

  Едно представление, което не трябва да има кратък живот, което трябва да достигне до колкото се може хора, не само в Първомай!

  На добър час!

  Димитър Кабаков“

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Не
   Неотразим на 50
   5 -2
   07:50, 14 сеп 2017
   Теди, аз си мислех, че си на 60. Иначе, важните неща - хапване, пийване, приятна компания ....
  • 2
   Ко
   КОй стреля по папата?
   2 0
   16:37, 14 сеп 2017
   Ивъх!
  • 3
   Не
   Не ви ли
   4 0
   17:33, 14 сеп 2017
   Първомайското читалище не ви ли пожела???!!!
  • 4
   Не
   Не ви ли
   5 0
   17:37, 14 сеп 2017
   Макрон щял да идва в България.

   Злите езици подхвърлят, че сигурно е заради Лили Иванова.

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини