20 °C

Режисьор пожела "НЕотРАЗима на 50"

Изображение 1 от 2

  Впечатлен от историята, разказана от Жанета Стоянова, изиграна от Теодора Кирякова и поставена на сцената на дебърското читалище, Димитър Кабаков -режисьор, продуцент и драматург, поиска текста на „НеОТразИМА на 50“. Каза, че за него ще е удоволствие да я постави на професионална сцена:

  „Читалище „Пробуда“, квартал Дебър, Първомай. Вторник вечер, от околните улици се стичат хора към салона на читалището. Приятели, близки, любители на Театъра. Тази вечер, Теодора Кирякова играе своя моноспектакъл за първи път пред публика. Труден текст, хубав текст, текст, който крие много подводни камъни и за професионалния актьор. А Теди не е стъпвала на сцената близо трийсет години. Да имаш смелостта да застанеш сам срещу публиката, без рамото на поне един колега, който да те спаси в кризисен момент, наистина се иска много кураж. Явно русокосата Актриса го има, и то не без основание. Тънкият хумор на текста избива на много места, публиката искрено се забавлява на неволите на героинята. Зрителките сигурно са ѝ  съчувствали в много моменти. На пръв поглед – непретенциозният текст сякаш дълбае в битовите и дребни житейски проблеми на средностатистическата българка. Въпреки че публиката се разпознава в много от ситуациите, авторката успява да ни изведе до едни не особено весели заключения за нашия живот в последните десетилетия, да ни накара да погледнем в себе си, да си дадем сметка кои са истинските неща в битието ни, и как доста често дребнотемието ни завладява и се превръща в основен проблем на общуването с най-близките ни хора. За радост на професионалното око, липсваше сиромахомилщината. В спектакъла не прозираше така любимата тема на съвременните драматурзи как всичко е единствено скапано, черно, безнадеждно и безвъзвратно загубено. Вместо това виждахме срещу себе си една интересна жена, която с напредването на годините намира сили в себе си да продължава живота си по начин, който да я кара да се чувства добре, да намери вътрешния си мир, да осъзнае, че децата не са единствената радост на този свят и че има моменти, когато човек трябва да обърне малко повече внимание на себе си – въпреки „ужасът“ на приближаващите петдесет, въпреки вечно мърморещата свекърва, въпреки килограмите, които упорито не искат да се стопят, въпреки, въпреки, въпреки…

  Едно представление, което не трябва да има кратък живот, което трябва да достигне до колкото се може хора, не само в Първомай!

  На добър час!

  Димитър Кабаков“

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Не
   Неотразим на 50
   5 -2
   07:50, 14 сеп 2017
   Теди, аз си мислех, че си на 60. Иначе, важните неща - хапване, пийване, приятна компания ....
  • 2
   Ко
   КОй стреля по папата?
   2 0
   16:37, 14 сеп 2017
   Ивъх!
  • 3
   Не
   Не ви ли
   4 0
   17:33, 14 сеп 2017
   Първомайското читалище не ви ли пожела???!!!
  • 4
   Не
   Не ви ли
   5 0
   17:37, 14 сеп 2017
   Макрон щял да идва в България.

   Злите езици подхвърлят, че сигурно е заради Лили Иванова.

  Още новини

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини