5 °C

Режисьор пожела "НЕотРАЗима на 50"

Изображение 1 от 2

  Впечатлен от историята, разказана от Жанета Стоянова, изиграна от Теодора Кирякова и поставена на сцената на дебърското читалище, Димитър Кабаков -режисьор, продуцент и драматург, поиска текста на „НеОТразИМА на 50“. Каза, че за него ще е удоволствие да я постави на професионална сцена:

  „Читалище „Пробуда“, квартал Дебър, Първомай. Вторник вечер, от околните улици се стичат хора към салона на читалището. Приятели, близки, любители на Театъра. Тази вечер, Теодора Кирякова играе своя моноспектакъл за първи път пред публика. Труден текст, хубав текст, текст, който крие много подводни камъни и за професионалния актьор. А Теди не е стъпвала на сцената близо трийсет години. Да имаш смелостта да застанеш сам срещу публиката, без рамото на поне един колега, който да те спаси в кризисен момент, наистина се иска много кураж. Явно русокосата Актриса го има, и то не без основание. Тънкият хумор на текста избива на много места, публиката искрено се забавлява на неволите на героинята. Зрителките сигурно са ѝ  съчувствали в много моменти. На пръв поглед – непретенциозният текст сякаш дълбае в битовите и дребни житейски проблеми на средностатистическата българка. Въпреки че публиката се разпознава в много от ситуациите, авторката успява да ни изведе до едни не особено весели заключения за нашия живот в последните десетилетия, да ни накара да погледнем в себе си, да си дадем сметка кои са истинските неща в битието ни, и как доста често дребнотемието ни завладява и се превръща в основен проблем на общуването с най-близките ни хора. За радост на професионалното око, липсваше сиромахомилщината. В спектакъла не прозираше така любимата тема на съвременните драматурзи как всичко е единствено скапано, черно, безнадеждно и безвъзвратно загубено. Вместо това виждахме срещу себе си една интересна жена, която с напредването на годините намира сили в себе си да продължава живота си по начин, който да я кара да се чувства добре, да намери вътрешния си мир, да осъзнае, че децата не са единствената радост на този свят и че има моменти, когато човек трябва да обърне малко повече внимание на себе си – въпреки „ужасът“ на приближаващите петдесет, въпреки вечно мърморещата свекърва, въпреки килограмите, които упорито не искат да се стопят, въпреки, въпреки, въпреки…

  Едно представление, което не трябва да има кратък живот, което трябва да достигне до колкото се може хора, не само в Първомай!

  На добър час!

  Димитър Кабаков“

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Не
   Неотразим на 50
   5 -2
   07:50, 14 сеп 2017
   Теди, аз си мислех, че си на 60. Иначе, важните неща - хапване, пийване, приятна компания ....
  • 2
   Ко
   КОй стреля по папата?
   2 0
   16:37, 14 сеп 2017
   Ивъх!
  • 3
   Не
   Не ви ли
   4 0
   17:33, 14 сеп 2017
   Първомайското читалище не ви ли пожела???!!!
  • 4
   Не
   Не ви ли
   5 0
   17:37, 14 сеп 2017
   Макрон щял да идва в България.

   Злите езици подхвърлят, че сигурно е заради Лили Иванова.

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини