16 °C

Общински съветник недоволства от доставчика на хранителни продукти за децата

Поредица от докладни записки от директори на Детски градини в общината станаха повод общинският съветник д-р Митко Хубинов да зададе 10 въпроса към кмета Папазов, свързани с доставката на хранителни продукти за нуждите на социалните и детските заведения. 

Хубинов подлага на съмнение начина на избор на фирмата „Селекта“ ЕООД, за доставчик. Притеснителни в докладните записки са цените на продуктите и доставката на вносни стоки. Сред тях има и такива които се произвеждат в Първомай и могат да се закупят директно като зеленчуци, пилешки бутчета и др. Съветникът говори за завишени цени, лошо качество и пита за това, кой носи отговорност от морална и здравословна гледна точка за предоставените храни и нанесени ли са финансови щети на общинската хазна.

От пространния отговор на кмета става ясно, че обществената поръчка е изработена от „СИП – 2000“ ООД - дружество с богат опит в областта на обществените поръчки. „Предвид, че в последните години настъпиха редица промени в Закона за храните и подзаконовите нормативни актове, касаещи групирането и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, както и предвид богатия практически и теоритичен опит на „СИП – 2000“ ООД и капацитета на неговия екип,участието им в множество работни срещи с експерти от институциите, осъществяващи контрол по отношение на храните, за законосъобразното и правилно провеждане на обществената поръчка е включена и Лилия Стойкова – експерт юрист от екипа на „СИП – 2000“ ООД. Това е отговор и на въпроса защо при наличието на четирима адвокати, които са на щат в общинска администрация, се налага участието на външен.

В отговора си, кметът посочва методиката и критериите по които е избрана икономически най-изгодната оферта.
В конкурса са участвали 4 фирми. Спечелилата фирма е участвала в обществени поръчки на община Първомай почти неизменно от 2009 година насам и има сключени договори 2011, 2012 и 2014. Докладните записки, според отговарящия, цитират „завишаване на цени спрямо хранителни продукти с много ниско качество“.

Кметът е категоричен, че общината не е понесла никакви финансови утежнения, но въпреки това с фирмата са обсъждани възникналите проблеми и им е заострено вниманието към качеството на доставяните продукти, а общината е уведомена за действия по прилагане на механизма за промяна на цените на продуктите, за които е установена необходимост.

След полученият отговор, Митко Хубинов заяви, че не е удовлетворен и ще търси механизми за разрешаване на проблемите по доставката на хранителните продукти за социалните и детските заведения в общината. Възмутен е, че общината нито веднъж не се е възползвала от клауза в договора за бърза промяна на сезонните цени на някои продукти.  Той е категоричен, че няма да допусне на гърба на децата да се правят финансови злоупотреби.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (40)

 • 1
  Въ
  възмутен
  20 -19
  15:20, 13 юли 2017
  Този стар мошеник ли се е загрижил за децата на първомай? Това направо е перверзно! Някой друг да пита и да говори за финансови злоупотреби може...ама тоя чичко с русите мустаци...не.
  • Ам
   Амин
   2 -2
   08:18, 17 юли 2017
   Нека Бог да благослови семейство Хубинови за добрите дела.
 • 2
  #критик
  11 -4
  18:12, 13 юли 2017
  Безобразният правопис на точен цитат ли се дължи или авторката носи отговорност?
 • 3
  Ма
  майка
  26 -1
  19:50, 13 юли 2017
  Него познавам лично но БРАВО. г-н Папазов нима Вие не знаете, но как ще знаете, така Ви е по лесно ,във всички градини се говори но директорките се страхуват за да не ги уволните.
 • 4
  Ма
  майка
  31 -2
  20:05, 13 юли 2017
  Какви четирима юристи знаем за две, който са вечно в магазините, пълни селянки ама селянки. А една та има роднинска връзка с фирмата, какво повече всичко е ясно, а за Папазов само обещания и пак обещания на избори ни е сме си виновни че пак го избрахме .
 • 5
  Въ
  Възмутена
  27 -2
  22:22, 13 юли 2017
  Защо, коментирате "чичкото с русите мустаци"? Българска черта е не да се задълбочим над проблема, който е наистина сериозен, а да ръсим обиди и злословим по нечие име ! Опомнете се бе хора, става въпрос за НАШИТЕ ДЕЦА ! Самозабравили сте се в стремежа си за още и още ! Това което се случва в държавата и в общините ни е повече от безобразие ! Вярвам, че не всичко е загубено, след като някой е потърсил отговор за безобразните действията на тези хора !
 • 6
  25
  2579
  28 -1
  22:25, 13 юли 2017
  Крайно време беше някой да повдигне въпроса за храната в градините . Достатъчно е да се проверят цените, на които се закупуват продуктите , да не говорим за качеството им . Мошеник или не, Хубинов поне има куража да го каже . Във всяка градина и училище има Обществени съвети - нека се ангажират и да погледнат фактурите ..Това поне е лесно ..И не хвърляйте кал по директорките - това го можете . ..Ако не са изчезнали, можете да видите и докладните им до общината . Става въпрос за деца - поне един път забравете политическите си и лични пристрастия и поискайте сметка от тези, които сте избрали
 • 7
  Въ
  Възмутена
  21 -1
  22:29, 13 юли 2017
  Всеки трябва да понесе заслуженото за постъпките си ! Докато не се уволняват хора за некадърно свършена работа, няма да вървим към по- добро !
  • 25
   2579
   30 -1
   22:57, 13 юли 2017
   Фирмата за доставка се избира с "конкурс" . Тези, които са й възложили ангажимента ,би трябвало да упражняват някакъв контрол . Да се доставят моркови за 7 лева или краставици и домати за 4.00 , е престъпно ...Директорите нямат думата - градините са общински . Родителите са тези, които би трябвало да надигнат глас и да изискат проверка , в която да има и техни представители . Да проверят със задна дата фактурите , да се убедят, че това не са празни приказки ..хвърлени, за да се очерни някой .
 • 8
  Но
  нормален
  17 -4
  05:36, 14 юли 2017
  Нищо не ме учудва щом главна директорка на ресорния общински сектор е една презряла пенсионерка. И кметът да ви е виновен, г-жа Катя Николова е подчинената, която той все още така благослонно държи катио незаменима на поста, за да си отваря очите на четири и да го информира.Ако не е стриктна в работата си, а тя очевадно не е, за какво друго я държи???!!!
 • 9
  Пъ
  Първомайка
  23 -1
  06:32, 14 юли 2017
  Ние искаме пулично да се обсъди този въпрос искаме истината къде са заместник кметовете кой от тях договаря за градините за децата ни всеки месец носим салфетки кръси тоалетна хартия само да има за децата а сега краставици 4 90 пилешки бут чета 4 45 браво на уплавляващите
 • 10
  Об
  обективно
  14 -10
  08:44, 14 юли 2017
  Ами, част от управляващото мнозинство е и Хубинов .Да излезе от управлението, оттегляйки си зам.председателя на общинския съвет и ще звучи малко по достоверно.А участие в сегашното мнозинство си е удовлетворени интереси.
 • 11
  Уч
  учител
  21 0
  09:23, 14 юли 2017
  А ми да да се оттегли, и тогава ? Видях Ви на сесията, всички мълчахте Диковци ,Ганевци ,Гербери БСП .ДПС всички с мълчанието сте съгласни, децата да ги храните с храни с влошено качество ,цени безумни много добре.За първи път бях на сесия съжалявам .че съм гласувала за някой от Вас.Никой ама никой не взе отношение става въпрос за децата ни
 • 12
  12
  123
  9 -11
  10:22, 14 юли 2017
  Хем в управленшито хем чист като роса.
 • 13
  25
  2579
  18 -2
  11:00, 14 юли 2017
  Едно си баба знае, едно си бае ..Ей , хора, защо дъвчете Хубинов ? Важното е какво е казал , а не кой го е казал . Или може би е чудо невиждано някой от управляващото мнозинство да застане срещу своите ?Търсите облагата, като изключвате наличието на съвест .Толкова ли изпаднахме ? Задълбавате в маловажното , а си затваряте очите за същественото - децата . Интересното е друго - какво ще предприемат " избраните " от нас съветници - дали един път да бъдат хора, загрижени и отговорни за съгражданите си, или ще мълчат, верни на партийните и лични интереси. Докъде стигнахме - да се заиграваме с благополучието на децата си !.
 • 14
  Км
  Кметааааа
  21 -1
  12:14, 14 юли 2017
  Каквото и да се мъчат някой да го обърнат на политика е идиотщина!!!!Тук става въпрос за малки деца ,поне тях не замествайте в политиката!!!Важното е ,че някой е повдигнал въпроса ,без значение -доктор ли е,фелдшер ли е и от коя оаетия е.Ако всеки от общинските съвтници повдигне поне един въпрос ,общината ще е малко по-добре. А щом става въпрос за децата,които са без помощни в случая и ядът това ,което"нашата "фирма им доставя не трябва да има компромис!!!Ако общината не вземе мерки в лицето на кмета и " кадърните"им юристчета по тоя въпрос .....ами има и други институции "Бе" господа .И не си мислите,че не са вече сезирани ,все пак става въпрос за децата ни.
 • 15
  Км
  Кметааааа
  23 -1
  13:09, 14 юли 2017
  Имам 10 тона първокласни краставици.Да взема да ги продам на общината за по 5 лв.килограма.Тия дето са на борсата по 0,50 ст.не стават за нищо.Моите са скъпи,значи са най-добри.Кметеееее ,знаеш ли кога краставиците бяха по 5 лв?Ще ти кажа-на "куково лято"!!! Аааа извинявам се....и в детскитв градини на община Първомай.И още нещо КМЕТЕ,наши-наши амааааа 5 лв краставици ,хич не са от" нашите"!!!Граждани на Първомай-СПИТЕ ЛИ...?!
 • 16
  Ма
  Малеее
  25 -2
  13:10, 14 юли 2017
  Кметът се грижи от много години тази фирма да е единственият участник в търга. Поредният манипулиран търг! Какво му пука за децата, ще вдигне таксичката с някой лев, родителите да плащат! Той на парите на военноинвалидите посегна, та колко му е, малко и от децата да прибере, ама нали си го избрахте, какво се оплаквате? Пък юристките поне се ползват и за други цели, освен за чисто техническото обслужване на икономическите интереси на работодателя им.
 • 17
  Ан
  Ангу
  19 -2
  14:55, 14 юли 2017
  Кмете, няма страшно, ти си знаеш какво да правиш! Няма съд и прокуратура в България, в Първомай пък още по-малко!
 • 18
  Кр
  Краставичар
  14 -1
  14:58, 14 юли 2017
  Хайде сега да видим нашите управници,дали ще я свършат като кучето на нивата!!!И децата ако прежалите за да има някой да си пълни гушата,еееее тва вече е в повече!!!То не беше урана във водата,сега и краставиците станаха скъпи....Чудно ми е тия дечица ,какво ли им се полага като порциона им е ...колкото половин краставица за целия ден!!!
 • 19
  Съ
  Съдията
  17 -2
  15:07, 14 юли 2017
  Алоооо общинските юристи,яяяяя оставете вестниците и кръстословиците и през свободното си време прочетете раздел || от НК ,майййй ще ви трябва скоро!!!!Не се притеснявайте малко членове са ,няма много да се мъчите.
 • 20
  Мв
  МВР
  13 -1
  17:23, 14 юли 2017
  Мин.на Вътрешните работи каза,че "икономическа полиция" бездейства,дайте ги на тях.Ще имат работа доста момчетата,поне пловдивската икон.полиция няма да"бездейства"!!!
  • За
   заплата БГ
   16 0
   20:59, 14 юли 2017
   Каква полиция бе ,на кмето ако му заповядот и по 10 лв. ще плаща краставиците и пак ще бъде кмет. Ако пък чакате на заместниците Салим и Митков ще има да чакате и ще дочакате - увеличение на заплатите им и нищо повече.
 • 21
  12
  1234_1500057834
  9 0
  21:43, 14 юли 2017
  Кмете тия деца само краставици от 5.00лв. Ли Ядат? За месо остават ли пари?
 • 22
  Яд
  Ядосан
  9 0
  22:03, 14 юли 2017
  Срамота!!!Тва е България ,краде се от където може пък било то и от деца!!!Тия деца явно нямат и мислят хората за тъпи.Нооо все има "видьов ден"!!!
 • 23
  Яд
  Ядосан
  11 0
  22:07, 14 юли 2017
  Тий кмета и по 100 лв може да дава за краставици ,но дане забравя,че няма как да е све кмет.Все някога ще се нареди и той за"скъпите"краставици.
 • 24
  99
  9999
  13 0
  08:34, 15 юли 2017
  На кмета хич нему пука деца ,инвалиди и всички ние ,керванат си върви кучетата си лаяt, ще видите че всичко ще си е както си е било.
 • 25
  Aтанасов А.
  17 0
  14:39, 15 юли 2017
  Това не е от сега,нито от тая година.Ако се върнете няколко назад , ще видите ,че ситуацията е същата.Години продължава това безобразие ( да не го квалифицирам с други думи защото трябва да го направят хора на които това им е работата).Защо чак сега се заговори за това? Въпреки ,че се знаеше.Карай да върви,богат народ,здрави деца,какво повече да желаем.Да видим какво развитие ще има.Или ще приключи както много подобни случаи в държавата ни.
 • 26
  Гг
  Ггг
  8 0
  23:07, 15 юли 2017
  Пазов,сега е момента да покажеш ,че все нещо добро и разумно има в теб!!!!
  • Хх
   Ххх
   10 0
   13:34, 16 юли 2017
   Какъв разум бе у марионетка!!!??? Прокуратура и полиция да спрат да се правят на умрели, заплатата не им я праща Папазов.
  • Ро
   роки
   3 0
   16:14, 17 юли 2017
   М чи той Пазов ако си е на масто, вече китбоксьора Ружди щеше да сгъва тютюн във Воден.
 • 27
  Чи
  чисто нов човек - читав
  7 -1
  20:20, 16 юли 2017
  От време на време демонстрират загриженост за хората, но нещата в града се влошават все повече. Да не се е появила някоя нова фирма за доставка на храни в детските градини, търсеща си място под слънцето! Виждате ли, след сума години във властта, изведнъж чичото забелязал проблем.
  Тя и наша Тамара, след като прекара целия град, вече е честна.
 • 28
  Хх
  Ххх
  5 -3
  21:25, 16 юли 2017
  Нищо няма да се промени. Общинското ръководство просто настъпи Хубенов по мазола и той ревна, отвори уста докато не му я затворят, я с някоя акция от ДАНС, или с като му дадат някоя обществена поръчка. Органите ще се правят на разсеяни , а децата ще си са гладни за по-малко от 1,50 ден -това си са цели 300 гр. краставици от 98% вода.
 • 29
  Олее, този ли ще се грижи за децата, наглецът му с наглец.
 • 30
  Ма
  майка
  7 -1
  08:59, 17 юли 2017
  Оставете го Хубенов, няма да се оправим заради такива като Вас. Вие не виждате проблема а се занимавате с глупости, Хубенов от къде да знае, да не е кмет или зам.кмет важно е че все пак проблема се сподели .
 • 31
  Aтанасов А.
  5 0
  10:28, 17 юли 2017
  Щом говорите за проблем, би трябвало да се решава ,а не само да се споделя.
 • 32
  Та
  татко
  4 -5
  10:42, 17 юли 2017
  Смешен плач - това е едно поизведение на Христо Ботев, чието заглавие Теодора Кирякова можеше да използва за статията за въпросния загрижен господин Хубинов
 • 33
  Ощ
  още недоволни
  7 0
  14:09, 17 юли 2017
  Да в правото си е Хубинов да се гневи и с това питане е поставил пръст в раната.Но , не трябва ли да недоволства от огромната и ленива администрация ? Не трябва ли да недоволства от присъствието на трима зам.кметове които с поведението си са срам за града.Не е ли излишна бройката на зам.председателя на общинския съвет?Всички тези хора са огромно бреме за бюджета на общината .Не е ли срамно общината да плаща на адвокати от другаде а да има четирима на щат.Защо не попита кмета колко задгранични пътувания има и колко струват на общината и какъв е ефекта от тези пътувания.?Колко делегации е посрещнал и колко е похарчил за тях,имам предвид подаръци ,банкети спане?Това е една много малка част от въпросите които може да бъдат зададени а и да бъдат решени, чрез намаляване и контрол на тези безумни харчове.Тогава, ще има малко повече за децата и за много по полезни неща.
  • Aтанасов А.
   2 0
   20:03, 17 юли 2017
   Това което казвате е реалността в общината ни,но самата държава позволява и насърчава това.И за да има някаква реална промяна трябва( неведнъж съм казвал),да се смени системата.При тази не очаквайте друга политика.
 • 34
  От
  отговорно
  5 0
  14:54, 17 юли 2017
  Абе абдали, нали се сещате, че Хубинов ли е Хубенов ли е не го знам не е ревнал, защото се е загрижил за децата, ами не е получил нещо, което е искал и сега показва мускули и се пери.
  Той 5 години нали е с кмета. Ще ми обясни ли някой как сега се сети за храните в градините.
  доколкото си спомням той беше Гербаджия, после земеделец сега какъв е не го знам и все със власта. Нещо на шизофриния ми прилича държанието на този съветник.
  А що се отнася по въпроса с храните, абсолютно срого трябва да се следи за качество и конрол какво ядат децата и разбира се за колко пари.

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021

Случаен виц

Последни новини