Мама и дъщеря издадоха книжка за пътешествията на Лу и Ду

Изображение 1 от 2


    „Пътешествията на Лу и Ду“ изглежда като обикновена книжка. Но не е. Тя е написана от мама и илюстрована от дъщеричка.

    Милена Козарова е от село Градина. Живее в София и има две дъщери. По-голямата Рада е на 6 години и един от най-активните художници в Лятната академия на Иван Генов. Нейните рисунки провокират възрастните. Те вдъхновяват и мама и така се появява книжката - пътешествие за онези малки и големи откриватели, които вярват, че животът е пъстър като цветна градина и хармоничен като камбанен звън.

    Емоциите на двете героини Лу и Ду напомнят вътрешния хаос на много техни връстници. Пристигането им в чудната страна Какафония открива пред тях съзвучието на един свят, видим само за онези, които имат смелостта и търпението да извървят Пътя до детското равновесие.

    В разгара на лятото авторите на „Пътешествията на Лу и Ду“ обявиха конкурс за рисунка на тема "Моят летен свят". Те искат да видят как изглежда слънчевото лято през детските очи. Наградите, разбира се, ще са книжки. А правилата можете да намерите тук. Десетте печеливши ще бъдат избрани лично от екипа дами – Рада, сестричката ѝ Ина и мама Милена. До крайния срок вечерта на 9-ти юли 2017, остават само 3 дни. Успех на всички малки художници!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини