Растения и животни "превзеха" първия етаж на читалището в Първомай

    На 11 май, във фоайето на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ беше открита изложбата „Растения и животни“, организирана от учителките по рисуване Николина Андреева и Мария Петкова.

    30 деца, на възраст между 5 и 15 години,  повечето възпитаници на организаторките, представиха свои рисунки на цветя, дървета, домашни и горски животни, на обитатели на джунглата и други.  Най-малката участничка е Румена Бонева.

    Поздрав към бъдещите художници от името на кмета на общината поднесе Даниела Георгиева, която пожела на малките да съхранят любовта си към изкуството, а на техните преподавателки да запазят ентусиазма си.

    Николина Андреева благодари на читалището за предоставената възможност и се обърна към родители на децата. Тя нарече малчуганите, „невинни душички“, които имат чист поглед към света, който трябва да съхраним колкото е възможно по-дълго. Пожела им с помощта на любовта към изкуството да променят света към по-добро.

    Всички участници получиха специални грамоти за участие в изложбата.

    Мария Петкова и Елена Тенева бяха подготвили кратка музикална програма, с която рисуващи певици поздравиха присъстващите.

    Изложбата може да бъде разгледана до края на месеца.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини